Torsdagens sjeldne hjemmekamp i cupen ble en maktdemonstrasjon. Sjelden har vi sett Brann dominere så fullstendig fra start til slutt mot et lag fra eget divisjonsnivå. Og det til tross for at vi byttet ut nesten halve laget fra forrige seriekamp. Tafatte Fredrikstad kom rett og slett ikke til noe som helst og seieren kunne blitt enda større.

Vi er rett og slett i storform og 6-0-seieren over østfoldingene var vår tiende strake seier i obligatoriske kamper. Det betyr at vi har tangert klubbrekorden vi har klart tre ganger før; fra 1956 til 1957, i 1967 og i 2018.

Vinner vi også mandagens kamp mot Bryne på Stadion, setter vi to nye klubbrekorder: Vi har nemlig, som du skjønner, aldri tidligere vunnet elleve tellende kamper på rad - hvis vi holder kretsseriekamper i mellomkrigstiden utenom. (Se for øvrig under "Kuriosa" lenger nede)

Men vi har heller aldri vunnet åtte seriekamper på rad, som vi derimot gjør hvis jærbuene sendes hjem med null poeng. Det handler riktignok bare om 1. divisjon, men vi har heller ikke klart åtte serieseire på rad i de tolv foregående sesongene vi har vært på ligasystemets nest øverste nivå. Ikke engang i den tiden da den divisjonen var delt inn i ørten lokale avdelinger.

Det er selvsagt en fare for å bli vel kjepphøy nå, men slik Brann fremstår nå tror jeg vi kunne gjort det relativt bra i eliteserien også. Brann stråler og ser ut til å ha en voldsom selvtillit. Ting har virkelig forandret seg det siste halvåret...

Og nå klarer vi også endelig å bryte ned motstanden på hjemmebane. Noe vi frem til og med de første Stadion-oppgjørene i år hadde slitt med i flere sesonger. Brann har nemlig vanvittige 19-0 i målforskjell på de siste fire Stadion-oppgjørene i serie og cup, som alle har vært mot lag fra 1. divisjon. Og bare de to siste har alene gitt oss 13-0!

Torsdagskveldens største øyeblikk var 4-0-målet som viste angrepsspill av klasse og der vi rundspilte divisjonens nummer ti fullstendig.

Og det er også mange spillere som er gode og virkelig i form for tiden. Det uansett om de er i startelleveren eller kommer inn fra benken.

Dette var for øvrig vår første hjemmekamp i cupen siden vi tapte på straffer i fjerde runde for Sarpsborg 08 i 2015. Og det blir en stund til neste også. For uansett om den går på hjemmebane eller bortebane, så er ikke neste runde før i mars…

-

Kampen:

Torsdagens cupkamp ble først utsatt en time fordi FFKs fly til Bergen var halvannen time forsinket. Man kan jo undres på om dette betyr at de bare tok høyde for en halvtimes forsinkelse. Noe som er lite når man skal fly, og spesielt i disse tider med streiker, streikefare, ettervirkninger av streik og generelt en del flykaos i Europa som også kan gi ringvirkninger her.

Brann pleier aldri å reise så tett opptil kampstart når de bruker fly til sine bortekamper. I serien er det en regel som sier at man skal beregne å være fremme på kampstedet minimum seks timer før avspark hvis man skal benytte seg av fly - nettopp fordi man må ta høyde for forsinkelser. Denne regelen gjelder visstnok ikke i cupen. Fredrikstad skulle etter planen lande på Flesland tre timer og tre kvarter før kampstart. Det er jo nesten useriøst og de hadde egentlig bare hatt godt av å måtte starte kampen klokken 1800 som planlagt, når de da ikke landet i Bergen før kvart på fire.

Fra seieren i en av hovestadens mest perifere bydeler på mandag var det gjort fem endringer i laget som skulle starte: Mathias Dyngeland, David Wolfe, Frederik Børsting, Mathias Rasmussen og Aune Heggebø forsvant ut. Likevel kunne vi stille et meget slagkraftig lag mot Fredrikstad, med tanke på at følgende fem kom inn for dem: Eirik Holmen Johansen, Fredrik Pallesen Knudsen, Felix Horn Myhre, Kasper Skaanes og Ole Didrik Blomberg.

Brann var klart best fra start og etter seks minutter var vi bare en god redning av Fredrikstad-keeper Håvar Jenssen fra å ta ledelsen da Kasper Skaanes knallet til fra femten meter.

Etter drøyt åtte minutter fikk vi straffespark da Adnan Hadzic handset på Felix Horn Myhres innleggsforsøk. Og det straffesparket satte Niklas Castro inn til venstre i målet. 1-0 allerede før det var gått ti minutter.

Da det var spilt fjorten minutter var det helt utrolig at vi ikke gikk opp til 2-0. Da slo nemlig Fredrikstad-keeper Jenssen til med en enorm redning på Ole Didrik Blombergs heading fra fire meter.

Fire minutter senere var Jenssen i full strekk da Finne avsluttet en kontring med et skudd fra seksten meter, og FFK-keeperen reddet bortelaget igjen.

Brann fortsatte å føre kampen klart. Det nærmeste bortelaget kom den første drøye halvtimen var et Noa Williams-skudd fra noen og tyve meter, men som gikk et par meter utenfor krysset.

Seks minutter før pause hadde Castro et brassespark fra elleve meters skrått hold som gikk over. Men scoring ble det ikke igjen før fire minutter før pause da Skaanes la ut fra dødlinjen og fant Castro som fra fem meter relativt enkelt kunne sette ballen inn i det tomme hjørnet til venstre. 2-0!

Så overlegne som Brann hadde vært i denne kampen så langt, virket kampen noenlunde avgjort i vår favør. Lagene gikk til pause med en tomålsledelse til oss - og det burde vært mer, for Brann var soleklart bedre enn bortelaget.

Til andre omgang gjorde vi ett bytte: Niklas Jensen Wassberg kom inn for Kasper Skaanes, og allerede før minuttet var gått hadde Kniksens barnebarn kommet til avslutning fra skrått hold utenfor femmeteren, men det ble blokkert til corner.

104 sekunder etter pause økte vi til 3-0 da Felix Horn Myhre scoret sitt første mål i obligatorisk A-kamp for Brann ved å dundre til fra vel tolv meters ganske skrått hold. 3-0 til Brann og nå var det ingen tvil i verden om at vi kom til å spille 4. runde i Norgesmesterskapet. En runde som vel ikke går før i mars 2023!

Tolv minutter ut i omgangen kom det en virkelig lekkerbisken av en scoring: Wassberg på venstresiden sendte til Castro til høyre for seg, som sendte til Finne til høyre for seg, som sendte til Blomberg til høyre for seg - og som sendte til Myhre til høyre for seg. Sistnevnte omsatte det hele i en scoring fra åtte meter. Fjorten trekk uten at FFK var borti ballen, de siste fire-fem av klasse - og 4-0!

Etter 61 minutter gjorde Brann et kvadruppelbytte: Frederik Børsting, David Wolfe, Mathias Rasmussen og Aune Heggebø kom inn for Niklas Castro, Andreas Skovgaard, Sivert Heltne Nilsen (som gikk skadet av banen) og Bård Finne.

Videre kom både Blomberg, Wassberg, Børsting og Rasmussen til avslutninger, men uten tellende resultat.

Først i det 83. minutt kom Fredrikstad til en avslutning i Branns felt. Det skjedde da Eirik Holmen Johansen viste at han er langt dårligere med beina enn Mathias Dyngeland og sendte ballen rett til Obilor Okeke som fikk skyte fra skrått hold rett innenfor feltet. Det gikk heldigvis langt over.

Seks minutter før slutt headet faktisk Fredrikstad ballen i mål også, men Riki Alba var avvinket for offside. Dermed fortsatt 4-0 til Brann.

Da fire minutter gjenstod ble det 5-0 da den ellers gode FFK-keeper Jenssen dummet seg ut utenfor feltet. Heggebø snappet ballen og kunne sette dagens femte Brann-scoring inn i tomt mål fra tre meters spiss vinkel.

Tretten sekunder på overtid kom den flotte junikveldens siste scoring: Denne gang var det Mathias Rasmussen som slo en pen pasning som såvidt passerte Tage Johansen og nådde frem til Wassberg på venstresiden utenfor feltet. Unggutten kom seg løs fra nevnte Johansen og alene mot Fredrikstads keeper. Og fra skrått hold, litt utenfor femmeteren, satte han ballen forbi bortelagets hanskemann og i mål til 6-0!

Og det ble også sluttresultatet i en meget godt gjennomført og overbevisende kamp av Brann.

-

Neste runde:

Hvis Tromsdalen slår Bryne i cupen, er det 76,7 % sjanse for at Brann får hjemmekamp i 4. runde. Hvis Bryne vinner, er det 80 % sjanse for at vi får hjemmekamp. Grunnen til at man kan beregne dette, er at Brann grunnet regelen om hjemmekamp til laget med lavest divisjonstilhørighet vil få hjemmekamp mot eliteserielag, bortekamp mot 2. divisjonslag - og at det er 50/50 for hjemme/borte hvis vi trekker et lag fra 1. divisjon. Trekker man et lag fra egen divisjon er det nemlig første lag opp av hatten som får hjemmekamp.

Publikum:

3576 er selvsagt ikke noe imponerende tall i utgangspunktet, men likevel kommer det høyt opp på listen over tilskuertall på Stadion i 3. og 4. runde på 2000-tallet. I vår forrige cupkamp på hjemmebane – i 2015 – kom det kun 2100 for å se oss spille mot et eliteserielag (Sarpsborg 08) en runde nærmere Ullevål enn torsdagens oppgjør. Og det kunne sikkert kommet enda flere hvis ikke været var «for bra» og kampen kom på bare en ukes varsel.

Stemningen var bra på Store Stå i forhold til at også vi var færre enn på en vanlig seriekamp. Langside-publikum var imidlertid ikke like ivrige. De var ikke engang med på «reis opp hvis du elsker Brann». Ble vel for varmt i solen til å reise seg unødvendig.

Branns tilskuertall i de fire første cuprundene på Stadion på 2000-tallet:

Dato Motstander Motstanders nivå Runde Tilsk.
28.06.2000 Stord/Moster 2. div. 2. runde 1070
27.06.2001 Nest 2. div. 3. runde 2344
18.07.2001 Ørn 1. div. 4. runde 4130
12.06.2002 Hovding 3. div. 2. runde 698
08.08.2002 Aalesund 1. div. 4. runde 2661
26.06.2003 Godset 1. div. 3. runde 2472
09.06.2004 Hødd 1. div. 3. runde 2174
29.06.2005 Aalesund Elite 4. runde 5979
05.07.2006 Levanger 2. div. 3. runde 1948
01.07.2008 Valdres 2. div. 3. runde 4455
09.07.2009 Lyn Elite 4. runde 6884
22.06.2011 Sogndal Elite 4. runde 3750
29.05.2013 Mjøndalen 1.div. 3. runde 2399
27.06.2014 Ranheim 1.div. 3. runde 2656
24.06.2015 Sarpsborg 08 Elite 4. runde 2100
30.06.2022 Fredrikstad 1. div. 3. runde 3574

Av de åtte kampene i 3. runde er det bare Valdres-kampen i 2008 som har trukket mer enn torsdagens kamp. Til den kampen kom det også noen hundre(!) Valdres-supportere og det var i en tid der den generelle interessen var mye høyere enn nå.

--

-

Rim og regler:

Hjemmekamp i cupen

er det sjelden at vi får

Det hadde ikke skjedd oss

på de siste ørten år

Ja syv år, helt eksakt,

for Os var nittende på rad

med bortekamp, men nå på Stadda;

cup mot Fredrikstad

*

Vi gønnet på fra start

og vi fikk straffe etter ni

Og ledelsen på straffen

skulle Niklas Castro gi

Vi øste på med sjanser,

men han keeperen tok hånd

om alt som var av skudd.

Ja han var helt umulig sånn!

*

Men fikk Castro mål igjen

da pause nærmet seg

Det var jo fullt fortjent,

det kan jeg mildt sagt love deg

I andre scoret Felix kjapt,

da var det ingen tvil

Han scoret og det fjerde,

- det var angrepsspill med stil!

*

De kom for seint til Bergen,

Bjørn Johansen sine menn.

Men kom de frem til kampen?

La de hodene igjen?

For Fredrikstad var ynkelige,

-skapte ingenting

Og 5-0 kom på døren

som en pakke sendt med Bring

*

For keeperen ga villig vekk

til Aune Heggebø

Og Wassberg ga i overtiden

6-0 til de rø’

Vi vant, men mere cupspill

blir det ikke nå i år

For neste runde spilles først

i mars til neste år!

