Så ble det altså seier også mot byrival Åsane i det som forhåpentligvis var vårt siste seriemøte noen gang - i oppgjøret som i Italia antagelig er mest kjent som Derbi della Tunnela - og i Spania som TunnEl Clásico. Eller Syv FjEl Clásico om du vil. Og det vil du. Vi tangerte dermed klubbrekorden på ni strake serieseire som vi satte før uavgjort-avbrekket mot Stabæk på Stadion 10. juli. Vi har altså vunnet atten av de siste nitten seriekampene og kan sette ny klubbrekord med ti strake serieseire på Stadion mot Grorud om en uke.

Og tolv strake borteseire i serien.... det er helt vanvittig, selv i 1. divisjon!

Opprykket er nå bare én matchball unna. Det kan skje søndag, det kan skje mandag, det kan skje om en uke... det er rett og slett et enormt antall matchballer ut sesongen. Og kun én av dem trenger å gå inn. Oddsen på at vi spiller i 1. divisjon neste år, må jo være en million til én.

Men oppgjøret mot Åsane var ingen topp prestasjon av de for anledningen hvitkledde rødtrøyene. Første omgang var riktignok bra, med klar Brann-dominans og en ledelse som burde vært på mer enn ett mål. Selv om det faktisk tok hele 28 minutter før vi kom til den første avslutningen i feltet, var vi nære på scoringer et par ganger før det. De siste 17 minuttene før pause hadde vi plenty med sjanser og avslutninger i feltet - og vi tok da altså også ledelsen.

Andre omgang derimot, var slett ikke imponerende. Der Branns motstandere tidligere i sesongen har vært "fint ferdige" et stykke ut i siste akt, kreftene har begynt å ta slutt for dem og Brann har gjort bytter som har slått dem helt ut, så fremstod derimot Åsane sterkere utover i kampen enn de gjorde før hvilen. I perioder fikk de oransjekledde ha et stort antall trekk og til og med komme til store målsjanser uten at Brann klarte å hindre dem i det mellom blokkene ved kjøpesentrene.

Brann vant fortjent totalt sett, men når vi først bare ledet 1-0 helt til sluttminuttene, kunne det fort endt med poengdeling når laget fra Bergens nordre åser fikk slippe altfor lett til.

Opprykket kommer, men skal vi sette rekorder, gå ubeseiret og dra med oss en nydelig flyt inn mot eliteseriesesongen 2023, kan vi ikke senke oss ned noen hakk. Jo da, det har riktignok gått bra det også noen ganger før i år. Men vi kan ikke stole på det mot alle motstandere. Noe av grunnen til at vi har prestert som vi har gjort i år, er at vi stort sett har vært skjerpet og har nullstilt oss foran hver kamp. Slipper vi oss for mye nedpå, kan vi fort rote vekk poeng eller tape hvis marginene ikke lenger er med oss.

PS! Med seieren over Åsane har vi nå slått femten av femten divisjonsmotstandere i minst ett innbyrdesoppgjør denne sesongen. Alle de tre lagene vi tapte poeng mot hjemme på Stadion i vårsesongen, har vi nå slått på rekke og rad borte i høstsesongen.

-

Slik rykker Brann opp så fort som mulig:

Under er de kommende matchballene, oppdatert etter KFUMs seier over Mjøndalen søndag. Går én av dem inn, rykker Brann opp:


* Matchball 1; Ranheim taper poeng borte mot Grorud mandag 5. september: Taper Ranheim poeng borte mot Grorud, kan Ranheim maksimalt få 61 poeng. KFUM kan fremdeles få 65 poeng, men da kan Stabæk (som skal møte KFUM i 27. runde) maks få 61. Spiller de uavgjort mot Stabæk i 27. runde, kan KFUM få maks 63, men da kan Stabæk maks få 62. Vinner Stabæk internoppgjøret mot KFUM, vil Stabæk kunne få 64 poeng, men KFUM maks 62. Derfor er vi sikret opprykk hvis Ranheim taper poeng mandag.

* Matchball 2; Ranheim taper poeng hjemme mot Åsane søndag 11. september: Taper Ranheim poeng hjemme mot Åsane, får vi det samme regnestykket som i "matchball 1".

* Matchball 3; Brann tar poeng hjemme mot Grorud mandag 12. september: Tar Brann poeng hjemme mot Grorud, har vi 64 poeng. Det kan både KFUM (maks 65) og Stabæk (maks 64) fremdeles oppnå hver for seg, men ikke begge to samtidig. På grunn av innbyrdesoppgjøret i 27. runde vil minst en av dem få mindre enn 63 poeng. Ranheim kan allerede maks klare 63 poeng. Taper Brann mot Grorud neste mandag, blir opprykket likevel sikret under den kampen hvis KFUM taper borte mot Kongsvinger i kampen som går samtidig.

Og skulle absolutt ingenting av dette inntreffe, kommer det nye matchballer i hver eneste runde inntil enten Brann tar poeng, KFUM taper tre poeng eller Ranheim taper poeng.

Hva Stabæk gjør i innspurten er helt irrelevant for Branns opprykk. Ender Stabæk foran Brann, har de i så fall vunnet alle kampene som er igjen. Da hindrer de samtidig både KFUM og Ranheim i å ende foran Brann, siden bæringene skal møte begge disse i innspurten. Da blir Brann dårligst nummer to og rykker opp.

KFUM og Ranheim er de eneste av dem som kan ta igjen Brann, som ikke skal møte hverandre innbyrdes. Dermed kan begge potensielt få full pott i innspurten og passere Brann - samtidig. Dette er altså det eneste "paret" som kan sammen kan ende foran og sende oss ned på 3. plass. Derfor er disse to viktigere enn Stabæk, selv om det er sistnevnte som har tredjeplassen akkurat nå.

-

Rekordsnakk:

- Vi har nå ni strake serieseire, som er tangering av klubbrekorden vi satte tidligere i sesongen.

- Ingen lag har tidligere hatt så mye som 63 poeng etter 23 kamper i 1. divisjon. Den gamle rekorden var på 60. Vi trenger 17 poeng på de siste syv kampene for å sette ny poengrekord for en hel sesong i divisjonen.

- Ingen lag har tidligere hatt så mye som 36 bortepoeng etter tolv bortekamper i 1. divisjon. Den gamle rekorden var på 34.

- I sesongene med minst 23 runder i 1. divisjon har ingen lag tidligere hatt så mye som 69 mål, men for 30 år siden hadde Glimt 69 etter alle sine 22 seriekamper den sesongen.

- Ingen lag har tidligere scoret mer enn 38 mål på alle de femten bortekampene en sesong i 1. divisjon. Brann har allerede etter tolv kamper klart 39!

- Ingen lag har tidligere hatt kun elleve baklengs etter 23 kamper i 1. divisjon. Den gamle rekorden var på 16.

- Ingen lag har tidligere vært i nærheten av 58 plussmål etter 23 kamper i 1. divisjon. Den gamle rekorden var på 48. Målforskjellrekorden for 30 kamper i 1. divisjon er på +51...

- Ingen lag har tidligere vært i nærheten av 32 plussmål etter tolv bortekamper i 1. divisjon. Den gamle rekorden var på 17, og etter en hel sesong (15 bortekamper) er rekorden på 18.

-

Kampen:

Vi stilte med nøyaktig samme startmannskap mot Åsane som vi gjorde i 5-0-seieren mot Ranheim.

Etter at Åsanes Erling Myklebust hadde et mislykket skuddforsøk fra 23 meter etter tolv sekunder da han gikk over ende i skuddøyeblikket, kom Brann en god del nærmere vel femti sekunder senere da Niklas Castro skjøt fra skrått hold utenfor feltet og Åsane-keeper Idar Lysgård måtte slå ballen vekk. Det påfølgende innlegget fra Sivert Heltne Nilsen fikk ikke Aune Heggebø nådd frem på.

Etter tre og et halvt minutt skjøt Mathias Rasmussen et frispark rett i muren før Castro skjøt i oversiden av tverrliggeren fra tyve meter.

Brann var totalt dominante i starten, men etter tolv minutter hadde Stian Nygard et skudd fra 25 meter som Mathias Dyngeland måtte slenge seg for å ta. Men han reddet det - i fast grep!

Hjemmelaget fikk en skummel sjanse etter 23 minutter da Mats Thornes fikk ballen rett utenfor femmeteren, men et dårlig touch og godt samarbeid mellom Ruben Kristiansen og Mathias Dyngeland gjorde at ballen havnet i sistnevntes favn.

Til tross for et klart Brann-overtak, kom faktisk ikke vår første avslutning i feltet før etter 28 minutter. Men da fikk vi tre slike på rappen: Heggebø headet i tverrligger fra seks meter, Rasmussen fikk blokkert et skudd fra åtte-ni meter, før Heggebøs avslutning fra utenfor siden av femmeteren led samme skjebne. Her burde vi tatt ledelsen!

To minutter senere skjøt Felix Horn Myhre fra tretten meter, men det gikk i nettveggen via tidligere Brann-spiller Bjarte Haugsdal.

Etter knappe 37 minutter kom et litt uventet sekstenmeter-skudd med utsiden av foten fra David Wolfe, men keeper Lysgård fikk slått det vekk.

To minutter etter hadde Svenn Crone et langskudd som keeper Lysgård reddet greit.

Fem minutter før pause skulle vi endelig ta ledelsen: 1-0-målet kom da Rasmussen slo en corner fra venstre og Myhre headet den videre mot bakerste hvor Heggebø kontant satte ballen inn fra fem meter. Endelig! Fullt fortjent og godt å få målet etter at det hadde sett ut til at alle skudd og sjanser skulle brennes. Nå måtte da også oransjetrøyene vekk fra egen femmeter om de hadde noen ambisjon om å ta poeng. Dette var for øvrig Heggebøs tiende seriemål i år og det sjette på fire kamper.

