Enda en fiaskosesong

Kåre Ingebrigtsen kom inn som Brann-trener i sommer, uten at det har gitt enorm uttelling så langt.

Kåre Ingebrigtsen kom inn som Brann-trener i sommer, uten at det har gitt enorm uttelling så langt. Foto:

Sesongevaluering 2020.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Den spesielle 2020-sesongen over. Det ble usle 36 poeng og en flau tiendeplass. Da sesongen nærmet seg slutten rotet vi oss til og med inn i nedrykksstriden.

Poengfangsten vår på hjemmebane var håpløs, og med kun 17 poeng på Stadion var vi ligaens trettende beste hjemmelag. I kun fem sesonger på øverste nivå (f.o.m. 1961/62 da hele den øverste divisjonen ble samlet) har vi tatt færre poeng pr hjemmekamp. Og den ni kamper lange rekken av hjemmekamper vi fikk uten seier, var den lengste vi har hatt noen gang i seriespill!

På bortebane var vi det 8. beste laget og tok to flere poeng enn vi gjorde på vårt eget Stadion. Noe av grunnen til dette var at vi fikk veldig god uttelling på bortebane og en del heldige poeng der, selv om det også var noen bortekamper der det var motsatt. På hjemmebane var det så definitivt motsatt. Der fikk vi mange færre poeng enn vi strengt tatt burde fått ut fra sjanser og spill. Totalen er at vi fikk nesten så mange poeng vi fortjente ut fra dette. Men bare nesten.

På høsten, hvor vi tok seks færre poeng enn på våren, fikk vi en rekke på ni strake seriekamper (altså både hjemme og borte) uten seier. Det var første gang siden 1998 vi opplevde det. Vi slapp dessuten inn mål i alle de femten siste seriekampene, og det er den lengste rekken av seriekamper med baklengsmål vi har hatt siden 1994-95. Kun tre lag hadde verre målforskjell enn oss i siste halvdel av sesongen hvor vi bare var det 12. beste laget.

2020 viste at vi fremdeles sliter med å score mål - spesielt mot lavtliggende lag, selv om vi riktignok scoret flere mål enn i fjor. Statistikkene viser imidlertid at vi skaper mer fremover etter trenerbyttet, selv om antall mål pr kamp har gått noe ned. Antall kamper der vi gikk av banen uten å score ble redusert fra ni i fjor til fem i år. På Stadion gikk det fra fem i fjor til kun Mjøndalen-kampen i år.

Defensivt forverret vi oss fra i fjor og fikk en del flere baklengsmål. Antall kamper med null baklengs ble redusert fra åtte i fjor til tre i år. På Stadion klarte vi det fem ganger i fjor, mens vi i år kun holdt nullen i den første mot Viking.

Vi har fortsatt store problemer med å snu kamper. I alle kampene vi vant, var det Brann som scoret det første målet. Synd da at antall kamper der motstanderen scoret det første målet økte fra ni i fjor til hele seksten i år. Imidlertid tok vi seks poeng i de kampene der motstanderen scoret først. I fjor bare to.

Brann viser seg å ta lite poeng både mot topplagene og bunnlagene, selv om vi riktignok vant bortekampene både mot nr. 2 og 4. Vi ser ut til å trives best mot lagene fra rundt midten til et lite stykke nedover. Men en stor andel av seirene våre kom mot lag som enten var i begynnelsen, midten eller slutten av en svak periode da de møtte oss.

Spillemessig var det like begredelig som i fjor. Trenerbyttet etter tolv runder hjalp ikke umiddelbart på poengfangsten - eller så veldig mye på den etterlyste underholdningen, men vi får se hvordan det blir med Kåre Ingebrigtsen som trener etter en hel vinteroppkjøring. Det er nok enklere å øke treningsdoser og å øve inn en ny spillestil når man får ro og fred i noen måneder uten å samtidig måtte tenke på en livsviktig kamp til helgen eller en plass i eliteserien som står i fare. Dessuten er opprydningen i spillerstallen i god gang og vi får håpe at vi ikke bare får inn bedre spillere, men også spillere som passer bedre til trønderens fotball.

Nå har Brann to meget svake sesonger på rad, og vi har bare vært det tiende beste laget i denne perioden.

Sesongen får 2(+) på en skala fra 1 til 6 - der 6 altså er best. I fjor ga jeg 2+ (uten parantes!) for innsatsen i serien.

(Fortsetter under bildet)

Jubelscener så vi ikke ofte på Stadion i 2020. Nesten tomme tribuner så vi derimot hver gang. Her fra siste kamp mot Odd.

Jubelscener så vi ikke ofte på Stadion i 2020. Nesten tomme tribuner så vi derimot hver gang. Her fra siste kamp mot Odd. Foto:

Sesongens utvikling:

På grunn av koronaen ble seriestart to og en halv måned senere enn planlagt. Vi hadde før denne sesongen fått inn spillere som Ralf Fährmann (som dessverre aldri fikk spilt noen tellende kamp), Vegard Forren, Robert Taylor, Daniel Pedersen, Ali Ahamada, Jon-Helge Tveita og Ole Martin Kolskogen. Ut hadde blant annet Vito Vormgoor, Veton Berisha, Ruben Yttergård Jenssen og Azar Karadas gått. Lars Arne Nilsen hadde merkelig nok fått fortsette etter den svake 2019-sesongen. Treningskampene i forkant av sesongen hadde vært så som så, men i kampen mot Djurgården (4-1-seier) i februar var vi overraskende gode. Brann var av de fleste medier tippet på 3.-5. plass. Undertegnede så for seg en 5. plass i tabelltipset før sesongen.

Det startet jo lovende i serien med to seire over Rogalands eliteserie-representanter, men dette ble fulgt opp med ett poeng i Ålesund. Vi skulle bare visst hvor svakt det resultatet senere skulle vise seg å være… Så kom det forventede hjemmetapet mot Rosenborg - for fjerde år på rad, deretter en meget heldig borteseier i Sarpsborg, før vi fikk grisebank i Bodø mot laget som skulle vise seg å være i en egen klasse dette året.

Mot Sandefjord på Stadion ledet vi 3-0 før det var gått tolv minutter. Så stoppet det opp. Både i den kampen og i lang tid fremover. For kampen endte 3-1, og i løpet av de fem neste kampene tok vi kun to poeng; hjemme mot Start og Kristiansund. Før og etter det tapte vi i Skien, i Drammen og hjemme mot Vålerengen.

Etter sistnevnte kamp 1. august var Lars Arne Nilsens dager i klubben talte. Brann hadde tatt 15 poeng på tolv kamper og lå på åttendeplass - seks poeng fra nedrykk og syv poeng fra både medalje og fjerdeplass.

(Fortsetter under bildet)

Lars Arne Nilsen går av Stadion-gresset for siste gang som Brann-trener etter tapet mot VIF.

Lars Arne Nilsen går av Stadion-gresset for siste gang som Brann-trener etter tapet mot VIF. Foto:

Kåre Ingebrigtsen ble raskt klubbens nye trener, men først skulle LANs assistent Robert Hauge få prøve seg. Og det gikk faktisk bra! Med litt flaks fikk vi vår første seier i Molde siden 2006. Årets kanskje største prestasjon rent resultatmessig. Og dette var også kampen der vi passerte Lillestrøm og inntok tredjeplassen på den såkalte Maratontabellen f.o.m. starten i 1948/49.

Like bra gikk det ikke da Ingebrigtsen endelig overtok styringen: Det ble nemlig et meget ufortjent hjemmetap mot Mjøndalen i hans aller første kamp. Men da vi slo Stabæk 2-0 på Nadderud en drøy uke senere, trodde vi at vi var i gang. Spesielt siden Daouda Bamba scoret igjen for første gang på nøyaktig to måneder. Nå skulle det jaggu bli ketchupeffekt for Bamba og en nydelig Brann-høst!. Det var i hvert fall drømmen...

Men dette skulle tvert imot bli vår siste trepoenger på en lang stund. For deretter fikk vi først underbetalt med bare ett poeng hjemme mot Godset. Videre grisebank og 1-5 borte for Vålerengen (og det var stillingen allerede i det 35. minutt!) i Gilbert Koomsons siste kamp , 1-3 hjemme for den effektive og suverene serielederen, ett poeng i Kristiansund (som burde vært tre), et fortjent men sent hjemmetap for Molde, det obligatoriske tapet i Mjøndalen, uavgjort hjemme mot Stabæk og borte mot Sandefjord (der vi kom tilbake fra 1-3 og reddet ett poeng langt på overtid), og så et veldig ufortjent hjemmetap for Haugesund.

Vi hadde dermed ikke vunnet noen av de ni siste seriekampene da Rosenborg stod for tur på Lerkendal etter landslagspausen i november. Og nå var kvalikplassen farlig nær, for etter at de andre lagene hadde spilt et par dager tidligere var det nå bare ett poeng ned til Godset på den utsatte 14. plassen. Dessuten havnet Brann i koronakarantene før RBK-kampen. Og kaptein Daniel Pedersen var blitt skadet for resten av sesongen.

Men i Trøndelag skulle vi imidlertid sjokkere, være både heldige, effektive og lede hele 3-0 før trønderne kom med en skummel innspurt på slutten. Men selv om RBK gjorde det veldig spennende på overtid, halte vi i land tre litt heldige men uhyre viktige poeng. Rett og slett tre bonuspoeng i en bunnstrid som hadde utviklet seg til å bli litt for spennende som følge av den lange rekken med kamper uten seier.

