Det ble til slutt en fantastisk søndagskveld på Stadion, der vi i tillegg til å score to mål, også fikk den nødvendige håndsrekningen fra Skien. Endelig fikk vi seier igjen! Vi vant da vi absolutt måtte!

På mirakuløst vis har vi altså reddet kvalik. Vi har fått en ekstra sjanse, mot alle odds. Det så ikke særlig realistisk ut før de to siste rundene, men vi klarte det med hjelp fra Rosenborg og Odd.

Jeg hadde ikke trodd vi skulle klare fire poeng mot Glimt og Sarpsborg 08. Tre kanskje, men noen fangst fra Aspmyra hadde jeg selvsagt lite tro på. I ettertid vet vi at det ville holdt med tre poeng totalt i kampene mot Glimt og S08.

Men det var altså fordi Stabæk tapte sine to siste. Det hadde vært lett for at De Blaa kunne reddet et poeng mot enten formsvake Rosenborg eller formsvake Odd. Men jaggu meg klarte bæringene å tape begge!

Og Brann taklet presset mot S08. Vi måtte vinne. Og med en slik forutsetning går det ikke alltid bra når det gjelder Brann. Vi har ikke måttet vinne tidligere i år, men det har vært plenty av kamper der vi burde vinne for å ikke bli hektet av - og ikke maktet det. Ja selv i Mjøndalen, da ingenting skulle avgjøres, ble jo Brann nervøse av å lede - mot ti mann!

Foran den aller siste kampen, stod vi da også med ni strake uten seier. Likevel klarte vi å vinne den siste og avgjørende kampen der alt annet enn seier førte til nedrykk! At vi klarte det, gjør meg noe mer optimistisk foran onsdagens kvalikkamp enn jeg har vært angående tanken på en eventuell kvalik tidligere i år.

Men bare halve jobben er gjort og deter Brann som har presset på seg i del to på onsdag. Det er Brann det er en skandale for hvis ikke spiller i Eliteserien i 2022. Det er Brann som har noe å miste. Og som sagt; Brann har ikke, verken i år eller historisk, alltid vært så flinke til å takle press. Men søndagens kamp gir håp om at vi kan klare det.

En annen ting som gir meg mer håp enn tidligere i høst, er at vi har begynt å score mål. Faktisk har Brann scoret minst to mål i fire av de fem siste kampene. I årets 15 første seriekamper scoret vi 16 mål. I de 15 siste scoret vi 22.

Dessverre har vi ikke blitt så mye bedre bakover. Vi har sluppet inn mål i 22 strake seriekamper nå. I årets 15 første slapp vi inn 29 mål. I de 15 siste har det blitt 26. Altså ikke så mye bedring.

Brann skal være bedre enn Jerv. Men det er mange lag Brann ikke har slått i år, som vi "skal være bedre enn". Og vi har ikke vunnet mot de andre lagene rundt vårt eget nivå denne sesongen. I de ti kampene vi spilte mot de fem lagene som kom nærmest oss, fikk vi ikke en eneste seier (0-6-4).

Det blir sikkert en kamp der Brann dominerer. Men å omsette spilldominans i mål og seire, er vi fremdeles ikke helt troverdige i. Og som sagt; det kommer baklengsmål i hver eneste kamp. Gjerne etter rufsete forsvarsspill.

Jerv er dessuten et lag som har hatt en god sesong til tross for at de ikke har vunnet så mye i det siste. De har selvtillit. De har ingenting å tape. De kan spille med lave skuldre. Ingen kapper hodene av dem hvis de ikke klarer å rykke opp.

Totalen blir at dette er vidåpent. Og at jeg gruer meg. Vi har alt å tape. Og både kvalik og Intilty, får meg til å grøsse. Rykker vi ned, håper jeg vi i det minste slipper at det skjer etter stor dramatikk på slutten, straffesparkkonkurranse eller noe annet helt forferdelig. Jeg har ikke nerver til sånt. Det var gale nok med sluttminuttene på søndag...

Men på søndag ble det til slutt utrolig gøy. I andre omgang ble det etter hvert både bedre spill, mål og det resultatet vi trengte. Det kokte godt på tribunene og det var en stemning vi ikke har hatt på lange tider. På bataljonsfeltet var det ganske fullt og nesten hele den kortsiden stod på beina i store deler av kampen. I hvert fall i andre omgang. Det var innlevelse og trøkk.