-

Kuriosa:

* Vi har nå ti strake seire i obligatoriske kamper. Sist vi ikke vant en obligatorisk kamp var da vi spilte 1-1 hjemme mot Sogndal i serien 23. april. Dette er tangering av klubbrekorden fra april-mai 2018, mai-juni 1967 og september 1956 - august 1957 da vi også hadde ti strake seire. Her må det presiseres at det som "obligatoriske kamper" regnes nasjonal serie, nasjonal cup, europacup, Royal League og kvalik om opp-/nedrykk. Hvis vi regner kretsserien fra tiden før et nasjonalt seriesystem (som kom i 1948/49) som obligatoriske kamper, klarte vi tretten strake seire i kretsserie (9) og cup (4) i perioden 1926-1927.

* Vi har nå 14 strake obligatoriske kamper uten tap (12-2-0). Siste tap kom 12. mars da vi tapte 0-1 for KFUM borte i cupen. Forrige gang vi spilte minst fjorten obligatoriske kamper på rad uten å tape var fra november 2017 til mai 2018 da vi hadde seksten (12-4-0).

* Dette var vår fjerde strake hjemmeseier i obligatorisk kamp. Sist vi ikke vant hjemme var da vi spilte 1-1 mot Sogndal 23. april. Forrige gang vi hadde fire strake hjemmeseire i tellende kamper var fra mars til mai 2018 da vi også hadde fire.

* Dette var vår syvende strake obligatoriske hjemmekamp uten tap (5-2-0). Siste hjemmetap kom 28. november da vi tapte 0-1 for Molde i serien. Forrige gang vi hadde syv strake hjemmekamper uten tap var fra november 2017 til juni 2018 da vi hadde åtte (5-3-0).

* Dette var vår 14. strake obligatoriske kamp med scoring. Sist vi ikke scoret i en tellende kamp var da vi tapte 0-1 for KFUM borte i cupen 12. mars. Forrige gang vi scoret i så mange tellende kamper på rad var fra juni til oktober i fjor da vi hadde seksten.

* Dette var vår syvende strake obligatoriske hjemmekamp med scoring. Sist vi ikke scoret hjemme var da vi tapte 0-1 for Molde 28. november. Forrige gang vi scoret i syv strake hjemmekamper var fra mai til oktober i fjor da vi gjorde det i ti strake.

* Forrige gang Brann scoret minst seks mål i to hjemmekamper på rad var i 2001 da vi slo Nest 6-1 og Ørn 6-0 - begge i cupen.

* Vi har scoret 19 mål på de fire siste obligatoriske hjemmekampene. Så mange mål på fire hjemmekamper har vi ikke scoret siden vi scoret 21 mot Vard (11-0), RBK (1-2), Stabæk (5-1) og Godset (4-1) i 1997.

* Vi har 19 plussmål på de fire siste obligatoriske hjemmekampene. Så mange plussmål over fire hjemmekamper har vi ikke hatt siden vi hadde +24 i 1978 over kampene mot Nordnes (5-0 i cupen), Glimt (3-0 i serien), Ny-Krohnborg (9-1 i cupen) og Steinkjer (9-1 i serien).

* Forrige gang Brann vant en cupkamp med så store sifre mot et lag fra de to øverste divisjonene var 2004 da vi slo Hødd fra 1. divisjon 6-0.

* Dette var vår andre strake obligatoriske kamp uten baklengs. Sist vi slapp inn mål i en tellende kamp var da vi vant 6-1 over Os 22. juni. Forrige gang vi hadde to strake obligatoriske kamper uten baklengs var i mai da vi hadde tre.

* Dette var vår fjerde strake hjemmekamp i cup og serie der vi holdt nullen. Sist vi slapp inn mål hjemme var da vi spilte 1-1 mot Sogndal 23. april. Forrige gang vi holdt nullen i fire strake hjemmekamper var våren 2018.

* Brann har en målforskjell på 19-1 i 2022/23-sesongens cupturnering. Forrige gang vi hadde så god målforskjell etter de tre første rundene var i 2013 da vi hadde 21-3, men da tapte vi i tredje runde. Forrige gang vi hadde så god målforskjell etter de tre første rundene - og også vant alle sammen, var i 2004 da vi hadde 20-0 i målforskjell.