Så slo vi Aalesund på Stadion i det som fort kunne blitt det klassiske Brann-bananskallet. Men vi var fremdeles ikke reddet, og de neste kampene endte med tap i Stavanger og bare uavgjort hjemme mot Sarpsborg i nok en skuffende Stadion-forestilling. Imidlertid fikk vi en del hjelp i de andre bunnkampene, slik at vi med to runder igjen hadde fått seks poeng og ni måls forsprang på Start.

Det dumme var at det var nettopp Start vi skulle møte - i Kristiansand - i den nest siste runden. Hver Start-scoring ville bety at de knappet innpå med to mål på målforskjellen, slik at f.eks. et tremålstap der nede ville kunne gjort det ganske spennende før siste runde. Og tremålstap kunne det fort ha blitt også, slik vi ble overkjørt. I hvert fall hvis gultrøyene tidlig fikk hull på byllen. Men det gjorde de heldigvis ikke. I stedet scoret Petter Strand på frispark etter en time, og dette var strengt tatt øyeblikket der plassen i praksis ble reddet. Start klarte riktignok å utligne ni minutter senere, men sørlendingene klarte aldri å score noe seiersmål eller være i nærheten av å snu til den storseieren som var nødvendig for å gjøre det spennende for vår del. Det ble uavgjort og vi reddet dermed plassen definitivt.

Og godt var det, for det var hele 13 dager å vente på den siste og avgjørende runden som ble spilt kun to dager før julaften. Der møtte vi et slitent Odd-lag og klarte å hale i land en 2-1-seier i avslutningen hjemme på Stadion.

Dermed endte vi opp med tiendeplass og 36 poeng. Ni poeng fra både kvalik og direkte nedrykk, nitten poeng fra medalje - og vanvittige 45 poeng fra gull.

(Fortsetter under bildet)

Robert Hauge var hovedtrener i en kamp - og den ble årets største prestasjon for vår del. Da er det lov å knytte nevene.

Robert Hauge var hovedtrener i en kamp - og den ble årets største prestasjon for vår del. Da er det lov å knytte nevene. Foto:

Årets ditt og datt:

Årets høydepunkt: Her er det to kamper jeg vil trekke frem: Rent sportslig var nok det å vinne i Molde mot den regjerende seriemester og vordende sølvvinner, det beste vi presterte i år. Med litt flaks vant vi der for første gang siden 2006, og det ironisk nok i år som vi var så svake ellers. Men en annen seier smakte minst like godt, og det var 3-2-seieren på Lerkendal. Med de siste 35 år som bakteppe, og det faktum at de er erkerivalen vår, så smaker det alltid litt ekstra å vinne nettopp der. Det som imidlertid gjorde det ekstra spesielt i år, var at det kom etter ni strake uten seier og på et tidspunkt der vi for alvor var i ferd med å vikle oss inn i nedrykksfare. De tre poengene i Trondheim var tre rimelig uventede poeng som nærmest var som bonuspoeng å regne i bunnstriden. Det var selvsagt også spesielt at vi på ett tidspunkt - og riktignok med marginene på vår side - ledet hele 3-0 der oppe. Bortepoenget mot Start i nest siste runde var ingen sportslig bragd, men det var en enorm lettelse å redde plassen definitivt.

Årets nedtur: Her er mye å velge mellom, men å tape to ganger mot Mjøndalen som havnet på kvalik, må nok tas med her. I tillegg var det selvsagt stygt med 1-5 i Oslo, ettersom vi lå under med nettopp dette allerede etter 35 minutter. 0-5 i Bodø var heller ikke lekkert når vi på omtrent like kort tid som i Oslo klarte å ligge under med fire mål, men Glimt var det tross alt mange som fikk juling av i år. Tapet hjemme mot Haugesund i 24. runde var isolert sett ikke like stygt som noen av disse, men med tanke på nedrykksnerver (og at det var rimelig ufortjent) var det likevel en av de verste opplevelsene. Da Start også fikk en sen seier dagen etter, så det plutselig meget skummelt ut for vår del. Dette var vår niende strake uten seier og etter den runden lå vi plutselig bare tre poeng foran kvalik.

Årets spiller: Her har jeg to som peker seg ut: Håkon Opdal som ikke er lenge ute av laget for hver gang man forsøker en ny «førstekeeper». Han kommer alltid tilbake. Og Ole Martin Kolskogen som spesielt imponerte tidlig i sesongen. Innspurtens beste spiller var Robert Taylor, men han imponerte ikke like mye tidligere i sesongen. I vår var også Gilbert Koomson god og scoret åtte mål, men ble mer anonym etter hvert og forsvant til Tyrkia i september.

Årets spiller-overraskelse: Det må bli 19-åringen Kolskogen og hvordan han løste oppgavene i midtforsvaret som nykomling.

Årets spiller-skuffelse: Bismar Acosta som kun var en skygge av seg selv i de ti kampene han fikk spille. Daouda Bamba var lenge en stor skuffelse, men scoret til slutt ti mål - noe som var første gang en Brann-spiller gjorde i en seriesesong på åtte år. Fredrik Haugen klarte heller ikke i år å finne tilbake til sitt gamle jeg. Amer Ordagic som startet så bra i vår og bare forsvant helt vekk. Kaptein Daniel Pedersen var en skuffelse før han også ble skadet. Gilli Rólantsson startet kun én kamp i år og jeg trodde virkelig vi skulle få se mer til ham også.

Årets scoring: Det har ikke vært så mange lekre mål i favør Brann denne sesongen. Til slutt stod jeg igjen med to som kunne bli "årets": Gilbert Koomson sin 1-2-redusering på Marienlyst der han først fintet seg frem og deretter satte ballen i krysset fra 22 meter. Og Petter Strands frispark fra 23-24 meter i Kristiansand. Det siste var i hvert fall det viktigste av dem, da det strengt tatt sikret plassen vår i nest siste runde.

(Fortsetter under bildet)

Daouda Bamba ble klubbens toppscorer. Her har han scoret hat-trick mot Aalesund, og da fikk han ta med seg en ball hjem.

Daouda Bamba ble klubbens toppscorer. Her har han scoret hat-trick mot Aalesund, og da fikk han ta med seg en ball hjem. Foto:

Publikum: Dette var jaggu ikke mye å skrive om i 2020. Det var lenge en øvre begrensning på 200 publikummere, som senere ble økt til 600. Så lenge det var max 200 og de syngende supporterne ikke fikk noen egen kvote, var det meget tamt på Stadion. Da med unntak av Kristiansund-kampen der Bataljonen fikk billettene. Da fikk vi testet plassene oppunder taket og trøkket var overraskende bra selv om vi var såpass få. Stemningen kom seg litt da vi fikk slippe inn 600 og de syngende utgjorde en tredel av disse. Som BAs Brann-blogger fikk jeg akkreditering til de fleste bortekampene på pressetribunen, i tillegg til alle hjemmekampene. Dermed fikk jeg sett litt på hvordan de forskjellige klubbene løste publikumsbiten denne sesongen. De fleste andre steder hadde de syngende supporterne en andel av billettene, og selv 20-30 mann kunne lage et ganske bra liv med den akustikken nesten tomme tribuner gir.


——

STATISTIKK-DELEN:

SLUTTABELL:

1

Glimt

30

26

3

1

103

-

32

71

81

2

Molde

30

20

2

8

77

-

36

41

62

3

VIF

30

15

10

5

51

-

33

18

55

4

Rosenborg

30

15

7

8

50

-

35

15

52

5

Kr.sund

30

12

12

6

57

-

45

12

48

6

Viking

30

12

8

10

54

-

52

2

44

7

Odd

30

13

4

13

52

-

51

1

43

8

Stabæk

30

9

12

9

41

-

45

−4

39

9

Haugesund

30

11

6

13

39

-

51

−12

39

10

Brann

30

9

9

12

40

-

49

−9

36

11

Sandefjord

30

9

8

13

31

-

43

−12

35

12

S08

30

8

8

14

33

-

43

−10

32

13

Godset

30

7

10

13

41

-

57

−16

31

14

Mjøndalen

30

8

3

19

26

-

45

−19

27

15

Start

30

6

9

15

33

-

56

−23

27

16

Aalesund

30

2

5

23

30

-

85

−55

11

* Brann fikk 10. flest poeng med 36. Glimt (81) fikk flest. AaFK (11) fikk færrest. "Ingen" tippet Glimt som seriemester, selv om de fleste tips hadde dem på medalje. At denne relativt lille klubben skulle vinne så fullstendig overlegent og bøtte inn mål i kamp etter kamp, var en stor overraskelse og en nærmest sjokkerende sterk prestasjon. I motsatt ende var det vel også få som hadde sett for seg at Aalesund skulle bli så til de grader dårligst.

* Brann fikk 9. flest seire (9) sammen med Stabæk og Sandefjord. Glimt (26) fikk flest. AaFK (2) fikk færrest.

* Brann fikk 8. færrest tap (12). Glimt (1) fikk færrest og AaFK (23) fikk flest.

* Brann scoret 10. flest mål (40). Glimt med vanvittige 103 scoret flest og Mjøndalen (26) færrest.

* Brann fikk 10. færrest baklengsmål (49). Selv Mjøndalen (45) fikk færre. Glimt (32) fikk færrest og AaFK (85) fikk desidert flest.

* Brann fikk 9. best målforskjell (minus 9). Glimt (+71) fikk suverent best, mens AaFK (minus 55) fikk desidert dårligst.

-

HJEMMETABELLEN:K

S

U

T

M


B

+/-

P

1

Glimt

15

15

0

0

59

-

11

48

45

2

Molde

15

12

1

2

42

-

13

29

37

3

VIF

15

10

5

0

33

-

13

20

35

4

Rosenborg

15

10

3

2

34

-

16

18

33

5

Odd

15

8

2

5

28

-

22

6

26

6

Viking

15

7

4

4

34

-

22

12

25

7

Kr.sund

15

7

4

4

34

-

26

8

25

8

S08

15

6

3

6

20

-

14

6

21

9

Start

15

5

6

4

22

-

20

2

21

10

Stabæk

15

5

6

4

19

-

17

2

21

11

Haugesund

15

6

3

6

22

-

26

−4

21

12

Mjøndalen

15

6

0

9

16

-

18

−2

18

13

Brann

15

4

5

6

21

-

20

1

17

14

Sandefjord

15

3

7

5

13

-

20

−7

16

15

Godset

15

3

6

6

19

-

29

−10

15

16

Aalesund

15

1

3

11

16

-

39

−23

6

* Brann ble 13. beste hjemmelag med 17 poeng. Best var Glimt med 45 poeng av 45 mulige, mens AaFK var dårligst med 6. Selv nedrykkslaget Start tok flere hjemmepoeng (21) enn Brann.

* Brann fikk 13. flest hjemmeseire (4). Glimt var best med 15 av 15. AaFK fikk færrest med kun én!

* Brann fikk 11. færrest hjemmetap (6) sammen med FKH, S08 og Godset. Glimt og VIF fikk færrest (0) og AaFK fikk flest (11).

* Brann scoret 10. flest hjemmemål (21). Selv Start scoret flere (22). Flest fikk Glimt med 59. Færrest fikk Sandefjord med 13.

* Brann fikk 8. færrest hjemme-baklengs (20) sammen med Start og Sandefjord. Selv Mjøndalen fikk færre (18). Færrest fikk Glimt med 11, mens AaFK fikk desidert flest med 39.

* Brann fikk 11. best hjemme-målforskjell med +1. Selv Start (+2) var bedre. Best var Glimt med +48. Dårligst var Aalesund med minus 23.

BORTETABELLEN:K

S

U

T

M


B

+/-

P

1

Glimt

15

11

3

1

44

-

21

23

36

2

Molde

15

8

1

6

35

-

23

12

25

3

Kr.sund

15

5

8

2

23

-

19

4

23

4

VIF

15

5

5

5

18

-

20

−2

20

5

Rosenborg

15

5

4

6

16

-

19

−3

19

6

Sandefjord

15

6

1

8

18

-

23

−5

19

7

Viking

15

5

4

6

20

-

30

−10

19

8

Brann

15

5

4

6

19

-

29

−10

19

9

Stabæk

15

4

6

5

22

-

28

−6

18

10

Haugesund

15

5

3

7

17

-

25

−8

18

11

Odd

15

5

2

8

24

-

29

−5

17

12

Godset

15

4

4

7

22

-

28

−6

16

13

S08

15

2

5

8

13

-

29

−16

11

14

Mjøndalen

15

2

3

10

10

-

27

−17

9

15

Start

15

1

3

11

11

-

36

−25

6

16

Aalesund

15

1

2

12

14

-

46

−32

5

* Brann ble det 8. beste bortelaget med 19 poeng og tok 5. flest bortepoeng sammen med RBK, Sandefjord og Viking. Desidert flest bortepoeng tok Glimt med 36. Færrest tok AaFK med 5.

* Brann tok 4. flest borteseire (5) sammen med FKH, Kr.sund, Odd, RBK, Viking og VIF. Glimt tok klart flest med 11. AaFK og Start tok færrest med én hver.

* Brann fikk 5. færrest bortetap (6) sammen med MFK, RBK og Viking. Færrest fikk Glimt med ett, mens AaFK fikk flest med 14.

* Brann scoret 8. flest bortemål (19). Glimt scoret klart flest med 44. Mjøndalen scoret færrest med 10.

* Brann slapp inn 11. færrest bortemål (29) sammen med Odd og S08. Selv Mjøndalen (27) fikk færre enn oss. Kristiansund og Rosenborg fikk færrest med 19 hver. Seriemester Glimt fikk 21. AaFK fikk klart flest med 46.

* Brann fikk 11. best borte-målforskjell (minus ti) sammen med Viking. Klart best var Glimts +23, mens AaFKs minus 32 var klart dårligst.

-

Hjemme vs borte:

* Poeng: Start var mest hjemmeavhengige med 77,8 % av poengene sine tatt hjemme. Brann var nest minst hjemmeavhengig med 47,2 % av poengene sine tatt hjemme. Sandefjord var aller minst hjemmeavhengig med kun 45,7 % av poengene sine tatt hjemme.

* Mål: RBK var mest hjemmeavhengige med 68 % av målene sine scoret hjemme. Brann var 4. minst hjemmeavhengige med 52,5 % av målene scoret hjemme. Sandefjord var minst hjemmeavhengige med 41,9 % av målene scoret hjemme. Også Stabæk og Godset scoret flere mål borte enn hjemme.

* Baklengs: S08 var mest hjemmeavhengige, da de kun slapp inn 32,6 % av baklengsmålene sine på hjemmebane. Brann var 8. mest hjemmeavhengige og slapp inn 40,8 % av baklengsmålene sine hjemme. Minst hjemmeavhengige var Kristiansund som slapp inn 57,8 % av baklengsmålene sine hjemme. Også Haugesund og Godset slapp inn flere mål hjemme enn borte.

* Målforskjell: Start var mest hjemmeavhengige da de hadde 27 mål bedre målforskjell hjemme enn borte. Brann hadde 11 mål bedre målforskjell hjemme enn borte. Godset var minst hjemmeavhengige, da de hadde fire mål dårligere målforskjell hjemme enn borte. Også Sandefjord hadde dårligere målforskjell hjemme enn borte.

-

VÅRTABELLEN:

Hvert lag sine 15 første kamperK

S

U

T

M


B

+/-

P

1

Glimt

15

13

2

0

53

-

18

35

41

2

Molde

15

10

1

4

41

-

17

24

31

3

Odd

15

9

1

5

23

-

17

6

28

4

Rosenborg

15

8

3

4

27

-

13

14

27

5

VIF

15

7

5

3

21

-

20

1

26

6

Kr.sund

15

6

6

3

31

-

21

10

24

7

Brann

15

6

3

6

20

-

21

−1

21

8

Stabæk

15

4

6

5

19

-

23

−4

18

9

Haugesund

15

5

3

7

15

-

22

−7

18

10

Godset

15

5

3

7

22

-

31

−9

18

11

S08

15

5

2

8

18

-

22

−4

17

12

Viking

15

4

4

7

21

-

28

−7

16

13

Sandefjord

15

5

1

9

17

-

27

−10

16

14

Mjøndalen

15

4

2

9

12

-

20

−8

14

15

Start

15

2

6

7

17

-

28

−11

12

16

Aalesund

15

1

4

10

21

-

46

−25

7

* Brann var det syvende beste laget i første halvdel av sesongen med 21 poeng. Klart best var Glimt med 41 poeng, mens AaFK var klart dårligst med 7.

* Brann fikk 6. flest seire i første halvdel (6) sammen med Kristiansund. Glimt fikk klart flest med 13, mens AaFK fikk færrest med én.

* Brann fikk 8. færrest tap i første halvdel (6). Glimt fikk klart færrest med 0, mens AaFK hadde flest med 10.

* Brann scoret 10. flest mål i første halvdel (20). Glimt scoret klart flest med 53, mens Mjøndalen scoret klart færrest med 12.

* Brann slapp inn 7. færrest mål (21) i første halvdel sammen med Kristiansund. RBK slapp inn færrest med 13, mens AaFK slapp inn klart flest med 46.

* Brann hadde 7. best målforskjell (minus 1) i første halvdel. Glimt hadde klart best med +35, mens AaFKs minus 25 var klart dårligst.

-

HØSTTABELLEN:

Hvert lag sine 15 siste kamperK

S

U

T

M


B

+/-

P

1

Glimt

15

13

1

1

50

-

14

36

40

2

Molde

15

10

1

4

36

-

19

17

31

3

VIF

15

8

5

2

30

-

13

17

29

4

Viking

15

8

4

3

33

-

24

9

28

5

Rosenborg

15

7

4

4

23

-

22

1

25

6

Kr.sund

15

6

6

3

26

-

24

2

24

7

Stabæk

15

5

6

4

22

-

22

0

21

8

Haugesund

15

6

3

6

24

-

29

−5

21

9

Sandefjord

15

4

7

4

14

-

16

−2

19

10

Odd

15

4

3

8

29

-

34

−5

15

11

S08

15

3

6

6

15

-

21

−6

15

12

Brann

15

3

6

6

20

-

28

−8

15

13

Start

15

4

3

8

16

-

28

−12

15

14

Godset

15

2

7

6

19

-

26

−7

13

15

Mjøndalen

15

4

1

10

14

-

25

−11

13

16

Aalesund

15

1

1

13

9

-

39

−30

4

* Brann var 12. best i andre halvdel med 15 poeng. Poengsummen var 10 best sammen med Odd, S08 og Start. Klart best var Glimt med 40, mens AaFK var i særklasse dårligst med 4.

* Brann hadde 13. flest seire i andre halvdel (3) sammen med S08. Glimts 13 var klart flest, mens AaFK hadde færrest med kun én. Selv Start og Mjøndalen (4 hver) hadde flere seire enn oss i andre halvdel.

* Brann hadde 9. færrest tap i andre halvdel (6) sammen med FKH, S08 og Godset. Glimt hadde færrest tap (1), mens AaFK hadde klart flest (13).

* Brann scoret 10. flest i andre halvdel (20), Glimt scoret klart flest (50), mens AaFK scoret klart færrest (9).

* Brann slapp inn 12. færrest mål (28) sammen med Start. Selv Mjøndalen (25) slapp inn færre enn oss. Færrest (13) var det VIF som slapp inn i «høstsesongen» Seriemester Glimt hadde 14 baklengs, mens AaFK slapp inn flest (39).

* Brann hadde 13. best målforskjell (minus åtte) i andre halvdel. Desidert best hadde Glimt med +36, mens AaFK hadde desidert dårligst med minus 30.

VÅR vs HØST:

* Odd (65,1 %) tok størst andel av poengene sine i første halvdel av sesongen. Viking (36,4%) tok minst andel av poengene sine i første halvdel. Brann tok 58,3 % av poengene sine i «vår».

* AaFK (70%) scoret størst andel av målene sine i første halvdel av sesongen. Haugesund (38,4 %) scoret minst andel av vårene sine første halvdel. Brann scoret 50 % av målene i første halvdel.

* Sandefjord (62,8%) slapp inn størst andel av baklengsmålene sine i første halvdel av sesongen. Odd (33,3%) slapp inn minst andel av baklengsmålene sine i første halvdel. Brann slapp inn 42,9 % av baklengsmålene sine i første halvdel.

* RBK hadde 13 mål bedre målforskjell i første halvdel av sesongen enn i andre. Det var størst nedgang av alle. Viking og VIF hadde 16 mål bedre målforskjell i andre halvdel av sesongen enn i første. Det var størst forbedring av alle. Branns målforskjell i «vårdelen» var syv mål bedre enn i «høstdelen».-

-

Branns sesong delt inn i 6-kampers perioder:


S-U-T

Målf.

+/-

Po.

Runde 1-6

3-1-2

9-10

−1

10

Runde 7-12

1-2-3

7-9

−2

5

Runde 13-18

2-1-3

7-11

−4

7

Runde 19-24

0-3-3

7-11

−4

3

Runde 25-30

3-2-1

10-8

+2

11

I den siste (og beste) perioden skal det påpekes at vi møtte både nr. 12, 15 og 16.


-

1. OMGANG-TABELLEN:K

S

U

T

M


B

+/-

P

1

Glimt

30

24

3

3

54

-

14

40

75

2

Molde

30

14

10

6

29

-

16

13

52

3

Kr.sund

30

11

13

6

21

-

14

7

46

4

Odd

30

11

13

6

23

-

18

5

46

5

VIF

30

13

6

11

24

-

18

6

45

6

Rosenborg

30

9

13

8

17

-

17

0

40

7

Sandefjord

30

9

10

11

15

-

19

−4

37

8

Stabæk

30

8

13

9

16

-

22

−6

37

9

Viking

30

8

12

10

19

-

20

−1

36

10

Godset

30

9

9

12

15

-

21

−6

36

11

Haugesund

30

9

9

12

16

-

23

−7

36

12

Brann

30

5

18

7

16

-

23

−7

33

13

Start

30

7

12

11

15

-

22

−7

33

14

S08

30

7

11

12

14

-

19

−5

32

15

Mjøndalen

30

7

10

13

14

-

22

−8

31

16

Aalesund

30

5

6

19

18

-

38

−20

21

* Brann var det 12. beste laget i første omgang med en innsats tilsvarende 33 poeng. Sammen med Start tok vi 12. flest «poeng» før pause. Glimt var best før pause med en score tilsvarende 75 poeng. AaFK verst med 21.

* Sammen med AaFK var Brann det laget som ledet færrest ganger til pause (5 ganger). Glimt ledet desidert flest ganger med 24.

* Likevel var det bare fire lag som lå under færre ganger til pause enn Brann (7 ganger). Glimt lå under færrest ganger halvveis med tre ganger. Verst var AaFK som lå under 19 ganger til pause. Brann hadde for øvrig uavgjort hele 18 ganger til pause - desidert flest av alle.

* Sammen med to andre lag scoret Brann 9. mest mål før pause (16 mål). Glimt scoret desidert flest (54), mens AaFK og S08 var i motsatt ende med kun 14.

* Bare AaFK (38 baklengs) slapp inn flere mål enn Brann og Haugesund (23 hver) før pause. Glimt og Kristiansund (begge 14) slapp inn færrest i første omgang.

* Sammen med to andre lag hadde Brann 12. best målforskjell før pause (minus syv). Kun Mjøndalen (minus åtte) og AaFK (minus 20) hadde verre. Glimt hadde soleklart best med +40.

2. OMGANG-TABELLEN:K

S

U

T

M


B

+/-

P

1

Molde

30

18

6

6

48

-

20

28

60

2

VIF

30

16

10

4

27

-

15

12

58

3

Glimt

30

16

9

5

49

-

18

31

57

4

Viking

30

14

8

8

35

-

32

3

50

5

Rosenborg

30

12

11

7

33

-

18

15

47

6

Stabæk

30

10

11

9

25

-

23

2

41

7

Kr.sund

30

9

12

9

36

-

31

5

39

8

Odd

30

10

8

12

29

-

33

−4

38

9

S08

30

8

13

9

19

-

24

−5

37

10

Haugesund

30

8

10

12

23

-

28

−5

34

11

Godset

30

8

10

12

26

-

36

−10

34

12

Brann

30

7

12

11

24

-

26

−2

33

13

Sandefjord

30

6

15

9

16

-

24

−8

33

14

Start

30

6

11

13

18

-

34

−16

29

15

Mjøndalen

30

5

13

12

12

-

23

−11

28

16

Aalesund

30

4

7

19

12

-

47

−35

19

* Brann var 12. best etter pause og tok 12. flest poeng sammen med Sandefjord. Molde var best etter pause med en innsats tilsvarende 60 poeng. Dårligst var AaFK med 19 «poeng».

* Brann «vant» 12. flest 2.omganger med 7. Molde «vant» flest med 18. Seriemester Glimt «bare» 16. AaFK færrest med 4.

* Brann «tapte» 10. flest 2.omganger med 11. VIF «tapte» færrest med 4, mens AaFK var desidert verst med 19.

* Brann scoret 10. mest etter pause (24 mål). Glimt scoret flest (49), mens AaFK og Mjøndalen scoret færrest (12).

* Brann slapp inn 9. færrest etter pause (26 baklengs). VIF slapp inn færrest (15), Glimt slapp inn 18, mens AaFK var desidert verst med 47 baklengs i 2. omgang.

* Brann hadde 8. best målforskjell etter pause (minus to). Glimt var best med +31, mens AaFK var klart verst med minus 35.

Det skal påpekes at "2. omgang-resultatene" naturlig nok påvirkes av hva stillingen er i realiteten.1. OMGANG vs 2. OMGANG:

* Brann var like gode før og etter pause (33 poeng både før og etter). Viking var laget som forbedret seg mest etter pause. De var hele 14 poeng bedre etter enn før. Glimt var faktisk laget som fikk størst nedgang etter pause, og var 18 poeng dårligere da. Dette antagelig fordi de avgjorde kampene tidlig. De ledet jo til pause hele 24 ganger.

* Brann scoret åtte flere mål etter pause enn før. Molde bedret seg mest etter pause og scoret 19 flere mål etter pause enn før, mens AaFK var i motsatt ende ved å score seks færre etter pause enn før. Bare AaFK, Mjøndalen og Glimt scoret færre mål etter pause enn før.

* Brann slapp inn tre flere mål etter pause enn før. Noe som er pussig med tanke på at vi slapp inn ni mål til sammen før pause mot VIF og Glimt alene. Grunnen er bl.a. at vi hadde 0-0 til pause hele tolv ganger. VIF var eneste(!) laget som slapp inn færre mål etter pause (15) enn før (18). Kristiansund slapp inn hele 17 flere mål etter pause enn før.

* Brann hadde fem mål bedre målforskjell etter pause enn før. Rosenborg og Molde fikk størst forbedring etter pause og hadde 15 mål bedre målforskjell i 2. omgang enn i første. I motsatt ende var AaFK som hadde 15 mål verre målforskjell etter pause enn før.

* Hjemmekampen mot AaFK var den eneste der vi «vant» begge omgangene.

* Brann «tapte» begge omgangene i bortekampene mot Glimt, Godset og Viking.

-

LEDELSE/ LIGGE UNDER: (Tallgrunnlaget for statistikkene er hentet fra soccerstats.com)


Totalt

Totalt

Hjemme

Hjemme

Borte

Borte


2019

2020

2019

2020

2019

2020

Vi ledet til pause

8 ganger

5 ganger

2 ganger

3 ganger

6 ganger

2 ganger

Vi hadde uavgjort til pause

16 ganger

18 ganger

10 ganger

12 ganger

6 ganger

6 ganger

Vi lå under til pause

6 ganger

7 ganger

3 ganger

0 ganger

3 ganger

7 ganger
Vi scoret først

17 ganger

14 ganger

8 ganger

8 ganger

9 ganger

6 ganger

Vår motstander scoret først

9 ganger

16 ganger

4 ganger

7 ganger

5 ganger

9 ganger
Sluttres. når vi ledet til pause

6-2-0

5-0-0

2-0-0

3-0-0

4-2-0

2-0-0

Sluttres. med uavgj. til pause

4-6-6

4-7-7

3-4-3

1-5-6

1-2-3

3-2-1

Sluttres. når vi lå under til pause

0-2-4

0-2-5

0-2-1

0-0-0

0-0-3

0-2-5
Sluttes. når vi scoret først

10-4-3

9-3-2

5-1-2

4-2-2

5-3-1

5-1-0

Sluttres. når motst. scoret først

0-2-7

0-6-10

0-2-2

0-3-4

0-0-5

0-3-6
Poeng når vi ledet til pause

2,50 pr k.

3,00 pr k.

3,00 pr k.

3,00 pr k.

2,33 pr k.

3,00 pr k.

Poeng med uavgj. til pause.

1,13 pr k

1,06 pr k.

1,30 pr k.

0,67 pr k.

0,83 pr k.

1,83 pr k.

Poeng når vi lå under til pause

0,33 pr k.

0,29 pr k.

0,67 pr k.

—-

0,00 pr k.

0,29 pr k.
Poeng når vi scoret først

2,00 pr k.

2,14 pr k.

2,00 pr k.

1,75 pr k.

2,00 pr k.

2,67 pr k.

Poeng når motst. scoret først

0,22 pr k.

0,38 pr k.

0,50 pr k.

0,43 pr k.

0,00 pr k.

0,33 pr k.

Målløse av banen: Glimt scoret i alle kampene. Start og Mjøndalen gikk målløse av banen 12 ganger hver. Brann gikk målløse av banen fem ganger. Kun fire lag gjorde det færre ganger enn oss.

- Målløse hjemme: Glimt og VIF scoret i alle hjemmekampene. SF gikk målløse av banen i syv hjemmekamper. Brann gjorde det bare i en.

- Målløse borte: Glimt og Molde scoret i alle bortekampene. Start gikk målløse av banen i åtte bortekamper. Brann gjorde det i fire.

Holdt nullen: RBK, SF, S08 og VIF holdt nullen flest ganger med 10. AaFK holdt nullen færrest ganger med 1. Brann holdt nullen kun tre ganger.

- Holdt nullen hjemme: S08 holdt nullen hjemme flest ganger (7). AaFK holdt ikke nullen hjemme en eneste gang. Brann holdt nullen hjemme 1 gang.

- Holdt nullen borte: RBK, SF og VIF holdt nullen borte flest ganger (5). Start holdt ikke nullen i noen av kampene borte. Brann holdt nullen kun to ganger borte.

Score i begge omgangene: Dette gjorde Glimt i 22 av kampene. Sarpsborg og Mjøndalen klarte det bare i to hver. Brann scoret i begge omgangene i fire kamper.

Score minst fire mål: Kun Brann, AaFK og Mjøndalen klarte ikke dette. Glimt klarte det i 11 kamper!

Ledelse ved pause: Glimt ledet 24 ganger ved pause. Disse kampene endte med 22-2-0 til Glimt og et poengsnitt på 2,83. Brann og AaFK ledet færrest ganger ved pause; kun 5 ganger hver. Disse 5 Brann-kampene endte med 5-0-0 og altså 3 poeng i snitt. Det var kun Brann og Molde som vant alle kamper de hadde ledelse ved pause. Bare at Molde klarte det 14 ganger... AaFK vant ingen av de fem kampene de ledet ved pause. Det ble 0-4-1 og et poengsnitt på 0,80 pr kamp.

- Ledelse ved pause hjemme: Glimt ledet 13 ganger ved pause hjemme. Hele syv lag vant alle hjemmekampene der de ledet ved pause. Brann (3 ganger) var en av dem. Sammen med Sandefjord og AaFK ledet vi færrest ganger ved pause hjemme. AaFK tok kun to poeng i de tre kampene der de ledet ved pause og endte opp med 0,67 poeng pr kamp i disse.

- Ledelse ved pause borte: Glimt ledet 11 ganger ved pause borte. Disse kampene endte med 9-2-0 og et poengsnitt på 2,64. Molde, RBK, Brann og Mjøndalen vant alle bortekampene med ledelse ved pause. For Branns del var det bare to kamper. Molde klarte det i fem. Mjøndalen ledet færrest ganger ved pause borte; kun en gang. Start ledet ved pause 3 ganger borte, men fikk bare to poeng og et poengsnitt på 0,67 i disse.

Ligge under ved pause: AaFK lå under hele 19 ganger ved pause, mens Glimt gjorde det bare tre. Brann lå under 7 ganger ved pause. Utfallet i disse kampene ble 0-2-5 og et poengsnitt på 0,29 Odd (6 ganger) og Mjøndalen (13 ganger) tapte alle kampene der de lå under ved pause.

- Ligge under ved pause hjemme: Brann var det eneste laget som ikke lå under ved pause hjemme i år. AaFK gjorde det ved hele ti anledninger. Glimt gjorde det en gang, men vant den. Mjøndalen tapte alle de seks hjemmekampene der de lå under ved pause.

- Ligge under ved pause borte: AaFK lå under ved pause i ni bortekamper. De tapte alle disse. Glimt lå under ved pause to ganger borte; de vant en og tapte en. Kristiansund vant to av tre bortekamper der de lå under halvveis og fikk dermed et poengsnitt på 2,00 i disse. Brann tok to poeng i de syv bortekampene der vi lå under ved pause, og fikk et poengsnitt på 0,29 i disse.

Score først: Glimt scoret først i 23 kamper. Disse kampene endte med 21-1-1 og et poengsnitt på 2,78. AaFK scoret først i færrest kamper; 10. Disse 10 kampene ga dem 1-5-4 og et poengsnitt på 0,80. Brann scoret først i 14 kamper. Disse fikk 9-3-2 som utfall og et poengsnitt på 2,14. Kristiansund tapte imidlertid hele fem kamper der de scoret først.

- Score først hjemme: Glimt, VIF og Molde scoret først i 12 hjemmekamper. For Glimts del endte disse kampene med seier i alle. Sandefjord scoret først i færrest hjemmekamper med bare fire. For AaFKs del endte hjemmekampene der de ledet 1-0 med 0-3-2 og 0,60 poeng i snitt. Brann scoret først i 8 hjemmekamper som endte med 4-2-2 og 1,75 poeng i snitt.

- Score først borte: Glimt scoret først i 11 bortekamper. Disse fikk utfallet 9-1-1. Rosenborg (4 ganger) og Viking (3 ganger) vant alle bortekampene der de scoret først. Viking var imidlertid det laget som scoret først i bortekampene færrest ganger. AaFK scoret først i 5 bortekamper, men disse fikk utfallet 1-2-2 og et poengsnitt på 1,00. Brann scoret først i seks bortekamper som ga utfallet 5-1-0 og et poengsnitt på 2,67.

Motstander scorer først: Kun syv ganger scoret Glimts motstandere først. Disse syv kampene fikk utfallet 5-2-0 og et poengsnitt på 2,43 for Glimts del. Kristiansund snudde flere kamper, da de vant 6 kamper der motstanderen scoret først. AaFKs motstandere scoret først 20 ganger. Men Mjøndalen tapte alle 16 gangene motstanderen scoret først. Branns motstandere scoret først 16 ganger og i de kampene fikk vi 0-6-10 og et poengsnitt på 0,38.

- Motstander scorer først hjemme: Motstanderne scoret først i 3 av Glimts, MFKs og VIFs hjemmekamper. Glimt vant imidlertid alle disse. Kristiansund vant fire av fem hjemmekamper der motstanderen scoret først og fikk et poengsnitt på 2,40 i disse. Motstandere scoret først i 10 av AaFKs hjemmekamper, men dårligst utfall fikk Mjøndalen som tapte alle syv hjemmekampene der motstanderen scoret først. Brann lå under 0-1 i 7 hjemmekamper, men disse fikk utfallet 0-3-4 og et snitt på 0,43 poeng pr kamp.

- Motstander scorer først borte: Motstaderen scoret først i 4 av Glimts bortekamper, men med utfallet 2-2-0 fikk de likevel 2,00 i poengsnitt i disse kampene. Viking lå under 0-1 hele 12 ganger på bortebane, men fikk 2-4-6 i disse kampene. Sandefjord (6 ganger), Mjøndalen (9 ganger), Start (10 ganger) og AaFK (10 ganger) tapte alle bortekampene der motstanderen scoret først. Brann lå under 0-1 i 9 bortekamper, men fikk 0-3-6 i disse og et poengsnitt på 0,33.

Ledelse av kamper: Glimt ledet i snitt 54,7 minutter av kampene sine, mens AaFK bare ledet i 8,4 minutter pr kamp. Brann ledet i snitt 17,1 minutter. Med 48,9 minutter uavgjort pr kamp, var vi den klubben som spilte flest minutter med uavgjort målscore. Glimt lå under i kun 6,3 minutter pr kamp. AaFK i hele 44. Brann lå i snitt under i 24 minutter pr kamp.

- Ledelse av kamper hjemme: Glimt ledet i snitt 64,7 minutter av hver hjemmekamp. AaFK kun i 8,1 minutter. Brann ledet i 19,6 minutter pr hjemmekamp. Glimt lå under i snitt 3,5 minutter pr hjemmekamp, mens AaFK lå under i 47. Brann i 12,2 minutter. Med 58,2 minutter pr kamp, var vi det laget som hadde uavgjort score lengst pr hjemmekamp.

- Ledelse av kamper borte: Glimt ledet i 44,7 minutter pr bortekamp. Mjøndalen i bare 7,4. Brann ledet i 14,5 minutter av hver bortekamp. Glimt lå under i 9,1 minutter pr bortekamp, mens AaFK gjorde det i hele 41. Brann lå i snitt under i 35,9 minutter av ver bortekamp. Vi hadde uavgjort score i 39,6 minutter pr bortekamp.

-


Totalt

Totalt

Hjemme

Hjemme

Borte

Borte


2019

2020

2019

2020

2019

2020

Kamper der Brann ikke scoret

9

5

5

1

4

4

Kamper der Brann holdt nullen

8

3

5

1

3

2

-

KAMPSTATISTIKK 2020:

Med unntak av "avslutninger i feltet" (som er mine egne tall) er tallene her hentet fra VG Live.

"Avslutninger i feltet" teller dobbeltsjanser som 1, og straffer/ avblåste situasjoner teller ikke.

Det skal imidlertid påpekes at ikke alle sjanser eller avslutningsforsøk er like store/gode, og at spesielt sjansetelling ikke har en eksakt fasit for hva som skal regnes.Res.


Sjanser


Avslutn.


Avsl. på mål


Avsl. i felt


Ballinneh.

motst.for-mot


for-mot


for-mot


for-mot


for Brann

FKH b

2-1


4-1


7-3


3-1


8-1


49

Vik h

3-0


8-3


12-4


7-1


6-4


52

Aal b

2-2


6-5


9-7


4-5


8-6


66

Ros h

1-2


6-4


7-10


5-4


4-5


50

S08 b

1-0


2-5


5-7


2-4


2-12


42

B/G b

0-5


1-12


3-20


1-12


4-15


39

San h

3-1


11-2


15-10


6-3


15-6


53

Odd b

0-1


3-7


2-8


1-5


1-6


46

IKS h

1-1


5-4


16-8


7-4


11-4


59

Kri h

1-1


3-3


12-8


7-5


10-8


55

God b

1-3


4-8


10-7


5-5


12-5


50

Vål h

1-2


4-5


8-8


2-3


7-5


53

Mol b

2-1


4-6


8-12


7-4


8-13


40

Mjø h

0-1


7-1


14-4


6-1


10-2


70

Stb b

2-0


4-3


8-7


6-3


3-9


51

God h

1-1


11-4


20-8


7-6


14-6


55

Vål b

1-5


2-14


6-24


2-11


3-16


41

B/G h

1-3


5-6


9-7


3-5


13-4


50

Kri b

1-1


6-3


13-9


5-4


7-6


54

Mol h

1-2


3-6


9-15


4-6


4-14


44

Mjø b

0-2


4-4


11-7


5-3


7-3


63

Stb h

1-1


3-3


5-8


2-4


7-6


48

San b

3-3


8-7


17-12


8-8


15-7


47

Hau h

1-2


6-3


13-2


6-1


9-2


50

Ros b

3-2


5-6


10-14


5-7


6-9


36

Aal h

3-1


5-1


23-4


9-1


10-2


52

Vik b

0-2


0-4


6-13


5-7


7-8


52

S08 h

1-1


4-3


6-8


2-6


7-4


56

IKS b

1-1


4-8


14-16


4-5


3-10


46

Odd h

2-1


8-3


17-9


6-6


12-4


46

TOTAL146-144


315-279


142-140


233-202


50,5

-

BRANN 2019 vs 2020:

TOTALT

2019

2020

Utvikling

Poeng

40

36

Dårligere

Scoringer

32

40

Bedre

Baklengs

37

49

Mye dårligere

Målforskjell

−5

−9

Dårligere

Sjanser for (VG)

155

146

Dårligere

Sjanser mot (VG)

137

144

Dårligere

Sjanser for minus mot

+18

+2

Dårligere

Avslutninger for (VG)

270

315

En del bedre

Avslutninger mot (VG)

200

279

Mye dårligere

Avslutning. for minus mot

+70

+36

Dårligere

Avsl. på mål for (VG)

134

142

Noe bedre

Avsl. på mål mot (VG)

96

140

Mye dårligere

Avsl. på mål for minus mot

+38

+2

Mye dårligere

Avsl. i feltet for (mine tall)

231

233

Hårfint bedre

Avsl. i feltet mot (mine tall)

165

202

Mye dårligere

Avsl. i feltet for minus mot

+66

+31

Dårligere

Ballinnehav % (VG)

54,2

50,5

Dårligere

-

BRANN HJEMME 2019 vs 2020:

HJEMME:

2019

2020

Utvikling

Poeng

21

17

Dårligere

Scoringer

14

21

En del bedre

Baklengs

16

20

Dårligere

Målforskjell

−2

+1

Hårfint bedre

Sjanser for (VG)

85

89

Hårfint bedre

Sjanser mot (VG)

61

51

Bedre

Sjanser for minus mot

+24

+38

Bedre

Avslutninger for (VG)

153

186

En del bedre

Avslutninger mot (VG)

80

113

Mye dårligere

Avslutning. for minus mot

+73

+73

Likt

Avsl. på mål for (VG)

76

79

Hårfint bedre

Avsl. på mål mot (VG)

31

56

Mye dårligere

Avsl. på mål for minus mot

+45

+23

Dårligere

Avsl. i feltet for (mine tall)

137

139

Hårfint bedre

Avsl. i feltet mot (mine tall)

71

76

Hårfint dårligere

Avsl. i feltet for minus mot

+66

+63

Hårfint dårligere

Ballinnehav % (VG)

58,0

52,9

Klart dårligere

-

BRANN BORTE 2019 vs 2020:

BORTE:

2019

2020

Utvikling

Poeng

19

19

Likt

Scoringer

18

19

Hårfint bedre

Baklengs

21

29

Dårligere

Målforskjell

−3

−10

Dårligere

Sjanser for (VG)

70

57

Dårligere

Sjanser mot (VG)

76

93

Klart dårligere

Sjanser for minus mot

−6

−36

Klart dårligere

Avslutninger for (VG)

117

129

Noe bedre

Avslutninger mot (VG)

120

166

Klart dårligere

Avslutning. for minus mot

−3

−37

Klart dårligere

Avsl. på mål for (VG)

58

63

Hårfint bedre

Avsl. på mål mot (VG)

65

84

Klart dårligere

Avsl. på mål for minus mot

−7

−21

Dårligere

Avsl. i feltet for (mine tall)

94

94

Likt

Avsl. i feltet mot (mine tall)

94

126

Klart dårligere

Avsl. i feltet for minus mot

0

−32

Klart dårligere

Ballinnehav % (VG)

50,5

48,1

Dårligere

-

BRANN VÅREN 2020 vs HØSTEN 2020:

VÅR vs HØST

Vår

Høst

Utvikling

Poeng

21

15

Dårligere

Scoringer

20

20

Likt

Baklengs

21

28

Dårligere

Målforskjell

−1

−8

Dårligere

Sjanser for (VG)

72

74

Hårfint dårligere

Sjanser mot (VG)

69

75

Noe dårligere

Sjanser for minus mot

+3

−1

Hårfint dårligere

Avslutninger for (VG)

136

179

Bedre

Avslutninger mot (VG)

123

156

Dårligere

Avslutning. for minus mot

+13

+23

Noe bedre

Avsl. på mål for (VG)

69

73

Hårfint bedre

Avsl. på mål mot (VG)

60

80

Klart dårligere

Avsl. på mål for minus mot

+9

−7

Klart dårligere

Avsl. i feltet for (mine tall)

109

124

Bedre

Avsl. i feltet mot (mine tall)

101

101

Likt

Avsl. i feltet for minus mot

+8

+23

Bedre

Ballinnehav % (VG)

51,7

49,3

Dårligere

-

LAN vs KÅRE I 2020:

LANs 12 kamper vs Kåres 17 kamper i 2020:

Pr kamp

LAN 2020

Kåre 2020

Poeng

1,25

1,06

Scoringer

1,33

1,29

Baklengs

1,58

1,71

Målforskjell

−0,25

−0,42

Sjanser for (VG)

4,75

5,00

Sjanser mot (VG)

4,92

4,65

Sjanser for minus mot

−0,17

+0,35

Avslutninger for (VG)

8,83

11,82

Avslutninger mot (VG)

8,33

9,82

Avslutning. for minus mot

+0,50

+2,00

Avsl. på mål for (VG)

4,17

5,00

Avsl. på mål mot (VG)

4,33

4,94

Avsl. på mål for minus mot

−0,16

+0,06

Avsl. i feltet for (mine tall)

7,33

8,06

Avsl. i feltet mot (mine tall)

6,42

6,59

Avsl. i feltet for minus mot

+0,91

+1,47

Ballinnehav % (VG)

51,17

50,65

ELITESERIEN 2019 vs 2020:

* Størst plasseringsmessig fremgang fikk Vålerengen som gikk syv plasser frem fra i fjor. Brann gikk én plass ned. Størst tilbakegang fikk Odd som gikk tre plasser ned.