Og det er noe magisk over bruset som kommer når det kommer gladmeldinger fra andre kamper og publikum plutselig begynner å juble og gleden sprer seg ut over Stadion. At man er avhengig av resultatet i andre kamper, gir det hele en ekstra dimensjon. Og når da resultatene går veien, blir det helt magisk!

Stabæk er et lag som stadig er innblandet i Branns dramatikk. Både som motstander, konkurrent og redningsmenn:

* I 1997 tok Brann sølv i siste runde. Motstander: Stabæk.

* I 2000 tok Brann sølv i siste runde. Hjelpen kom fra Stabæk som tok poeng fra Viking som lå på den sølvplassen før siste runde.

* I 2002 hadde Brann rykket direkte ned hvis Stabæk, som ikke hadde noe å spille for i siste runde, hadde tapt borte for Moss. Stabæk vant like godt 7-2.

* I 2007 var det Stabæks tap mot Viking i tredje siste runde som gjorde at vi vant gull.

* I 2014 var vi avhengige av hjelp fra Stabæk som ikke hadde noe å spille for, hvis vi ikke slo Haugesund borte i siste runde. Stabæk gjorde jobben sin og slo Sogndal 2-0 borte. Men også Brann gjorde jobben og vant langt på overtid da den andre kampen allerede var ferdig og kvaliken var reddet. Så Stabæk sin kamp fikk ikke direkte betydning. Men om vi hadde klart å vinne hvis vi ikke fikk hjelp og måtte ha det overtidsmålet vi til slutt fikk, er ikke godt å vite.

* Og også nå i 2021 var Stabæk involvert. Denne gang som vår konkurrent i en annen kamp. Og jaggu gikk det i vår favør også denne gang!

Fun fact: Branns seks siste seriemål har blitt scoret av lokale spillere! Laget vi startet med mot S08 hadde åtte lokale spillere, hvis vi regner Sivert Heltne Nilsen som lokal.

(Fortsetter under bildet)

Kampen:

Det var en del skader i laget og fra det overraskende poenget i Bodø var Felix Horn Myhre og Runar Hove ute av laget til fordel for Fredrik Pallesen Knudsen og Bård Finne. Petter Strand var flyttet ned på høyrebacken. Byttet i midtstopperparet gjorde at det var 16. gang i år at vi stilte med en annen kombinasjon sentralt bak enn i seriekampen før.

Brann var friskest helt i starten, men det første kvarteret var en Fredrik Pallesen Knudsen-sleiv rett utenfor egen femmeter det mest dramatiske som skjedde.

Imidlertid ble det jubel på tribunene etter et knapt kvarter. Her måtte noe ha skjedd i Skien! Og joda, live-oppdateringen på ba.no viste at Odd ledet!

Men etter tyve minutter fikk vi selv en bra sjanse ved Bård Finne som fikk ballen like utenfor feltet, kom seg løs fra Bjørn Inge Utvik og skjøt fra vel ti meters skrått hold. Men selv om han kun hadde S08-keeper Anders Kristiansen mellom seg og hele målet, skjøt han på nettopp Kristiansen. Ballen gikk til corner.

Det neste kvarteret skjedde nesten ingenting av interesse. Men ni minutter før pause hadde Ibrahima Koné et bra skudd fra tyve meter som Lennart Grill reddet.

Fem minutter før pause hadde Mathias Rasmussen et skudd fra tyve meter som gikk halvannen meter over.

Minuttet senere kunne sarpingenes Magnar Ødegaard fort fått rødt kort da han klippet ned David Wolfe med en voldsom takling, men dommer Ola Hobber Nilsen nøyde seg med gult.

Lagene gikk til pause med 0-0 etter en veldig hendelsesfattig omgang.

Før det var spilt ett minutt etter pause ville Niklas Jensen Wassberg ha straffe da han gikk i bakken i feltet, men Hobber Nilsen var ikke enig med ham.

Seks minutter etter pause hadde Petter Strand et godt skudd fra sekstenmeteren, men det forandret retning og gikk til corner.

Litt senere forsøkte Jonathan Lindseth seg med en volley fra ganske skrått hold, men Grill gjorde en god såkalt "tv-redning".

