En halv milliard ekstra til fregatten

Regjeringen har satt av nesten en halv milliard ekstra for å dekke utgiftene etter forliset til KNM «Helge Ingstad». (Arkiv)

Regjeringen har satt av nesten en halv milliard ekstra for å dekke utgiftene etter forliset til KNM «Helge Ingstad». (Arkiv) Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Regjeringen har i revidert budsjett satt av 486,3 millioner kroner ekstra til Forsvarsdepartementet for å dekke utgifter etter fregatten Helge Ingstads forlis.

DEL

I tillegg omdisponeres 165,8 millioner kroner internt på forsvarsbudsjettet til det samme formålet.

Midlene skal dekke utgifter til heving og transport av fartøyet, til anskaffelse av reservedelspakke og til å doble besetningen på det nye logistikkfartøyet KNM Maud.

Totalt sett øker forsvarsbudsjettet i revidert nasjonalbudsjett med 1,3 milliarder kroner, noe som betyr at det settes av 650 millioner mer til andre formål enn fregatten.

Regjeringen bevilger dessuten 172 millioner kroner til testcellen for motordepotet til Norges nye kampfly F-35 og 100 millioner kroner til å fremskynde byggingen av hangarer til F-35 på Ørland flystasjon.

Samtidig styrkes Forsvarets tilstedeværelse i nord ved at det bevilges 63 millioner kroner mer til å anskaffe reservedeler til Forsvarets maritime patruljefly.

– Bevilgningene til overvåkingsfly, mer seiling i nord og dobbel besetning for KNM Maud gjør at Forsvaret kan være mer til stede i nasjonale farvann og nordområdene, sier Høyres forsvarspolitiske talsmann på Stortinget, Hårek Elvenes.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken