Gå til sidens hovedinnhold

En bekreftet omkommet etter alvorlig trafikkulykke i Luster

En buss og en personbil kolliderte mellom Sogndal og Hafslo i Luster tirsdag formiddag.

Politiet har meldt om et kaotisk skadested. Og klokken 1143 bekrefter de i en pressmelding at en person er omkommet, og at en annen er alvorlig skadet. Pårørende er varslet.

– Det er totalt 12 personer involvert. 10 personer i bussen, hvorav flere har mindre skader, og to personer i personbilen hvor skadeomfanget er alvorlig, sier operasjonsleder Steinar Hausvik i Vest politidistrikt i en pressemelding.

Der blir det bekreftet at politiet jobber med å få oversikt over skadeomfang. Også ulykkesgruppen til Statens vegvesen er på stedet.

Vest politidistrikt opplyser til flere medier at en av de skadde satt fastklemt i bilen etter ulykken, men er frigjort og sendt til sykehus i ambulanse.

Luftambulanse og redningshelikopter rykket ut til ulykkesstedet på fylkesvei 55 mellom Sogndal og Hafslo i Luster kommune, ifølge politiet.

Bilder fra stedet viser snø og slaps på veien.

Vegtrafikksentralen vest melder at fylkesvei 55 Stupshøltunnelen mellom Sogndal og Hafslo er stengt inntil videre. Det er snøføre på ulykkesstedet. Det pågår manuell dirigering på stedet, uvisst pr nå hvor lenge dette vil pågå.

Nødetatene fikk melding om ulykken klokken 0945.