Finne fikk en mulighet etter 56 minutter, men hans skudd fra skrått hold ble blokkert.

Så var det klart for kveldens første Brann-bytte: Moonga Simba kom inn for Wassberg. At sistnevnte ble byttet ut skapte undring og til dels irritasjon på tribunene.

Videre hadde Robert Taylor et skudd fra kanskje sytten meter som keeper måtte avverge til corner. Og like etter skjøt Simba høyt over fra atten.

Så skjedde det! Brann angrep på venstresiden og Wolfe lurte Erik Wichne trill rundt ved dødlinjen før han la ut mot femmeteren. Og der... bak Mikael Dyrestam... dukket Heggebø opp og satte ballen kontrollert inn fra fire meters hold!

JAAAAA!!! Nå var vi på kvalikplassen! Stadion jublet ekstatisk. Men det var over en halvtime igjen...

Og det skulle komme mer! For etter 65 minutter, mindre enn syv minutter etter 1-0, skulle vi også få 2-0! Det skjedde da Wolfe plukket opp en ball fra Finne som hadde en mann i ryggen på siden av sekstenmeteren. Wolfe lurte vekk Ben Karamoko og skjøt fra ganske så spiss vinkel. Rett i lengste hjørnet!

FANTASTISK! 2-0! Nydelig scoring av Wolfe som dermed fikk sitt første mål i obligatorisk kamp for Brann. Nå så det virkelig ut til å gå vår vei her. Og det kokte på Stadion!

Men det gikk bare et par minutter før vi på mobilene våre at Stabæk har utlignet mot Odd. Skrekk og gru! Nå var vi bare ett mål unna å ramle ned igjen på direkte nedrykk - og det var en halv omgang igjen.. Nå ville vel bæringene få selvtillit og blod på tann og vann på møllen og fyr i teltet. Og selvfølgelig var det Fredrik Haugen som hadde scoret...

Da 22 minutter gjenstod kom Heggebø til avslutning fra 14-15 meter etter et godt forarbeid av Taylor, men det ble blokkert. Vi fortsatte å presse nå og kom til halvsjanser.

Da mindre enn et kvarter var igjen å spille, spredte jubelen seg på tribunene igjen. Brølet kom da Finne ble tatt av banen, men det var ikke derfor folk jublet. Odd hadde nemlig tatt ledelsen igjen, men Finne selv så litt forbauset og forvirret ut over den voldsomme stemningsbedringen da han gikk av banen til fordel for Vajebah Sakor.

Syv minutter før slutt steg jubelen på Stadion igjen da ballen var midt ute på banen. Liveoppdateringene på folks mobiltelefoner kunne nemlig fortelle at Odd hadde gått opp til 3-1. Nå måtte Stabæk score tre mål på slutten for at den kampen skulle ryke for oss.

Men det var dessverre ikke bare den kampen det handlet om. Vi måtte jo ordne seier selv også. Vi slipper jo som kjent alltid inn mål... Og ganske riktig... 38 sekunder før ordinær sand var rent nederst i timeglasset, reduserte sarpingene. Det skjedde da Rasmussen slo til med en svak klarering som gikk rett i Wichne og videre til Dario Canadjija. Kroaten dempet på brystet og fyrte løs fra ti meters ganske spiss vinkel. Ballen gikk under Grill og i mål. Ikke umulig for vår tyske keeper å ta den. Og uansett dårlig klarert av lyngdølen. Dermed var det spenning. Litt for mye av det, etter min smak.

Skrekk og gru! Hadde vært typisk om vi rotet dette vekk nå! Etter å ha ledet 2-0 i siste spilleminutt. Etter å ha fått all hjelp vi kunne få i de to siste rundene. Det hadde blitt en "typisk Brann"-historie som hadde hjemsøkt oss for all fremtid!

Og da ble det nervøst også på banen. For plutselig holdt vi på å gi ballen vekk til Sarpsborg i eget forsvar, men Grill fikk ryddet opp.

Spenningen holdt seg til siste sekund. For bortelaget hadde et visst trykk og hadde fått blod på tann etter reduseringen. Det ble småskummelt da Koné fikk ballen tyve meter fra mål på over-overtid, men Sivert og Sakor ryddet opp.

