En hyllest til mammatrenere, pappatrenere og andre frivillige i idrettslag over hele byen

 – Jeg vil rette en hyllest til frivillige i idrettslag over hele byen: Dere gjør en utrolig viktig jobb for byens barn og unge! ARKIVFOTO: Arne RISTESUND

– Jeg vil rette en hyllest til frivillige i idrettslag over hele byen: Dere gjør en utrolig viktig jobb for byens barn og unge! ARKIVFOTO: Arne RISTESUND

Av

Jeg innrømmer det gjerne: Det var fristende å avlyse! I tillegg til koronatrening var det minusgrader. Vi trenger frivilligheten mer en noensinne tidligere.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Søndag kveld gikk det mange meldinger mellom trenere og ledere i byens idrettslag. Etter juleferien skulle aktivitetene starte opp igjen – og vi var mange som gledet oss over lave smittetall i Bergen: Kanskje vi til og med kunne kjøre vinterserie med kamper og greier?

Slik ble det ikke. All innendørs aktivitet ble satt på vent. Utendørs kan det fortsatt trenes, men nå må barna tilbake til trening med en meters avstand. Vi trenere må børste støvet av øvelsene vi brukte i vår. Pasninger, skudd og løping – men ikke skikkelig fotball med kamp og taklinger.

Jeg innrømmer det gjerne: Det var fristende å avlyse! I tillegg til koronatrening var det minusgrader. Bergenske minusgrader er skikkelig kalde. Det var fristende å utsette alt til vi kunne trene skikkelig i regn og fem plussgrader.

Men idrettsappen Spond viste godt oppmøte. Bedre enn på lenge. Guttene var giret på trening, de ville komme seg ut og se hverandre etter lange juledager i koronastil.

Nei, vi kjørte trening. Mye bedre å komme seg ut, treffe venner og være i fysisk aktivitet enn å sitte i sofaen med gamle julekaker og Playstation 4.

På med stillongs, topplue og hansker. Ut i flomlyset. Opp med kjegler og øvelser. Det ble en nydelig kveldsøkt med engasjement, aktivitet og fellesskap. Det var en helt nydelig følelse å komme hjem – inn i varmen – etter halvannen time på kunstgresset.

NFF meldte i høst av noe sånt som 20.000 barn har sluttet på fotball i koronaperioden. Det er alvorlig – og det blir en stor oppgave å få så mange som mulig tilbake til idrett og aktivitet når pandemien er over.

Jeg synes idrettslagene har gjort en stor innsats for å holde hjulene i gang gjennom disse vanskelige månedene. Men vi er ikke ferdige. Mer enn noensinne må vi gjøre det vi kan – og holde mest mulig aktivitet gående – fordi det er viktig for barnas fysiske og psykiske helse.

Derfor vil jeg rette en hyllest til mammatrenere, pappatrenere og andre frivillige i idrettslag over hele byen: Dere gjør en utrolig viktig jobb for byens barn og unge! Nå gjelder det å holde tillatte aktiviteter gående gjennom disse vanskelige ukene. Etter vinter kommer vår.

Jeg drømmer om en vår med både cuper og kamper. Og mange, mange barn og unge som får oppleve gleden over å tilhøre et lag, bruke seg selv og oppleve fellesskap.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken