Gå til sidens hovedinnhold

En person innlagt på Haukeland med covid-19

For første gang siden 26. april har en pasient blitt innlagt på Haukeland med covid-19.

Haukeland bekrefter i en pressemelding lørdag formiddag at en person fredag ble innlagt med covid-19.

– Dette er en påminnelse om at smitten er i samfunnet. Nå når folk reiser både i Norge og utlandet, må vi kanskje forvente at det vil komme nye smittetilfeller. Derfor viktig at folk ikke slipper opp og tror at det er over. Folk må ta forholdsregler og smittevernhensyn, sier kommunikasjonsdirektør Erik Vigander i Helse Bergen.

– Hva betyr dette for beredskapen ved Haukeland?

– Dette har vi tatt høyde for i planene for sommeren. Vi har god beredskap og har lagt opp til at det kan komme en ny smittebølge.

Han presiserer at dette er et enkelttilfelle og at det foreløpig ikke er smitte i samfunnet i Bergen eller andre steder i Norge som tilsier at det er en ny bølge på gang.

– Er pasienten bosatt i Norge eller i utlandet?

– Det kan jeg ikke kommentere.

Han bekrefter at personen ikke får intensivbehandling, men vil ikke si noe om pasienten utover dette.

– Jeg kan ikke kommentere alder, kjønn eller tilstand, sier Vigander.

Siden 9. mars i år har totalt 71 pasienter vært innlagt. Men det har nå gått i underkant av to måneder siden forrige koronapasient var innlagt.

Kom fra Haakonsvern - flere i karantene

BT skriver at den smittede tilhører Haakonsvern, noe talsperson for Forsvarets operative hovedkvarter, Elisabeth Eikeland, bekrefter.

Den smittede skal være en ung person. Eikeland forteller at de har satt i gang tiltak og at alle som er i samme kohort som vedkommende, er satt i karantene. Det er også igangsatt smittesporing.

Kommentarer til denne saken