Fire og et halvt minutt på overtid fikk vi en god kontringsmulighet, men Taylor valgte ikke overraskende å avslutte fra skrått hold i stedet for å gi til medspillere som i det minste hadde hindret S08 i å få ballen. Skuddet hans gikk rett på bortelagets keeper - og dermed fikk de jo ballen...

Vi var nå nesten ett minutt over tillagt tid, men det hadde jo vært litt kramper og "kramper" etter lystavlen kom opp. Pipekonserten var enorm. Hvor mye ekstra hadde han lagt til? Men etter 94:57 blåste dommer Hobber Nilsen endelig av! Vi kunne puste ut! Vi hadde vunnet 2-1 og reddet kvalikplassen! Jubelbrølet var som ved en scoring!

(Fortsetter under bildet)

-

Rim og regler:


Sarpsborg uten noen ting

å spille for var det

som oppgaven bestod i

og vi måtte altså be

om tre poeng på Stadda

og litt hjelp fra Telemark

Men både Brann og Odd

de trengte begge to et spark

*

Med både Brann og Odd

i heller ganske tvilsom form

var sjansen vår for kvalik

ikke akkurat enorm

Men meldinger kom derifra,

at hjelpen var på vei

med ledelse til Odd

så føltes oppgaven mer grei

*

Men mål det måtte vi og ha

og Aune Heggebø

han fikset det før timen

det var 1-0 til de rø'

Da føk vi opp på kvalik

det gikk veien for oss nå

Da kokte det på Stadda

spesielt på Store Stå

*

Og så, av alle, Wolfe,

satte vakkert 2-0 inn

Vi hoppet rundt og brølte,

med og uten ansiktsbind

Men fikk Haugen scoring

nedi Telemark et sted

Da ble det litt nervøst

og optimismen gikk litt ned

*

For da var Stabæk ett i fra

å ødelegge alt

Men Odd, de kom tilbake

og da nyheten så smalt

publikums mobiler

ble det jubel, det gikk veien

Og fikk Odd jo enda ett

dermed var da greien:

*

Hvis Brann var potte tett

så ville dette her gå bra

Men baklengs blir det alltid,

rett før slutt, hva skjedde da?

Jo Sarp, de reduserte,

det ble spenning likevel

Men fem minutt på overtid

ble det søndag kveld...

*

...bekreftet; vi fikk kvalik,

nei hvem trodde vel på det?

For fjorten dager siden

var vi nesten rykket ned

har vi fått en sjanse

den må vi ta vare på

Vi krysser våre fingre

for at dette her skal gå!

*

Kuriosa:

* Dette var vår første serieseier siden 26. september da vi slo Kristiansund 3-1 på Stadion. I mellomtiden gikk vi uten seier i ni seriekamper (0-6-3). Fire av disse gikk på Stadion (0-2-2).

* Vi har nå scoret i fire av de fem siste seriekampene. Unntaket var 28. november da vi tapte 0-1 for Molde.

* Vi har i de fem siste hjemmekampene scoret i annenhver kamp.

* Dette var vår 22. strake seriekamp med baklengs. Sist vi holdt nullen var da vi spilte 0-0 borte mot Sarpsborg 13. juni. Forrige gang vi fikk baklengsmål i minst 22 strake seriekamper var fra august 1994 til august 1995 da vi gjorde det i 27. Vi har for øvrig sluppet inn mål i 43 av de 45 siste seriekampene.

* Vi har nå tolv strake hjemmekamper i serien med baklengs. Sist vi holdt nullen hjemme i serien var da vi slo Godset 3-0 30. mai. Før det hadde vi 16 strake med baklengs, slik at vi nå har sluppet inn mål i 28 av de siste 29 hjemmekampene i serien.

* Vi tok 26 poeng i år. Det er ti færre enn i fjor og det minste vi har tatt i de sesongene vi har spilt så mange kamper (1961/62 og f.o.m. 2009). Den gamle negative klubbrekorden var 29 i 2014.

* Vi tok 17 hjemmepoeng i år. Det er det samme som i fjor.

* Vi scoret 38 mål i år. Det er to færre enn i fjor, men seks flere enn i 2019.

* Vi scoret 20 hjemmemål i år. Det er ett mindre enn i fjor, men seks flere enn i 2019.

* Vi slapp inn 55 mål i år. Det er seks flere enn i fjor og det meste vi har hatt i de sesongene vi har spilt så mange kamper (1961/62 og f.o.m. 2009). Den gamle negative klubbrekorden var 54 i 2014.

* Vi slapp inn 24 mål hjemme i år. Det er fire flere enn i fjor og det meste vi har hatt i de sesongene vi har spilt så mange hjemmekamper (1961/62 og f.o.m. 2009). Den gamle negative klubbrekorden var 23 i 2010.

* Vi fikk 17 minusmål i år. Det er åtte dårligere enn i fjor og det dårligste vi har hatt i de sesongene vi har spilt så mange kamper (1961/62 og f.o.m. 2009). Den gamle negative klubbrekorden var minus 13 i 2014.

* Vi fikk fire minusmål hjemme i år. Det er fem dårligere enn i fjor og det dårligste vi har fått siden vi fikk minus fem i 2014.

Brann mot S08 innbyrdes i serien:

Sted

K


S

U

T


Mål

Bakl.

Bergen

9


6

1

2


14

8

Sarpsborg

9


3

3

3


12

13

Totalt

18


9

4

5


26

21


* Vi har åtte strake seriekamper mot S08 uten tap (5-3-0). Sist vi tapte for dem var da de slo oss 1-0 på Stadion 16. juli 2017.Før søndag hadde vi to på rad mot dem i serien uten seier (0-2-0). Forrige gang vi slo dem var da vi vant 1-0 i Sarpsborg 2. juli i fjor.

* Vi har fire strake seriekamper på Stadion mot S08 uten tap (3-1-0). Sist vi tapte for dem hjemme var da de slo oss 1-0 16. juli 2017.

* Vi har scoret i syv av de åtte siste seriekampene mot S08. Unntaket var vårens oppgjør i Sarpsborg som endte 0-0.

* Vi har scoret mot S08 i åtte av de ni hjemmekampene vi har spilt mot dem i serien. Unntaket var 16. juli 2017 da de slo oss 1-0 og vi har scoret i de fire etter det.

* Vi har sluppet inn mål i annenhver av de fem siste seriekampene mot S08.

* Vi har sluppet inn mål i syv av de åtte siste hjemmekampene mot S08 i serien. Unntaket var 2-0-seieren over dem 19. august 2018. Etter det har vi sluppet inn mål i tre strake mot dem på Stadion.

-

Hendelsene:

03:05 - Brann: Robert Taylor skyter fra 19-20 meters noe skrått hold. Bjørn Inge Utvik blokkerer.

05:45 - gult kort, Brann: Fredrik Pallesen Knudsen for holding i trøyen på Rashad Muhammed.

06:30 - S08: Bortelaget kommer til en farlighet i en frisparksituasjon, men Magnar Ødegaard avvinkes for offside.

10:06 - S08: Jonathan Lindseth med en blanding av fremspill og skudd fra 25 meters skrått hold. Det går helt inn til Lennart Grill.

12:44 - S08: Pallesen Knudsen sleiver når han rett utenfor femmeteren skal klarere et innlegg fra Lindseth. Heldigvis får han frispark når Ibrahima Koné kommer styrtende til.

14:30: Odd har tatt ledelsen mot Stabæk!

16:03 - Brann: Corner fra Bård Finne. Fire meter fra mål vinner Ole Martin Kolskogen på hodet, men får ikke skikkelig treff. Ben Karamoko får klarert.

19:39 - Brann: David Wolfe sender til Finne som får ballen like utenfor sekstenmeteren, kommer seg løs fra Utvik og har fra ti meters skrått hold bare keeper Anders Kristiansen mellom seg og hele målet. Men ballen går rett på Kristiansen som må klarere corner.

33:04 - Brann: Wolfe slår et høyt innlegg mot Aune Heggebø, men Kristiansen plukker det ned.

34:27 - gult kort, S08: Ben Karamoko for å holde Robert Taylor midt inne på Branns halvdel.

35:50 - S08: Koné mottar et langt fremspill på brystet. Med Kolskogen i ryggen får han vendt seg rundt og skutt fra tyve meters litt skrått hold. Gill redder og holder ballen på andre forsøk.

39:57 - Brann: Taylor gir til Mathias Rasmussen som skyter fra 19-20 meters noe skrått hold. Det går halvannen meter over.

41:16 - gult kort, S08: Magnar Ødegaard for en nedklipping av Wolfe.

43:45 - S08: Koné vinner ballen fra Kolskogen utenfor siden av vår sekstenmeter. Han kommer seg til skudd fra fire-fem meter innenfor sekstenmeterhjørnet. Det går veldig langt utenfor lengste stolpe.

45:00 + 0:56: Pause. 0-0 i mål etter 1-1 i antall angrep med avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

45:00 -> bytte S08: Eirik Wichne inn for Magnar Ødegaard.

45:52 - Brann: Niklas Jensen Wassberg går i bakken i feltet, men Ola Hobber Nilsen vil ikke ha straffe.

50:37 - Brann: Taylor skyter fra 25 meter, men rett i Karamoko. Her kunne han kanskje spilt til Finne i bakrom i stedet.

51:08 - Brann: I returrommet etter en corner skyter Petter Strand fra 16 meter. Ballen har fin retning, men treffer en S08-spiller og går til corner.

51:36 - Brann: S08s keeper må bokse vekk ballen når Strand header den inn foran mål. Så får førstnevnte frispark.

53:14 - S08: Lindseth skyter fra 13-14 meters veldig skrått hold. Grill redder med et tigersprang og holder ballen.

55:42 - Brann: Finne vinner ballen tilbake utenfor sekstenmeteren og kommer til skudd fra 12-13 meters skrå vinkel. Det blokkeres umiddelbart av Mikael Dyrestam.

56:16 -> bytte Brann: Moonga Simba inn for Niklas Jensen Wassberg.

56:42 - Brann: Taylor skyter fra skrått hold centimetere utenfor sekstenmeteren. Kristiansen slår til corner.

57:07 - Brann: Simba skyter fra 18 meter etter en cornersituasjon, men høyt over.

58:21 - 1-0, SCORING BRANN; AUNE HEGGEBØ: Vi angriper på venstresiden hvor Wolfe får ballen av Taylor og lurer Wichne på ræv nede ved dødlinjen. Han vinkler innlegget ut mot femmeteren og bak Dyrestam dukker Heggebø opp på fire meters hold og setter ballen inn bak en utmanøvrert Kristiansen!

60:50 -> bytte S08: Sebastian Jarl inn for Rashad Muhammed

61:59 - S08: Joachim Thomassen legger ut til Dario Canadjija som får et elendig treff fra femten meter. Vi får en enkel jobb med å rydde i situasjonen.

65:06 - 2-0, SCORING BRANN; DAVID WOLFE: Wolfe plukker opp ballen fra Finne som har en mann i ryggen helt på siden av sekstenmeteren. Han lurer vekk Karamoko nede ved dødlinjen og fra en halvmeter utenfor siden av femmeteren, vel tre meter fra dødlinjen, skyter han i det lengste hjørnet!

66:37 - S08: Koné skyter fra 24-25 meter. Det går fem meter utenfor.

67:30: Stabæk har utlignet i Skien.

68:18 - Brann: Taylor gjør et godt forarbeid og slår ut 45 grader fra dødlinjen. Heggebø avslutter fra 14-15 meter, men det blokkeres av Utvik. Returen tar Sivert Heltne Nilsen seg av fra 27-28 meter, men det går over og utenfor.

69:17 - Brann: Wolfe legger inn fra dødlinjen, keeper Kristiansen klarer ikke å holde innlegget, men Finne kommer for sent på returen. Bortelaget får klarert.

73:48 -> gult kort, S08: Joachim Thomassen for å slenge Strand over dødlinjen med et nakketak.

74:40 - Brann: Rasmussen sender fint frem til Taylor på venstresiden av feltet, men Wichne tar ballen fra ham.

75:47: Odd har tatt tilbake ledelsen mot Stabæk!

76:20 -> bytte Brann: Vajebah Sakor inn for Bård Finne

79:05 -> bytte S08: Simen Vidtun Nilsen inn for Anders Kristiansen. Keeperbytte altså.

81:10 - gult kort, S08: Eirik Wichne for holdning av Taylor.

83:02: Odd har gått opp til 3-1.

