Søndag klokken 1200 skal Waaler nemlig holde drive in-gudstjeneste på toppen av Bygarasjen. Han håper han får selskap av så mange biler som mulig, maksimalt kan det komme 150 av dem til det som kan komme til å bli en våt opplevelse for presten.

– Dette blir friskt, dersom det blir som nå. Det blir gudstjeneste i motvind, sier han lørdag ettermiddag.

Her kan du se gudstjenesten direkte.

På toppen av Bygarasjen blåser det nemlig friskt, og han er i ferd med å bli veldig våt.

– Kan du ha regntøy utenpå presteklærne i morgen?

– Nei da, vi satser på å bli våte, det blir bare gøy det. Vi er da bergensere, sier Waaler med et smil.

Saken fortsetter under bildet.

Fullt garasjetak

Så langt denne påsken har det vært vist film 12 ganger, vært holdt to standupshow, og gjennomført et morgenmøte med Salgs- og Reklameforeningen. Totalt har 1200 biler vært på kino, 250 på standup og cirka 40 på morgenmøte.

– Alle våre visninger har vært utsolgte, og vi kunne nok ha solgt mange flere billetter. Vi ønsker å fortsette med tilbudet etter påske, men vi må se litt på utstyret og ta en fot i bakken før vi avgjør, sier sjefen for Bergen Kino, Jeanette Heggland, til BA.

Det var hun som forrige uke kontaktet biskopen og spurte om de ville holde drive in-gudstjeneste.

– De var positive og har vært veldig engasjerte, så det er gøy, sier Heggland.

Og gudstjenesten skal altså foregå på en scene ved siden av lerretet. Lyden skal sendes på fm-nettet for dem som sitter i bilene, og den skal streames flere steder.

– Vi synes dette er kjempespennende, og noe vi aldri har gjort tidligere. Her får vi møtt folk med de begrensninger som ligger på oss for tiden.

– Savner gudstjenestene

Han synes det er spesielt å holde gudstjeneste på denne måten, ute, på betong, i dårlig vær og ikke inne i en varm, flott kirke.

– Jesus var en folkets mann som ikke var pakket inn i glitter og stas. Han var tett på menneskene, møtte dem på torget der de var. Det gir oss noen andre tanker når vi nå holder gudstjeneste i en helt annen kontekst enn vi pleier. Det er fascinerende, mener domprosten.

Han opplever at folk savner å komme til kirkene, og håper mange finner veien til gudstjenesten søndag.

– Mange savner å gå på gudstjeneste slik de pleier, og for dem som skulle hatt dåp, bryllup, konfirmasjon eller begravelse, gir dagens situasjon store utslag.

– Hva gjør en prest på hjemmekontor, egentlig?

– Det er et godt spørsmål, og svaret er at de gjør mye forskjellig. Legger ut andakter, intervjuer, bibelgrupper og hilsener på nett. De holder kontakt med menigheten, og så har vi selvsagt begravelser og andre arrangement som bryllup og dåp, om enn i en annen setting enn normalt.