* Glimt fikk størst fremgang i antall poeng. De tok hele 27 flere poeng i år enn i fjor. Brann fikk fire poeng mindre i år. Størst tilbakegang hadde Odd som tok ni færre poeng i år enn i fjor.

* Glimt fikk størst fremgang i antall scorede mål: De scoret 39 flere mål i år enn i fjor. Branns fremgang var på åtte mål. Størst tilbakegang hadde Mjøndalen som scoret 12 færre mål i år enn i fjor.

* Glimt fikk størst fremgang i antall baklengsmål. De slapp inn 12 færre mål i år enn i fjor. Brann fikk en tilbakegang og slapp inn 12 flere mål i år enn i fjor. Størst tilbakegang hadde Haugesund som slapp inn 14 flere mål i år.

* Glimt hadde desidert størst fremgang på målforskjellen. I år var den hele 51 mål bedre enn i fjor. Brann fikk en fire mål dårligere målforskjell enn i fjor. Haugesund fikk størst tilbakegang med en målforskjell som ble 19 mål dårligere enn fjorårets.

-

Branns poengfangst ut fra motstanderens styrke:

Pl.

Motstander

Hjemme mot dem

Borte mot dem

TOTALT

1

Glimt

0

0

0

2

Molde

0

3

3

3

VIF

0

0

0

4

Rosenborg

0

3

3

5

Kr.sund

1

1

2

6

Viking

3

0

3

7

Odd

3

0

3

8

Stabæk

1

3

4

9

Haugesund

0

3

3

10

Brann

-

-

-

11

Sandefjord

3

1

4

12

S08

1

3

4

13

Godset

1

0

1

14

Mjøndalen

0

0

0

15

Start

1

1

2

16

Aalesund

3

1

4

* Brann tok ikke seks poeng mot noen lag.

* Brann tok fire poeng mot fire forskjellige lag. Stabæk (nr. 8) endte høyest av disse.

* Brann tok tre poeng totalt mot fem lag. Molde (sølv) endte høyest av disse.

* Brann tok to poeng mot to lag. Kristiansund (nr. 5) endte høyest av disse.

* Brann tok ett poeng totalt mot ett lag. Det var Godset som endte på 13. plass.

* Brann tok null poeng totalt mot tre lag. Det var Glimt (gull), VIF (bronse) og Mjøndalen (kvalik).

* Brann tok kun åtte av 30 mulige poeng mot lagene som endte topp fem. Kun ett(!) av disse åtte poengene ble tatt på Stadion.

* Brann tok kun syv av 24 mulige poeng mot de fire nederste lagene. Kun to av disse poengene ble tatt på bortebane; mot de to som rykket ned.

* Brann gjorde det tilsynelatende best mot lagene ble nr. 8-12. Blant de fire lagene (utenom oss) som endte der, tok vi 15 av 24 mulige poeng.

-


Tidspunkt for Branns scoringer:

0-15 min: 8

16-30 min: 2

31-45 min: 6

46-60 min: 8

61-75 min: 11

76-90 min: 5

1. omg.: 16. 2. omg.: 24

Kilde: soccerstats.com


Tidspunkt for Branns baklengsmål:

0-15 min.: 7

16-30 min.: 8

31-45 min: 8

46-60 min: 9

61-75 min: 10

76-90 min: 7

1. omg.: 23. 2. omg.: 26

Kilde: soccerstats.com

-

Kort:

Brann fikk sammen med KBK 10. flest gule kort med 44. Flest fikk AaFK med 71. Færrest fikk Odd med 33. Seriemester Glimt fikk 38.

Brann var sammen med Haugesund, Viking og Stabæk de eneste som ikke fikk røde kort. Sandefjord, Molde og Mjøndalen fikk flest med tre. Seriemester Glimt fikk ett.

ÅRETS SESONG I ET HISTORISK PERSPEKTIV:

Tallene viser Branns scoringssnitt, baklengs-snitt og poengsnitt pr kamp i sesongene på øverste nivå f.o.m. samlingen av den øverste divisjonen i 1961/62. De tre første kolonnene etter årstallet (ses.) og plasseringen (nr.) viser total-tallet for Brann den sesongen, de tre neste (H) er tallene for hjemmebane, og de tre siste (B) er tallene for bortebane.

Ses.

|

Nr.