83:28 - Brann: Simba forsøker å avslutte fra atten meter, men det blokkeres av Wichne i skuddøyeblikket. Ballen går inn til keeper Vidtun Nilsen.

84:39 -> bytte S08: Joachim Soltvedt inn for Jonathan Lindseth.

84:39 -> bytte S08: Ole Jørgen Halvorsen inn for Joachim Thomassen.

86:30 - gult kort, Brann: Sivert Heltne Nilsen for knuffing med Sebastian Jarl.

86:30 - gult kort, S08: Sebastian Jarl for knuffing med Sivert Heltne Nilsen.

89:22 - 2-1, SCORING S08; DARIO CANADJIJA: Joachim Soltvedt sender ballen inn i Brann-feltet, men Rasmussen klarerer rett utenfor straffemerket. Dessverre går ballen rett i Wichne og videre til Canadjija som får ballen på deres høyreside av feltet. Han demper på brystet og skyter fra ti meters relativt spiss vinkel. Ballen går under Grill og i mål.

90:00 + 0:13 - S08: Strand med et skummelt bakoverspill som Pallesen Knudsen lar gå forbi seg. Grill kommer ti meter utenfor feltet og klarerer før noen i blått når den.

90:00 + 3:03 - S08: Sarpingene presser. Dyrestam slår inn mot bakerste. Jarl vinner på hodet utenfor femmeteren, men får ikke skikkelig treff. Ballen spretter ut over dødlinjen.

90:00 + 4:21 - S08: Koné får ballen tyve meter fra mål, men Sivert og Sakor får kriget ballen fra ham.

90:00 + 4:34 - Brann: Vi får en kontringsmulighet. Rasmussen avanserer og gir til Taylor til venstre for seg. Finnen avslutter fra tolv meters skrått hold, men rett i keeper. Her kunne han brukt medspillere han hadde med seg. I det minste for å unngå at S08 fikk ballen.

90:00 + 4:57: Det er over! Brann har reddet kvaliken! Kampen ender med 2-1-seier etter 7-4 til oss i angrep med avslutninger i feltet.


-

Kampfakta:


Brann – Sarpsborg 2-1 (0-0)

Eliteserien fotball menn, 30. serierunde. Brann Stadion. 10 527 tilskuere. Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand. Gult kort: Fredrik Pallesen Knudsen, Sivert Heltne Nilsen, Brann, Ben Karamoko, Magnar Ødegaard, Joachim Thomassen, Eirik Wichne, Ole Jørgen Halvorsen, Sarpsborg.

Mål: 1-0 Aune Selland Heggebø (58:21), 2-0 David Wolfe (65:06), 2-1 Dario Canadjija (89:22).

Brann (4-3-3): Lennart Grill – Petter Strand, Fredrik Pallesen Knudsen, Ole Martin Kolskogen, David Wolfe – Mathias Rasmussen, Sivert Heltne Nilsen, Niklas Jensen Wassberg (Moonga Simba fra 57.) – Bård Finne (Vajebah Sakor fra 77.), Aune Selland Heggebø, Robert Taylor.

Sarpsborg (3-4-2-1): Anders Kristiansen (Simen Vidtun Nilsen fra 80.) – Ben Karamoko, Bjørn Inge Utvik, Mikael Dyrestam – Magnar Ødegaard (Eirik Wichne fra 46.), Jonathan Lindseth (Joachim Soltvedt fra 85.), Dario Canadjija, Joachim Thomassen (Ole Jørgen Halvorsen fra 85.) – Rashad Muhammed (Sebastian Jarl fra 61.), Mikkel Maigaard – Ibrahima Koné.

-

Kampstatistikk:

Ballbesittelse: 57 % til Brann (VG Live og NTB)

Avslutninger: 9-8 til Brann (VG Live og NTB)

Avslutninger på mål: 6-5 til Brann (VG Live og NTB)

Angrep med avslutninger i feltet: 7-4 til Brann (mine tall). 1. omg.: 1-1. 2. omg.: 6-3 til Brann.

Sjanser: 6-3 til Brann (VG Live)

-

Spillerstatistikken:

Tallene for hver kamp er minutter spilt.

Stjerne ved tallet indikerer innbytte.