Noen minutter senere fikk Rasmussen en kjempemulighet da han alene og upresset headet flere meter utenfor fra åtte meter. Der skulle det stått 2-0 og hele Brann-svingen stod igjen med like lite hår som Vegard Leikvoll Moberg - men ikke like lite som Ruben.

I stedet holdt det nesten på å bli 1-1 i overtiden da Erling Myklebust først var centimetere fra å nå frem på et farlig innlegg, for deretter å få heade over fra åtte meter.

Før det ble pause rakk også Castro et langskudd som keeper måtte bokse vekk. Lagene gikk til pause og köttbullar på IKEA med 1-0 til Brann etter stor dominans til de foranledningen hvitkledde røde.

I starten av andre omgang skjedde ikke all verden, men Sivert skjøt utenfor fra 18 -19 meter etter seks minutter. Like etterpå hadde Åsanes Myklebust et markkryperskudd fra distanse, men som Dyngeland reddet enkelt.

Videre kom Frederik Børsting til en heading fra femmeteren, men han fikk ikke skikkelig treff og ballen gikk rett opp og et stykke utenfor.

Etter 62 minutter hadde også Svenn Crone en heading, men den gikk like utenfor.

Så kom Brann to første bytter: Ole Didrik Blomberg og Kasper Skaanes kom inn for Børsting og Rasmussen.

Midtveis i omgangen kom Sindre Austevoll til en heading som gikk rett på Dyngeland.

Så kom vårt neste bytte med tyve minutter igjen: Bård Finne erstattet Heggebø.

Da mindre enn tyve minutter gjenstod fikk hjemmelaget plutselig lov til å ha enormt mye ball. Først 26 trekk på 75 sekunder, før de vant tilbake ballen etter kort tid og fikk ha nye atten trekk de neste seksti sekundene. Til slutt kom Myklebust til en sjanse alene med Dyngeland, men avslutningen fra spiss vinkel gikk heldigvis i nettveggen. Merkelig at de fikk holde på slik på et tidspunkt der Brann normalt pleier å ha slitt ut motstanderne og gjort bytter som slår dem knock out.

Like etter kom innbytter Lars Kilen til en avslutning fra syv-åtte meter som Dyngeland reddet. Hva var det som foregikk? Åsane hadde jo tatt helt over!

Med tretten minutter gjenstående kom vårt fjerde og siste bytte for ettermiddagen da Moberg kom inn for Castro.

I det 86. minutt avsluttet Skaanes fra nesten død vinkel, men keeper reddet.

48 sekunder før ordinær tid var ute, fikk vi endelig det avgjørende 2-0-målet som kunne drepe spenningen mot et Åsane-lag som hang overraskende godt med etter pause: Moberg spilte frem til Blomberg som inne i feltet lurte av Austevoll og satte ballen i mål fra ti meters hold. Jaddaaaaa! 2-0! Da var seieren i boks!

Åtti sekunder på overtid slo Fredrik Pallesen Knudsen til med et spektakulært brassespark som Åsanes sisteskanse såvidt klarte å reagere på og bokse over tverrligger. Det hadde vært scoringen sin!

Kampen ebbet så ut med 2-0 til oss. En fortjent seier totalt sett, men andre omgang var ikke mye å skryte av og det kunne med litt uflaks endt med poengdeling.

Supporterne:

Offisielt var det vel 920 Brann-supportere totalt på felt dedikert til Brann-supportere. Men det kan ha vært 1200-1500 røde totalt. Godt trøkk stort sett hele kampen og også Brann-feltet på langsiden var til tider med. I andre omgang var også Niklas Jensen Wassberg bortom kortsiden og fikk forsøke seg som forsanger.

-

Det poetiske hjørnet:

Turen gikk til kjøpesentre,

rekkehus og blokker

Bybanen var lenge til,

det var som bare pokker

motorveien inntok vi

med køer og tunneler

Mot lag fra uti der

er det kun tre poeng som gjelder

*

Og Brann var dominante,

men det tok sin tid å score

Men fem minutt før pause

kom den tiende for året

for Aune Heggebø,

vi ledet mildt sagt fullt fortjent

Vi hadde bommet mye,

nå traff Aune klokkerent.

*

Vi burde ledet mere,

men i andre ble det verre

Da var vi ganske svake,

så da ble det mer, dessverre,

av Åsane fra da av,

de fikk spille ørten trekk,

for Brann sitt klare overtak

fra første var jo vekk

*

Vi skjerpet oss mot slutten

etter "nære på en flause"

og Blomberg scoret 2-0

førti-fire etter pause.

Og da var kampen avgjort,

vår poengfangst seksti-tre

Vi rykker opp på mandag,

hvis vi får litt hjelp med det!

*

-

STATISTIKKBONANZA:

Seire på rad:

* Vi har nå ni seire på rad i serien. Sist vi ikke vant en seriekamp var da vi spilte 1-1 mot Stabæk på Stadion 10. juli. Ni serieseire på rad er tangering av klubbrekorden vi satte før nevnte kamp. Vi har dermed vunnet 18 av de siste 19 seriekampene (18-1-0).

