En eller flere ansatte i Helse Bergen er smittet av korona

Fire pasienter er innlagt på Haukeland med koronasmitte, og 382 ansatte i Helse Bergen er i karantene.

DEL

Lørdag ettermiddag hadde Helse Bergen pressekonferanse på Haukeland. Der fortalte sykehusledelsen hvordan de håndterer koronakrisen.

– Vi har nå fire bekreftede innlagte pasienter, hvorav tre siste døgn. De får behandling, og vi har kapasitet til å behandle dem. Vi har også kapasitet til andre hendelser, blant annet en trafikkulykke fra Askøy fredag kveld med flere kritisk skadde, sier administrerende direktør Eivind Hansen.

Han sier de nå står foran krevende prioriteringer innenfor kirurgi.

– Noen må kanskje vente lenge før de får planlagte operasjoner, slik det ser ut nå, sier Hansen.

Han skryter av lokale og nasjonale myndigheter som har sørget for at de har tilgjengelig helsepersonell.

– Jeg er imponert over positive og arbeidsvillige ansatte og ledere og konstruktive tillitsvalgte.

På spørsmål om det er noe felles ved de fire innlagte pasientene, svarer Hansen at de ikke kommenterer noe rundt pasientene.

– Vi vil ikke gå inn på pasienttilfellene, annet enn at vi har fire innlagte, og at det er tre som har kommet siste døgn, sier Hansen.

Fra venstre, seksjonsoverlege ved infeksjonsseksjonen Trond Bruun, administrerende direktør Eivind Hansen, smittevernoverlege Per Espen Aslaksen og kirurgisk prioritør, Christian Beisland.

Fra venstre, seksjonsoverlege ved infeksjonsseksjonen Trond Bruun, administrerende direktør Eivind Hansen, smittevernoverlege Per Espen Aslaksen og kirurgisk prioritør, Christian Beisland. Foto:

Overlege Trond Bruun sier at de i denne fasen håndterer de fire pasientene innenfor normal drift ved infeksjonsseksjonen. Pasientene er isolert, de får behandling, og personalet er ved godt mot, sier han.

– Når vi får over seks til ti pasienter, har vi en plan for hvor vi begynner å åpne sengeareal for smittede. Da åpner vi egne pandemiposter for bare denne typen pasienter, sier Bruun.

Per lørdag ettermiddag er det 382 av Helse Bergens 13.000 ansatte som er i karantene. Hansen sier det så langt ikke gir store utfordringer for driften. Ingen avdelinger er stengt ned som følge av ansatte i karantene, men det er gjort tilpassninger.

– Vi har kontinuerlig oppfølging av kapasiteten vår. Dagens status er at det er på kirurgi det er mest anstrengt. Med fire koronapasienter har vi ikke fått det trykket av pasienter som har tatt oss inn i pandemiplanen. Vi vil rokkere rundt når det blir nødvendig, sier Hansen.

Direktøren bekrefter at de har koronasmitte blant sine ansatte, men han ønsker ikke å si hvor mange det dreier seg om.

– Vi har ansatte som er smittet i Helse Bergen. Vi har oversikt over vårt sykemeldte personell, men har ikke presise tall på hvor mange som er smittet av våre egne ansatte, sier Hansen som ikke vil gi ytterligere detaljer.


Totalt er det per fredag ettermiddag bekreftet 85 smittede i Bergen og 101 i hele Vestland fylke.


Artikkeltags