Tabellen kan scrolles til siden for flere kamper/kolonner.

mot->

Vik

Vål

Mol

Ros

B/G

Stb

Str

S08

Odd

Hau

Lil

Kri

Tro

Mjø

San

Str

Hau

Lil

Tro

Kri

Mjø

Stb

Odd

Vik

Vål

Ros

San

Mol

B/G

S08


b

h

b

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

h

h

b

h

b

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h


Total

Kamp

Start

Mål

Gule

Røde


Bamba

90

81

69

90

90

90

89

90

90

24*

45*

90

90

90


1118

14

12

6

2


Bamba

Barmen

90

90

45

1321*

90

90

90

90

90

90

90


889

12

10


1


Barmen

Blomberg

90

45


90

90

90

90


73

90

15*

90

90

90
11*

27*

7*
988

15

11


1


Blomberg

Delaveris

90

45*

21*

4*

17*

20*73

15*

63


1*

78


10*
437

12

4
Delaveris

Finne
80

90

79

89

62

63

45

63

90

57

74

90

90

1

76


1049

15

14

4Finne

Forren

90

90

90

90

90

90

90

90

73


2*

28*
823

11

9


2


Forren

Gerson
9*
9

1

1
Gerson

Grill


90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


1170

13

13
Grill

Grøgaard

90

747*


1*

1*

4*


29*

64
270

8

3
Grøgaard

Heggebø


9*1*

13*

69

90


75

90

85

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

72

79

90

90


1663

22

19

8

1


Heggebø

Hove

9081*


36*

90

90

90477

6

4
Hove

Johansen
90

90

90

90

90
450

5

5
Johansen

Knudsen90

90

58

90

87


90

65

90


90

54
90


894

11

11

1

4

2

Knudsen

Kolskogen


90

90

90

90

90

90

71

17*

90

88


89

90

29*

90


3*

1*

90
90

90

90

31*

90

90

90


1769

24

19


1


Kolskogen

Kristiansen

90

90

90

90

90

70

90

89

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

27

90

85

90

45

89

44


2159

26

26

1

2


Kristiansen

Larsen


90

90

90

90

90

90
59

599

7

7

1Larsen

Myhre90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

901350

15

15


1


Myhre

Nilsen90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


90

90


1350

15

15


5


Nilsen

Opdal

90

90

90

90

90

90

90


90

90

90

90

901080

12

12
Opdal

Pedersen
19*

17*

90

90

90

70

90

90

64


90

45

62

76

45


938

14

12

1Pedersen

Rasmussen

9*

20*

90

77

90

90

89

90

90

66

90

90

90

90

61

26*
28*

14*

25*

90

83

90

90

90

90

90

90


1938

27

21

2

3


Rasmussen

Sakor


25*


64


14*


103

3

1
Sakor

Sané2*

62

20*


61

145

4

2
Sané

Simba


16*

21*

64

73

77

11*

30*

90

90

45


45
45*28*

27*

45*

27*


33*

16*


11*


34*


828

20

7

1

1


Simba

Skaanes77

90

89

90

89

90

85

82

90

85

90

90


26*45*

6*


45*

27*

7*18*

11*
1232

20

12

1

2


Skaanes

Strand

90

90

90

90

83

90

90

90

90

90

75

54
26*

90

87

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


2305

27

26

1

2


Strand

Taylor

90

74

69

86

90

70

79
88

90

89

90

90

64

90

90

63

84

90

65

63

83

90

90

90

90

90

90


2237

27

27

6Taylor

Tveita


70

90
1*


17*5*

45*

12*


240

7

2

1Tveita

Wassberg13*

60

1*


90

5*

4526*

89

56


385

9

5

1Wassberg

Wolfe

81

16*

45*

26*


20*

1*8*

27*

36*

1*
32*63*


5*


45*

1*

46*

90

79

90

90


802

20

5

1Wolfe


Vik

Vål

Mol

Ros

B/G

Stb

Str

S08

Odd

Hau

Lil

Kri

Tro

Mjø

San

Str

Hau

Lil

Tro

Kri

Mjø

Stb

Odd

Vik

Vål

Ros

San

Mol

B/G

S08


b

h

b

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

h

h

b

h

b

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

Mediene om kampen:


BA

BA/NTB Live

BT

VG

VG Live

Dagbladet

TV2

NRK

brann.no