Innbyrdes mot Fredrikstad i serie og cup:

Sted

Ka

Vu

Ua

Ta

Mål

Bakl.

Bergen

29

14

6

9

64

44

Fredrikstad

27

8

7

12

42

55

Nøytral

3

1

0

2

6

9

Totalt

59

23

13

23

112

108

* Torsdagens storseier gjorde at vi nå har like mange seire som tap mot Fredrikstad og at vi gikk fra en innbyrdes målforskjell på minus to til pluss fire.

* Torsdagens seier var den største mot Fredrikstad noen gang i tellende kamp. Den gamle rekorden var 5-0 fra Stadion-oppgjøret i serien i 1973.

* Brann har tre strake seire mot Fredrikstad i tellende kamper. Sist vi ikke slo dem var da vi spilte 1-1 borte i 1. divisjon 6. april 2015.

* Brann har syv strake obligatoriske kamper mot Fredrikstad uten tap (6-1-0). Sist vi tapte mot dem i en tellende kamp var da de slo oss 4-2 borte 18. juli 2011.

* På hjemmebane har Brann fire strake seire mot Fredrikstad. Sist vi ikke vant på Stadion mot FFK var da de slo oss 1-0 9. april 2011. Det er også den eneste gangen de har slått oss på Stadion etter 1984.

* Brann har scoret i de åtte siste tellende kampene mot FFK. Sist vi ikke scoret mot dem var da vi tapte 0-1 hjemme mot dem 9. april 2011.

* På hjemmebane har Brann scoret i fire strake obligatoriske kamper mot Fredrikstad. Sist vi ikke scoret mot dem på Stadion var da de slo oss 1-0 9. april 2011.

* Brann har to tellende kamper på rad uten baklengs mot Fredrikstad. Sist vi slapp inn mål mot dem var da vi vant 5-1 hjemme mot Fredrikstad i 1. divisjon 13. september 2015.

* Brann har to hjemmekamper på rad uten baklengs mot Fredrikstad. Sist vi slapp inn mål mot dem i en tellende kamp var da vi slo dem 5-1 13. september 2015.

-

Hendelsene:

02:55 - Brann: Kasper Skaanes når ikke opp når han ti meter fra mål stuper frem på et innlegg fra Felix Horn Myhre.

06:18 - Brann: Skaanes skyter fra femten meter og Fredrikstad-keeper Håvar Jenssen slår til med en god redning.

08:21 - Brann: Myhre forsøker å legge inn fra nesten ved dødlinjen, men ballen blir med en gang stoppet av Adnan Hadzic sin hånd. Straffe til Brann!

09:30 - 1-0, SCORING BRANN; NIKLAS CASTRO, STRAFFE: Castro setter ballen til venstre og i mål i halvannen meters høyde. Keeper går etter den, men når ikke frem.

14:01 - Brann: Ruben Kristiansen slår inn fra venstre og han finner Ole Didrik Blomberg som header fra fire meter, men FFKs keeper Jenssen redder utrolig nok og får slått til corner.

14:34 - Brann: Fredrik Pallesen Knudsen header langt utenfor fra fem meter når en Castro-corner slås mot bakerste.

15:15 - Brann: Skaanes angriper hurtig med Bård Finne med seg foran mål, men innlegget blir stoppet rett foran sistnevnte.

18:00 - Brann: Castro kontrer på venstresiden og slår over til Finne som er alene på motsatt og skyter fra sekstenmeteren. FFKs keeper går i full strekk og redder.

29:00 - Brann: Finne kommer til innlegg fra siden av femmeteren, men det blokkeres i møljen inne i femmeteren.

30:24 - FFK: Noa Williams skjærer innover og skyter fra et par og tyve meters skrått hold. Det går noen meter utenfor nærmeste kryss.

31:03 - Brann: Finne skyter fra sekstenmeteren. Ballen går via en FFK-spiller til corner.

32:12 - Brann: Finne slår høyt frem til Blomberg, som såvidt blir hindret i å skyte fra ti meters skrått hold.

32:54 - Brann: En Castro-corner slås inn mot bakerste, men FFK får reddet nesten på streken. Andreas Skovgaard var nære på å kunne heade den corneren inn.

36:25 - Brann: Castro finner nesten Finne med et innlegg fra venstre, men det klareres.

39:23 - Brann: Castro med et brassespark fra elleve meters skrått hold. Det går et par meter over.

41:00 - 2-0, SCORING BRANN; NIKLAS CASTRO: Sivert Heltne Nilsen slår langt frem fra midtbanen og til Skaanes som får ballen på høyresiden. Vel inne i femmeteren slår han på skrå utover fra dødlinjen til Castro som får ballen på femmeteren og setter ballen inn i det tomme venstre hjørnet.

41:45 - gult kort, FFK: Håvar Jenssen, antagelig for protester.

43:28 - gult kort, FFK: Nicolay Solberg for en takling på Niklas Castro.

45:00 - Brann: Finne kommer til skudd fra ti meters skrått hold, men det blokkeres av Mads Nielsen.

45:00 + 0:53: Pause. Brann leder 2-0 etter 8-0 i angrep med avslutninger i feltet. Straffesparket ikke inkludert.

- 2. omgang: -

45:00 -> bytte Brann: Niklas Jensen Wassberg inn for Kasper Skaanes.

45:00 -> bytte FFK: Olav Øby inn for Jakob Lindstrøm.

45:00 -> bytte FFK: Tage Johansen inn for Mads Nielsen.

45:00 -> bytte FFK: Obilor Okeke inn for Nicolay Solberg.

45:54 - Brann: Castro sender frem til Wassberg som avslutter fra syv-åtte meters skrått hold, men det blokkeres til corner.

46:44 - 3-0, SCORING BRANN; FELIX HORN MYHRE: Fredrikstad klarer ikke å få klarert, vi vinner ballen tilbake i sekstenmeteren og Blomberg gir ut til Myhre på høyresiden av feltet. Sistnevnte dundrer til fra kanskje tolv meters ganske skrått hold og setter inn 3-0!

50:18 - Brann: Myhre kommer til avslutning et par meter utenfor femmeterhjørnet, men det blokkeres umiddelbart. Det ble uansett avvinket for offside.

55:48 - Brann: Castro skyter fra tolv-tretten meters ganske skrått hold, men det blokkeres.

57:33 - 4-0, SCORING BRANN; FELIX HORN MYHRE: På venstresiden gir Castro til Wassberg. Sistnevnte slår inn i feltet til Finne som gir videre til Blomberg som får ballen på ti meters hold, men velger å sende ytterligere videre til Myhre. Han avslutter inn i det venstre fra åtte meter. Nydelig scoring etter hele fjorten trekk.

60:57 -> bytte Brann: Frederik Børsting inn for Niklas Castro.

61:25 -> bytte Brann: David Wolfe inn for Andreas Skovgaard.

61:30 -> bytte Brann: Mathias Rasmussen inn for Sivert Heltne Nilsen som går skadet av banen.

61:36 -> bytte Brann: Aune Heggebø inn for Bård Finne.

65:39 - Brann: Blomberg skyter fra skrått hold nesten ute ved sekstenmeterhjørnet. Det går via en FFK-spiller og en meter over krysset til corner.

66:13 - Brann: Pallesen header høyt opp i luften fra tolv meter på en corner. FFKs keeper plukker den enkelt ned.

68:50 - gult kort, FFK: Olav Øby for noe som skjedde litt tidligere.

69:05 -> bytte FFK: Ludvig Begby inn for Stian Stray Molde.

71:35 - Brann: Blomberg sender fram til Wassberg som utfordrer på venstresiden og kommer seg inn i feltet før han skyter fra tolv-tretten meters skrått hold, men ballen går langt utenfor lengste stolpe.

73:30 - Brann: Wassberg gir kort til Børsting som vender rundt og skyter fra ti-tolv meters skrått hold. Ballen har fin retning mot det nærmeste hjørnet, men keeper får slått ballen til corner helt nede ved stolperoten.

75:29 -> bytte FFK: Innocent Kingsley inn for Håvard Åsheim.

80:31 - Brann: Rasmussen skyter fra femten meters skrått hold, men det går høyt over.

82:12 - FFK: Eirik Holmen Johansen med en elendig pasning. Okeke får ballen og skyter fra skrått hold rett innenfor sekstenmeteren. Det går en meter over.

84:01 - FFK: Riki Alba header fra ni meter når han får et høyt innlegg fra deres venstreside. Det hodestøtet ender i mål, men det er avvinket for offside.

86:07 - 5-0, SCORING BRANN; AUNE HEGGEBØ: FFK-keeper Jenssen er fem meter utenfor feltet og sleiver grovt når han skal klarere et fremspill. Heggebø stjeler ballen ved sekstenmeterhjørnet, på høyde med femmeteren kommer han seg fri fra keepers siste desperate forsøk på å fange ballen. Fra tre meters spiss vinkel setter han ballen i det tomme målet akkurat idet Tage Johansen kommer styrtende til.

90:00 + 0:13 - 6-0, SCORING BRANN; NIKLAS JENSEN WASSBERG: Fra femten meter inne på FFKs halvdel slår Rasmussen mot Wassberg som får ballen på venstresiden, fem meter utenfor feltet, etter at den såvidt passerer Johansen. Wassberg kommer seg løs fra sistnevnte og alene mot keeper Jenssen. Og fra skrått hold rett utenfor femmeteren setter han ballen forbi keeper og i mål.

90:00 + 3:00: Kampen er over. Vi vinner 6-0 etter 19-1 til oss i angrep med avslutninger i feltet.

-

Kampfakta:

Brann – Fredrikstad 6-0 (2-0)

3. runde i cupen fotball, menn. Brann Stadion, 3574 tilskuere. Dommer: Svein Tore Sinnes, Flekkefjord.

Gult kort: Håvar Jenssen, Nicolay Solberg, Olav Øby, Fredrikstad.

Mål: 1-0 Niklas Castro (str. 09:30), 2-0 Castro (41:00), 3-0 Felix Horn Myhre (46:44), 4-0 Myhre (57:33), 5-0 Aune Heggebø (86:07), 6-0 Niklas Jensen Wassberg (90:00 + 0:13).

Fredrikstad (4-3-3): Håvar Jensen – Alexander Betten Hansen, Mads Nielsen (Tage Johansen fra 46.), Oscar Jansson, Stian Stray Molde (Ludvig Begby fra 70.)– Håvard Åsheim (Innocent Kingsley fra 76.) Jakob Lindström (Olav Öby fra 46.), Adnan Hadzic – Riki Alba, Nicolay Solberg (Obilor Okeke fra 46.), Noa Williams

Brann (4-3-3): Eirik Holmen Johansen – Svenn Crone, Fredrik Pallesen Knudsen, Andreas Skovgaard (David Wolfe fra 62.), Ruben Kristiansen – Felix Horn Myhre, Sivert Heltne Nilsen (Mathias Rasmussen fra 62.), Kasper Skaanes (Niklas Jensen Wassberg fra 46.) – Ole Didrik Blomberg, Bård Finne (Aune Heggebø fra 62.), Niklas Castro (Frederik Børsting fra 61.).

-

Kampstatistikk:

Avslutninger: 20-2 til Brann (NTB)

Avslutninger på mål: 12-0 til Brann (NTB)

Angrep med avslutninger i feltet: 19-1 til Brann (mine tall). 1. omg.: 8-0 til Brann 2. omg.: 11-1 til Brann.

-

Spillerstatistikken, NM 2022/23:

Tallene for hver kamp viser minutter spilt.

Stjerne bak tallet indikerer innbytte.


Voss

Os

FFK


Totalt

Kamp

Start

Mål

Gule


b

b

hBlomberg

63

90

90


243

3

3

1


Børsting


45*

30*


75

2
Castro


45*

60


105

2

1

2


Crone

9*


90


99

2

1Delaveris

90
90

1

1Finne

81

90

61


232

3

3

7


Heggebø


45

29*


74

2

1

1


Hjortseth

90

45135

2

2Holmen J

90

90

90


270

3

3Holten

27*
27

1
Hove

63
63

1

1Haaland

27*
27

1


1


Jonsson

90
90

1

1Knudsen


90

90


180

2

2


1

Kristiansen


61

90


151

2

2Kvinge

27*
27

1
Moberg

45
45

1

1Myhre

90

90

90


270

3

3

2


Nilsen


45*

61


106

2

1Rasmussen


45*

29*


74

2
Skovgaard


90

61


151

2

2Skaanes

63

45

45


153

3

3Trengereid

45*
45

1


2


Torsvik

90

29*119

2

1


1

Wassberg


45

45*


90

1

1

1


Wolfe29*


29

1
--

Mediene om kampen:

BA

BA Live

BT

VG

TV2

brann.no