* Borte: Dette var vår 12. strake borteseier i serien. Det er forbedring av klubbrekorden. Sist vi ikke vant en seriekamp borte var da vi spilte 2-2 mot Glimt i Bodø 5. desember. Den gamle klubbrekorden på åtte ble satt i 1956-1957.

* Borte: I obligatoriske kamper var dette vår 14. strake borteseier. Dette er klubbrekord i tiden det har vært spilt nasjonal serie (f.o.m. 1948). Sist vi ikke vant borte var da vi tapte 0-1 for KFUM i cupen 12. mars. Vår gamle klubbrekord var på åtte i 1984 og 1999.

Kamper uten tap:

* Dette var vår 25. strake seriekamp uten tap (21-4-0). Sist vi tapte en seriekamp var da det ble 0-1 for Molde på Stadion 28. november. 25 strake seriekamper uten tap er enda en forbedring av klubbrekorden. Den gamle var fra september 1981 til august 1982 med 21 strake (15-6-0). Da er ikke kvalik regnet som seriekamper. Seks av kampene den gang (4-2-0) var i den øverste divisjonen.

* Borte: Vi har nå fjorten strake bortekamper i serien uten tap (12-2-0). Sist vi tapte en bortekamp i serien var da vi tapte 0-1 for Vålerengen 31. oktober. Den gamle klubbrekorden var fra september 1981 til august 1982 da vi hadde elleve bortekamper i serien uten tap (7-4-0).

* Dette var vår 26. strake obligatoriske kamp uten tap (23-3-0). Dette er enda en forbedring av den gamle klubbrekorden fra oktober 1981 til august 1982 på 21 strake (17-4-0). Heller ikke den gang var noen av kampene på øverste nivå, men én var i kvaliken. Sist vi tapte en tellende kamp var 12. mars da KFUM slo oss 1-0 i Oslo i cupen.

* Borte: I obligatoriske bortekamper har vi fjorten uten tap (14-0-0). Den gamle klubbrekorden var på elleve (9-2-0) i 1982. Sist vi tapte en tellende kamp på bortebane var da vi tapte 0-1 for KFUM i cupen i Oslo 12. mars.

* Dette var vår 23. strake seriekamp uten tap fra starten av sesongen. Den gamle klubbrekorden på 15 var fra nivå to i 1982 (11-4-0). Det har aldri hendt tidligere på nivå to i Norge at et lag har vært ubeseiret etter 23 kamper. (Det har vært spilt minst 23 runder siden 1997).

Scoringer:

* Vi har nå 25 strake seriekamper med Brann-scoring. Sist vi ikke scoret i serien var da Molde slo oss 1-0 på Stadion 28. november. Forrige gang vi scoret i så mange strake seriekamper var fra august 2008 til august 2009 da vi hadde 29 strake, som er klubbrekorden.

* Borte: Dette var vår 14. strake bortekamp i serien der vi scoret. Sist vi ikke scoret borte i serien var da vi tapte 0-1 for Vålerengen 31. oktober. Forrige gang vi scoret i 14 strake bortekamper i serien var fra september 2018 til september 2019 da vi også scoret i 14 strake.

* Vi har nå scoret i 26 strake obligatoriske kamper. Sist vi ikke scoret i tellende kamp var da KFUM slo oss 1-0 i cupen 12. mars. Forrige gang vi scoret i så mange tellende kamper på rad var da vi gjorde det i 30 på rad fra oktober 2008 til august 2009.

* Borte: Dette var vår 14. strake obligatoriske bortekamp der vi scoret. Sist vi ikke scoret borte i tellende kamp var da vi tapte 0-1 for KFUM i cupen 12. mars. Forrige gang vi scoret i 14 strake obligatoriske bortekamper var fra oktober 2017 til august 2018 da vi gjorde det i 16 strake bortekamper.

Baklengsmål:

* Vi har holdt nullen i fire strake seriekamper. Sist vi slapp inn mål var da vi slo Stabæk 2-1 i Bærum 7. august. Forrige gang vi holdt nullen i fire strake seriekamper var i april og mai 2018 da vi gjorde det i fem. Vi har for øvrig holdt nullen i 13 av årets 23 seriekamper.

* Borte: Vi har nå holdt nullen i to strake seriekamper borte. Sist vi slapp inn mål borte var da vi slo Stabæk 2-1 7. august. Forrige gang vi holdt nullen i to bortekamper på rad i serien var i juni og juli da vi gjorde det i tre.

Sesongen så langt:

(NB! Det er kun i 1961/62 og f.o.m. 1995 at Brann har spilt 23 seriekamper eller mer. På nivå to har Brann kun spilt så mange kamper i 2015, mens 1.divisjon har hatt minst 23 kamper siden 1997).

* Poeng:

- Vi har nå 63 poeng. Omregnet til tre poeng for seier alle sesonger er dette ny klubbrekord etter 23 seriekamper en sesong. Den gamle klubbrekorden etter 23 kamper en seriesesong var 51 poeng i gullsesongen 2007. Ingen lag har i 1. divisjon hatt så mange poeng etter 23 kamper. Den gamle rekorden var Aalesunds 60 i 2017. Rekorden for en hel 1. divisjonssesong med 30 kamper har Aalesund med 79 poeng i 2019. Skal vi slå den rekorden kan vi maksimalt gå på to uavgjorte eller ett tap på de siste syv kampene. Matematisk ligger vi an til 82,2 poeng i år.

- Borte: Vi har 36 bortepoeng. Det er ny klubbrekord i poeng etter tolv bortekamper i serien en sesong, omregnet til tre poeng for seier alle sesonger. Den gamle klubbrekorden etter tolv bortekamper en seriesesong var 27 i 1999. Ingen lag i 1. divisjon har hatt så mange poeng etter tolv bortekamper. Den gamle rekorden var Moldes 34 i 2007. Rekorden for en hel 1.divisjonssesong med 15 bortekamper er Moldes og Ham-Kams 37 poeng i henholdsvis 2007 og 2003. Vi trenger altså bare to poeng på de tre siste bortekampene for å slå den. Matematisk ligger vi an til 45 bortepoeng i år.

* Scoringer:

- Vi har scoret 69 mål. Det er ny klubbrekord etter 23 seriekamper en sesong. Den gamle klubbrekorden etter 23 kamper var 67 i gullsesongen 1961/62. Det er ingen klubber som har hatt så mange mål etter 23 kamper i 1. divisjon før, men Glimt hadde 69 etter alle sine 22 kamper i 1992. Rekorden for en hel 1. divisjonssesong med 30 kamper har Glimt med 83 mål i 2017. Vi mangler altså femten mål på de siste syv kampene for å sette ny rekord. Det kan vi ordne slik: 4 mot Grorud (h), 1 mot Ulf (b), 3 mot Stjørdals-Blink (h), 1 mot Mjøndalen (b), 3 mot Skeid (h), 1 mot Fredrikstad (b) og 2 mot KFUM (h). Matematisk ligger vi an til 90 mål i år.

- Borte: Vi har scoret 39 bortemål. Det er ny klubbrekord etter tolv bortekamper i serien. Den gamle klubbrekorden etter tolv bortekamper en seriesesong var 30 i 1961/62. Ingen lag har scoret så mange mål på de tolv første bortekampene før. Den gamle rekorden var Ham-Kams 35 i 2007. Men 39 mål er ikke bare ny rekord etter tolv bortekamper; det er også ny 1. divisjonsrekord for en hel sesong. Den gamle rekorden for en hel 1.divisjonssesong med 15 bortekamper var nemlig Ham-Kams og Godsets 38 mål i henholdsvis 2007 og 2006. Matematisk ligger vi an til 48,8 bortemål i år.

* Baklengs:

- Vi har elleve baklengs. Det er suverent ny klubbrekord etter 23 seriekamper en sesong. Den gamle klubbrekorden etter 23 kamper var 21 i 2016 og 2018 - begge på nivå 1. Det er ingen lag som har hatt så få baklengsmål etter 23 runder i 1. divisjon før, men fire lag har hatt 16. Bestenoteringen for en hel 1.divisjonssesong med 30 kamper har Ham-Kam med 21 i fjor. Vi kan altså sette ny rekord selv med ni baklengs på de siste syv kampene. Matematisk ligger vi an til 14,3 baklengs i år.

- Borte: Vi har syv baklengs borte. Det er med klar margin ny klubbrekord etter tolv bortekamper i serien en sesong. Den gamle klubbrekorden etter tolv bortekamper en seriesesong var 13 i 1997 og 2019. Det er tre lag tidligere som har hatt kun syv baklengs etter tolv bortekamper i 1.divisjon. Bestenoteringen for en hel 1.divisjonssesong med 15 bortekamper er Ham-Kams åtte fra i fjor. Med andre ord; holder vi nullen i resten av bortekampene setter vi ny rekord. Matematisk ligger vi an til 8,8 bortebaklengs i år.

* Målforskjell:

- Vi har 58 plussmål. Det er den suverent beste målforskjellen vi har hatt etter 23 seriekamper. Den gamle klubbrekorden etter 23 kamper var 31 plussmål i gullsesongen 1961/62. Ingen lag har vært i nærheten av å ha så god målforskjell etter 23 kamper i 1. divisjon. Nærmest er Vålerengens 48 plussmål i 1997. Rekorden for en hel 1.divisjonssesong med 30 kamper har Aalesund med 51 plussmål fra 2002. Vi ligger altså an til å knuse det i år. Matematisk ligger vi an til 75,7 plussmål i år.

- Borte: Vi har 32 plussmål borte. Det er klubbrekord etter tolv bortekamper i serien med soleklar margin. Den gamle klubbrekorden etter tolv bortekamper en seriesesong var på pluss tolv i 1997. Ingen lag har hatt så god målforskjell etter tolv bortekamper i 1. divisjon. Nærmest er Moldes 17 plussmål i 2007. Rekorden for en hel 1.divisjonssesong med 15 bortekamper er Ham-Kams, Mjøndalens og Glimts 18 plussmål i henholdsvis 2021, 2018 og 2017. Det knuser vi etter alle solemerker i år! Matematisk ligger vi an til 40 plussmål på bortebane denne sesongen.

* Brann 2022 vs OBOS-sesongen 2015:Målf. Målf. Poeng

Brann 2022

Etter 23 kamper

69-11

+58

63

Brann 2015

Etter 23 kamper

37-28

+9

42

Brann 2015

Etter 30 kamper

46-35

+11

53


Brann 2022

Etter 12 bortekamper

39-7

+32

36

Brann 2015

Etter 12 bortekamper

14-16

−2

18

Brann 2015

Etter 15 bortekamper

16-18

−2

22


-

Brann innbyrdes mot Åsane:

- I serien:

Sted

Ka

Vu

Ua

Ta

Mål

Bakl.

Stadion

2

0

2

0

3

3

Åsane

2

2

0

0

5

2

Totalt

4

2

2

0

8

5


- Brann har aldri tapt mot Åsane i serien. Vi har vunnet begge bortekampene mot dem, og spilt uavgjort i begge hjemmekampene mot dem.

- Brann har scoret i alle de fire seriekampene mot Åsane.

- Dette var første gang Brann holdt nullen i seriekamp mot Åsane.

- I obligatoriske kamper (serie og cup):

Sted

Ka

Vu

Ua

Ta

Mål

Bakl.

Stadion

4

2

2

0

9

3

Åsane

5

5

0

0

10

3

Totalt

9

7

2

0

19

6


- Brann har vunnet samtlige fem obligatoriske bortekamper mot Åsane.

- Brann har aldri tapt en obligatorisk kamp mot Åsane.

- Brann har scoret i alle obligatoriske kamper mot Åsane.

- Brann har holdt nullen i to av de siste tre obligatoriske kampene mot Åsane.

- Brann har holdt nullen i de to siste obligatoriske bortekampene mot Åsane. Sist vi slapp inn mål mot dem i Åsane var i seriekampen mot dem i 2015 da vi vant 3-2.

-

Brann i serien mot lag fra Bergen:

- Brann har ikke tapt en seriekamp mot et lag fra Bergen siden Fyllingen slo oss 2-0 på Stadion 29. september 1991. Etter det har vi møtt lag fra Bergen seks ganger i serien: Fire seire, to uavgjorte og ingen tap.

- Brann har ikke tapt en bortekamp i serien mot et lag fra Bergen siden Baune slo oss 2-0 på nivå to i 1966. Etter det har vi spilt bortekamper i serien mot lag fra Bergen seks ganger; fire seire, to uavgjorte og ingen tap.

-

Hendelsene:

00:12 - Åsane: Sivert Heltne Nilsen mister til Erling Myklebust som går over ende i det han skyter fra 23 meter. Det går ti-tolv meter utenfor.

01:03 - Brann: Niklas Castro skyter fra skrått hold et par meter utenfor feltet. Skuddet er hardt og Åsane-keeper Idar Lysgård gjør en god redning og slår til vekk. Sivert Heltne Nilsen legger inn igjen foran mål, men Aune Heggebø når ikke frem i femmeteren.

03:31 - Brann: Mathias Rasmussen med et frispark fra tyve meter som går rett i muren. Castro tar returen fra like langt hold på direkten, og den stryker oversiden av tverrligger!

11:53 - Åsane: Stian Nygard skyter fra 25 meter. Mathias Dyngeland slenger seg og redder - og holder ballen i fast grep!

13:55 - Brann: Det slås inn mot Frederik Børsting som ikke når frem i femmeteren.

14:26 - Brann: Castro blir stoppet på femmeteren før han får skutt.

16:42 - Brann: Castro skyter enormt langt utenfor fra 17 meter.

22:51 - Åsane: Ryan Doghman sender ut til Mats Thornes som får ballen utenfor femmeteren, men får ballen for langt fremfor seg og blir stoppet av Ruben Kristiansen og Mathias Dyngeland seks meter fra mål.

25:09 - Brann: Rasmussen med et innlegg fra fem meter utenfor siden av feltet, men Lysgård plukker det ned.

28:13 - Brann: David Wolfe legger inn fra venstre og på seks meter hopper Heggebø opp og header i tverrliggeren! Rasmussen får returen og skyter fra åtte-ni meter, men det blokkeres av keepers fot. Sivert vinner ballen tilbake og gir til Heggebø som skyter fra utenfor siden av femmeteren, men det blokkeres av Doghman til corner.

30:15 - Brann: Felix Horn Myhre skyter fra tretten meters skrått hold. Ballen går via Bjarte Haugsdal og i nettveggen til corner.

31:18 - Brann: Heggebø header høyt over fra syv-åtte meter skrått hold når en corner slås mot bakerste.

32:55 - gult kort, Åsane: Stian Nygard for en soleklar holdning i Rubens skjorte.

36:34 - Brann: Wolfe med et litt uventet skudd med utsiden av foten fra seksten meter. Lysgård må slå det vekk. Vi får ballen tilbake og etter hvert skyter Rasmussen fra 27-28 meters skrått hold, men det går høyt over.

38:32 - Brann: Svenn Crone skyter fra minst tyve meters skrått hold. Åsanes keeper redder greit.

39:10 - Åsane: Dyngeland er minst ti meter utenfor eget felt og avverger en potensiell Åsane-sjanse.

39:59 - 0-1, SCORING BRANN; AUNE HEGGEBØ: Rasmussen slår en corner fra venstre. Myhre header videre mot bakerste og fra femmeteren setter Heggebø ballen kontant i mål.

41:17 - Brann: Myhre skyter fra skrått hold en meter innenfor feltet, men det blokkeres.

41:30 - Brann: Rasmussen header upresset tre meter utenfor fra åtte meter.

45:00 + 0:11 - Åsane: Doghman med et livsfarlig innlegg som går gjennom femmeteren såvidt uten at Erling Myklebust når frem. Etter hvert kommer Kristoffer Valsvik til innlegg og Myklebust header et par meter over fra åtte meter.

45:00 + 2:14 - Brann: Castro skyter fra skrått hold noen meter utenfor feltet. Lysgård må bokse skuddet vekk.

45:00 + 3:01: Pause. 1-0 til Brann etter 7-1 til samme lag i angrep med avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

45:00 -> bytte Åsane: Knut Haga inn for Ryan Doughman.

51:23 - Brann: Sivert skyter fra 18-19 meter. Det går en meter utenfor.

51:54 - Åsane: Myklebust kommer til avslutning fra ganske skrått hold like utenfor feltet, men det blir en enkel markkryper for Dyngeland.

55:33 - Åsane: Kristoffer Larsen skyter fra ti meters spiss vinkel, men det går faktisk i kast med femten meters margin!

58:12 - Brann: Castro med innlegg mot nærmeste fra venstre. Det blir litt høyt for Frederik Børsting som ikke får skikkelig treff med hodet på femmeteren, og ballen går opp i luften og lander et par meter utenfor mål.

60:18 - Brann: Rasmussen skyter fra 23 meter, men det blokkeres.

61:06 -> bytte Åsane: Lars Kilen inn for Mats Thornes.

62:25 - Brann: Crone kommer til heading på et innlegg fra Wolfe, men hodestøtet fra ti-elleve meter går såvidt utenfor.

62:53 -> bytte Brann: Ole Didrik Blomberg inn for Frederik Børsting.

63:13 -> bytte Brann: Kasper Skaanes inn for Mathias Rasmussen.

67:10 - gult kort, Brann: Fredrik Pallesen Knudsen for armbruk mot Sindre Austevoll.

67:50 - Åsane: Det heades inn foran mål av Kristoffer Stephensen etter et frispark fra Larsen. Austevoll header fra seks meter, men rett på Dyngeland.

69:58 -> bytte Brann: Bård Finne inn for Aune Heggebø.

73:35 - Åsane: Myklebust blir spilt igjennom og er på skrått hold alene med Dyngeland som kommer ut. Myklebust avslutter fra ti meters spiss vinkel, men heldigvis i nettveggen.

74:26 -> bytte Åsane: Didrik Fredriksen inn for Erling Myklebust.

75:40 - Åsane: Kilen kommer til avslutning fra syv-åtte meters skrått hold, men Dyngeland redder.

76:31 -> bytte Brann: Vegard Leikvoll Moberg inn for Niklas Castro.

80:12 - Brann: Moberg skyter fra atten meter, men det blokkeres.

83:34 - Brann: Finne med et frispark fra rett utenfor sekstenmeterstreken, kun et par meter fra dødlinjen. Det blokkeres ved nærmste stolpe.

83:47 - gult kort, Brann: Ole Didrik Blomberg når han legger Larsen i bakken ute ved sidelinjen.

84:19 -> bytte Åsane: Morten Gamst Pedersen inn for Kristoffer Stephensen.

84:30 -> bytte Åsane: Oliver Juul Jensen inn for Kristoffer Larsen.

85:49 - Brann: Skaanes kommer til avslutning fra seks-syv meters nesten død vinkel. Keeper redder.

89:12 - 0-2, SCORING BRANN; OLE DIDRIK BLOMBERG: Vi vinner ballen minst femten meter inne på egen halvdel. Moberg får ballen på midten og avanserer fremover før han sender frem til Blomberg som får ballen 27-28 meter fra mål. Vel inne i feltet lurer han av Austevoll og avslutter fra ti meter. Ballen går i mål.

90:00 + 1:20 - Brann: Hjemmelaget får ikke klarert skikkelig etter en corner og Fredrik Pallesen Knudsen slår til med et brassespark fra åtte meter. Keeper rekker såvidt å reagere og bokser over.

90:00 + 1:58 -Brann: Pallesen med et lavt skudd fra 25 meter. Det blokkeres ved straffemerket.

90:00 + 2:45 - Åsane: Kilen skyter fra nærmere 30 meters ganske skrått hold. Det går to-tre meter over.

90:00 + 3:59: Det er over. Vi vinner 2-0 etter 12-5 til oss i antall angrep med avslutninger i feltet.

-

Kampfakta:

Åsane – Brann 0-2 (0-1)

1. divisjon fotball menn.

Åsane Arena, 3507 tilskuere. Dommer: Jan Morten Tennøy, Nore Neset.

Gult kort: Stian Nygard, Åsane, Fredrik Pallesen Knudsen, Ole Didrik Blomberg, Brann.

Mål: 0-1 Aune Heggebø (39:59), 0-2 Ole Didrik Blomberg (89:12).

Åsane (4-2-3-1): Idar Lysgård – Emil Kalsaas, Bjarte Haugsdal, Sindre Austevoll, Ryan Doghman (Knut Haga fra 46.) – Kristoffer Stephensen (Morten Gamst Pedersen fra 85.), Kristoffer Valsvik – Stian Nygard, Mats Thornes (Lars Kilen fra 62.), Kristoffer Larsen (Oliver Juul Jensen fra 85.) – Erling Myklebust (Didrik Fredriksen fra 75.).

Brann (4-3-3): Mathias Dyngeland – Svenn Crone, Ruben Kristiansen, Fredrik Pallesen Knudsen, David Wolfe – Mathias Rasmussen (Kasper Skaanes fra 64.), Sivert Heltne Nilsen, Felix Horn Myhre – Frederik Børsting (Ole Didrik Blomberg fra 63.), Aune Heggebø (Bård Finne fra 70.), Niklas Castro (Vegard Leikvoll Moberg fra 77.).

-

Kampstatistikk:

Avslutninger: 18-9 til Brann (NTB)

Avslutninger på mål: 8-4 til Brann (NTB)

Angrep med avslutninger i feltet: 12-5 til Brann (mine tall). 1. omg.: 7-1 til Brann. 2. omg.: 5-4 til Brann.

-

Spillestatistikken:

Tallene for hver kamp er minutter spilt.

Stjerne bak tallet indikerer innbytte.

R bak tallet indikerer rødt kort.

--

mot ->

Ran

Åsa

Ske

Sog

Kåf

Ulf

FFK

KIL

Mjø

Stj

Gro

Bry

IKS

Stb

Rau

KIL

Bry

IKS

Stb

Rau

Sog

Ran

Åsa


b

h

b

h

b

h

h

b

h

b

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

b


TOTAL

KAMP

START

MÅL

GULE

GUL-RØD

DIR. RØD

Blomb.


10*28*

12*

4*

18*

20*

18*

34*

19*

31*

45

22*

29*

28*

18*

35*

65

27*

29*

28*


520

20

2

4

1Børst.

90

62

79

90

85

90

90

89

90

72

74

71

59

27*

68

61

90

45

55

25*

63

61

62


1598

23

21

2

2Castro

20*

28

90

74

90

86

86

81

70

89

56

72

79

90

90

90

62

73

86

88

76

71

76


1723

23

21

7
Crone

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

20*

90

90

90

90

90

90

90

90

90


2000

23

22

1
Dynge.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


2070

23

23


1Finne

70

80

11*


62

4*

4*

9*

21*

18*

56

19*

59

45*

68

74

62

72

55

57

14*

19*

21*


900

22

11

11
Hegge.

85

67

90

90

90

90

90

81

69

72

89

71

31*

63

22*

16*

28*

45*

35*

33*

76

71

69


1473

23

16

10

2Hjort.

5*

5*14*


1*
4*


6*

6*41

7


Knuds.

90

90

90

90

181*

12*

1*


4*

4*

45

11*


48*

90

90

90

90

90

90


1044

19

12

2

1Kristia.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


2070

23

23


3Moberg

5*

23*

37*

7411*


15*


18*

2*

14*

19*

14*


232

11

1

3
Myhre

90

80


16*

62

9*

4*

17*

21*


16*

18*

31*

90

45*

16*

45*

90

72

56

90

90

90


1048

21

10

4
Nilsen

84

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

45

90

90

90

90

90

90

90

90


2019

23

23

4

3Rasmu.

90

90

90

67R


85

89

73

76

90

90

71

59

70

90

90

45

90

90

90

84

84

63


1766

22

22

11

2

1


Skaan.
16*1*

9*

69

30*

34*

90

90

45*

79

74

75

17*


34*27*


690

15

6

5
Skovg.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

79

90

42
1471

17

17

1

1Torsvik
2*

6*

19*27

3


Wassb.

6*

10*

53

90

28*

78

86

72


60


19*

11*

45468

11

6

3
Wolfe

72*

81

86

90

78

90

90

86

86

45*

90

90

90

90

90

88

84

71

90


1587

19

17


2-

Mediene om kampen:

BA

NTB Live

BT

VG

TV2

brann.no