|

Mål

Bakl

Poe

|

Mål H

Bakl H

Poe H

|

Mål B

Bakl B

Poe B

61-62

|

1

|

3,13

1,47

2,23

|

3,27

1,07

2,53

|

3,00

1,87

1,93

1963

|

1

|

2,56

1,50

1,89

|

3,22

1,44

2,44

|

1,89

1,56

1,33

1964

|

9

|

0,94

1,78

0,83

|

1,78

1,89

1,33

|

0,11

1,67

0,33

1965

|

Nivå 2

|
|
|
1966

|

Nivå 2

|
|
|
1967

|

Nivå 2

|
|
|
1968

|

5

|

1,72

1,78

1,50

|

1,56

1,56

1,56

|

1,89

2,00

1,44

1969

|

6

|

1,11

1,44

1,33

|

1,56

1,00

2,00

|

0,67

1,89

0,67

1970

|

4

|

1,00

0,61

1,78

|

1,00

0,67

2,00

|

1,00

0,56

1,56

1971

|

9

|

0,78

1,72

0,78

|

0,89

1,33

1,00

|

0,67

2,11

0,56

1972

|

8

|

1,00

1,05

1,23

|

1,09

0,55

1,45

|

0,91

1,55

1,00

1973

|

5

|

1,41

1,23

1,45

|

1,64

0,64

1,82

|

1,18

1,82

1,09

1974

|

4

|

1,64

0,91

1,64

|

1,45

1,00

1,55

|

1,82

0,82

1,73

1975

|

2

|

1,64

1,23

1,68

|

1,27

1,00

1,45

|

2,00

1,45

1,91

1976

|

3

|

1,73

1,32

1,77

|

1,73

1,00

2,09

|

1,73

1,64

1,45

1977

|

6

|

1,82

1,59

1,36

|

2,09

1,09

1,73

|

1,55

2,09

1,00

1978

|

5

|

2,36

1,91

1,64

|

3,00

1,00

2,27

|

1,73

2,82

1,00

1979

|

12

|

0,82

1,82

0,59

|

1,00

1,45

1,09

|

0,64

2,18

0,09

1980

|

Nivå 2

|
|
|
1981

|

10

|

1,18

1,82

1,00

|

1,64

1,18

1,36

|

0,73

2,45

0,64

1982

|

Nivå 2

|
|
|
1983

|

10

|

1,41

1,45

1,23

|

1,73

0,73

1,73

|

1,09

2,18

0,73

1984

|

Nivå 2

|
|
|
1985

|

11

|

1,18

1,55

1,23

|

1,36

1,09

1,45

|

1,00

2,00

1,00

1986

|

Nivå 2

|
|
|
1987

|

8

|

1,14

1,27

1,23

|

1,36

0,91

1,64

|

0,91

1,64

0,82

1988

|

9

|

0,73

1,36

1,14

|

0,82

1,18

1,55

|

0,64

1,55

0,73

1989

|

7

|

1,27

1,41

1,36

|

1,45

0,73

2,00

|

1,09

2,09

0,73

1990

|

4

|

1,55

1,14

1,77

|

1,91

0,91

1,91

|

1,18

1,36

1,64

1991

|

10

|

1,00

1,14

1,18

|

0,91

1,09

0,91

|

1,09

1,18

1,45

1992

|

7

|

1,18

1,36

1,09

|

1,36

0,91

1,55

|

1,00

1,82

0,64

1993

|

7

|

1,41

1,73

1,18

|

1,36

1,91

1,36

|

1,45

1,55

1,00

1994

|

6

|

1,73

2,09

1,41

|

2,18

1,27

1,91

|

1,27

2,91

0,91

1995

|

10

|

1,54

1,92

1,23

|

1,92

1,77

1,85

|

1,15

2,08

0,62

1996

|

4

|

2,46

1,92

1,62

|

2,92

1,31

1,85

|

2,00

2,54

1,38

1997

|

2

|

2,27

1,42

1,92

|

2,54

1,85

1,92

|

2,00

1,00

1,92

1998

|

6

|

1,69

1,50

1,35

|

1,77

1,08

1,62

|

1,62

1,92

1,08

1999

|

3

|

1,73

1,54

1,88

|

1,69

1,46

1,69

|

1,77

1,62

2,08

2000

|

2

|

2,04

1,54

1,81

|

1,69

0,85

1,92

|

2,38

2,23

1,69

2001

|

7

|

2,42

1,85

1,58

|

2,54

1,62

1,85

|

2,31

2,08

1,31

2002

|

12

|

1,35

2,00

1,04

|

1,69

2,15

0,77

|

1,00

1,85

1,31

2003

|

6

|

1,73

1,81

1,42

|

2,31

1,77

1,69

|

1,15

1,85

1,15

2004

|

3

|

1,77

1,54

1,54

|

2,15

1,38

2,00

|

1,38

1,69

1,08

2005

|

6

|

1,65

1,23

1,42

|

2,23

0,85

2,08

|

1,08

1,62

0,77

2006

|

2

|

1,50

1,38

1,77

|

2,00

1,15

2,23

|

1,00

1,62

1,31

2007

|

1

|

2,27

1,50

2,08

|

2,85

1,08

2,69

|

1,69

1,92

1,46

2008

|

8

|

1,38

1,38

1,27

|

1,92

1,23

1,69

|

0,85

1,54

0,85

2009

|

5

|

1,70

1,63

1,47

|

2,00

1,40

1,87

|

1,40

1,87

1,07

2010

|

13

|

1,60

1,67

1,13

|

1,93

1,53

1,47

|

1,27

1,80

0,80

2011

|

4

|

1,70

1,63

1,60

|

1,40

1,00

2,00

|

2,00

2,27

1,20

2012

|

6

|

1,90

1,67

1,40

|

2,40

1,33

2,07

|

1,40

2,00

0,73

2013

|

8

|

1,53

1,53

1,30

|

1,93

0,73

2,20

|

1,13

2,33

0,40

2014

|

14

|

1,37

1,80

0,97

|

1,07

1,40

0,87

|

1,67

2,20

1,07

2015

|

Nivå 2

|
|
|
2016

|

2

|

1,40

0,90

1,80

|

1,60

0,40

2,40

|

1,20

1,40

1,20

2017

|

5

|

1,70

1,20

1,57

|

2,00

1,00

1,87

|

1,40

1,40

1,27

2018

|

3

|

1,50

1,03

1,93

|

1,60

0,73

2,07

|

1,40

1,33

1,80

2019

|

9

|

1,07

1,23

1,33

|

0,93

1,07

1,40

|

1,20

1,40

1,27

2020

|

10

|

1,33

1,63

1,20

|

1,40

1,33

1,13

|

1,27

1,93

1,27

Ses.

|

Nr.

|

Mål

Bakl

Poe

|

Mål H

Bakl H

Poe H

|

Mål B

Bakl B

Poe B

F.o.m. første sesong der alle møtte alle på øverste nivå (1961/62) har Brann spilt 51 sesonger i denne divisjonen.

Totalt:

* 41 sesonger har vi endt høyere på tabellen enn i år, mens vi ti fire ganger har endt på samme plassering. Forrige gang vi var så dårlig plassert i Eliteserien var da vi kom på 14. plass i 2014 - men vi var altså på nivå to i 2015.

* 39 sesonger har vi tatt flere poeng pr kamp enn årets 1,20. Forrige gang vi tok så få poeng pr kamp var i 2014 da vi kun tok 0,97.

* 36 sesonger har vi scoret flere mål pr kamp enn årets 1,33. Sist i 2018.

* 32 sesonger har vi sluppet inn færre mål pr kamp enn årets 1,63, mens vi to ganger har sluppet inn like mange. Forrige gang vi slapp inn så mange mål pr kamp var i 2014 da tallet var 1,80.

Hjemme:

* 45 sesonger har vi tatt flere poeng pr hjemmekamp enn i årets 1,13. Med andre ord; i kun fem sesonger på øverste nivå har vi tatt færre poeng pr hjemmekamp. Forrige gang var i 2014 da vi kun tok 0,87.

* 36 sesonger har vi scoret flere mål pr hjemmekamp enn årets 1,40, mens vi en gang scoret like mange. Sist sesong vi scoret flere mål enn i år var i 2018 da vi fikk 1,60.

* 33 sesonger har vi sluppet inn færre mål pr kamp hjemmekamp enn årets 1,33, mens vi to ganger slapp inn like mange. Forrige gang vi slapp inn så mange mål pr hjemmekamp var i 2014 da tallet var 1,40.

Borte:

* 18 sesonger har vi tatt flere poeng pr bortekamp enn årets 1,27, mens vi to ganger har tatt like mange. Sist vi tok flere bortepoeng var i 2018 da vi tok 1,80 pr kamp.

* 23 sesonger har vi scoret flere mål pr bortekamp enn årets 1,27, mens vi to ganger har scoret like mange. 2018 var sist vi scoret flere; 1,40.

* 32 sesonger har vi sluppet inn færre mål pr bortekamp enn årets 1,93. Forrige gang vi slapp inn så mange mål pr bortekamp var i 2014 da tallet var 2,20.

-

MARATONTABELLER:

For alle sesonger er det regnet tre poeng for seier.

1948/49 - 2020:

1948/49 var første sesong der den øverste divisjonen var inndelt i bare to grupper. Tidligere hadde det vært mange regionale serier der vinnerne gikk til sluttspill. På denne tabellen passerte vi LSK etter seieren i Molde.

Topp 6:K

S

U

T

Mål


Bak

+/-

P

1

Rosenborg


1342

725

325

292

2729

-

1563

1166

2500

2

Viking


1495

630

401

464

2370

-

1995

375

2291

3

Brann


1377

546

318

513

2193

-

2137

56

1956

4

Lillestrøm


1263

535

330

398

2080

-

1677

403

1934

5

VIF


1314

511

324

479

2061

-

1935

126

1854

6

Molde


1086

489

246

351

1834

-

1535

299

1713


Topp 6 hjemme f.o.m. 48/49:K

S

U

T

Mål


Bak

+/-

P

1

Rosenborg


671

438

133

100

1582

-

686

896

1447

2

Viking


748

391

200

157

1381

-

822

559

1373

3

Brann


688

342

159

187

1243

-

850

393

1185

4

Lillestrøm


632

333

156

143

1201

-

683

518

1154

5

Vålerenga


657

305

171

181

1194

-

852

342

1083

6

Molde


543

289

117

137

1050

-

669

381

984


Topp 6 borte f.o.m. 48/49:K

S

U

T

Mål


Bak

+/-

P

1

Rosenborg


671

287

192

192

1147

-

877

270

1053

2

Viking


747

239

201

307

989

-

1173

−184

918

3

Lillestrøm


631

202

174

255

879

-

994

−115

779

4

Brann


689

204

159

326

950

-

1287

−337

771

5

Vålerenga


657

206

153

298

867

-

1083

−216

768

6

Molde


543

200

129

214

784

-

866

−82

729


1961/62 - 2020:

1961/62 var første sesong der alle møtte alle på øverste nivå.

Topp 6:K

S

U

T

Mål


Bak

+/-

P

1

Rosenborg


1328

719

321

288

2701

-

1535

1166

2478

2

Viking


1312

553

347

412

2060

-

1745

315

2006

3

Brann


1250

504

296

450

1991

-

1869

122

1808

4

Lillestrøm


1134

474

309

351

1808

-

1436

372

1730

5

Molde


1072

488

241

343

1816

-

1497

319

1705

6

VIF


1184

456

293

435

1830

-

1725

105

1658


Topp 6 hjemme f.o.m. 61/62:K

S

U

T

Mål


Bak

+/-

P

1

Rosenborg


664

435

131

98

1566

-

670

896

1436

2

Viking


656

350

169

137

1209

-

703

506

1219

3

Brann


625

316

148

161

1129

-

736

393

1096

4

Lillestrøm


567

291

145

131

1042

-

600

442

1017

5

Molde


536

288

114

134

1041

-

654

387

978

6

VIF


592

271

159

162

1046

-

754

292

969


Topp 6 borte f.o.m. 61/62:K

S

U

T

Mål


Bak

+/-

P

1

Rosenborg


664

284

190

190

1135

-

865

270

1042

2

Viking


656

203

178

275

851

-

1042

−191

787

3

Molde


536

200

127

209

775

-

843

−68

727

4

Lillestrøm


567

183

164

220

766

-

836

−70

712

5

Brann


625

188

148

289

862

-

1133

−271

712

6

VIF


592

185

134

273

784

-

971

−187

686


2000-tallet - topp 6:K

S

U

T

Mål


Bak

+/-

P

1

Rosenborg


594

343

144

107

1202

-

643

559

1173

2

Molde


568

277

122

169

1012

-

753

259

953

3

Odd


568

237

133

198

858

-

807

51

843

4

Brann


564

236

125

203

923

-

848

75

833

5

Viking


564

221

159

184

842

-

767

75

822

6

VIF


568

222

147

199

855

-

769

86

813


2000-tallet hjemme - topp 6:K

S

U

T

Mål


Bak

+/-

P

1

Rosenborg


297

197

61

39

678

-

287

391

652

2

Molde


284

166

56

62

592

-

314

278

554

3

Odd


284

153

63

68

520

-

352

168

521

4

Brann


282

149

63

70

526

-

336

190

510

5

Viking


282

139

78

65

497

-

329

168

495

6

VIF


284

135

81

68

475

-

305

170

486


2000-tallet borte - topp 6:K

S

U

T

Mål


Bak

+/-

P

1

Rosenborg


297

146

83

68

524

-

356

168

521

2

Molde


284

111

66

107

420

-

439

−19

399

3

VIF


284

87

66

131

380

-

464

−84

327

4

Viking


282

82

81

119

345

-

438

−93

327

5

Brann


282

87

62

133

397

-

512

−115

323

6

Stabæk


269

83

72

114

385

-

449

−64

321


Siste 10 sesonger - topp 8:K

S

U

T

Mål


Bak

+/-

P

1

Rosenborg


300

173

74

53

585

-

310

275

593

2

Molde


300

173

56

71

586

-

342

244

575

3

Odd


300

134

67

99

447

-

402

45

468

4

Godset

300

128

77

95

504

-

431

73

461

5

Hauges.


300

117

73

110

428

-

426

2

424

6

VIF


300

116

75

109

451

-

427

24

423

7

Brann


270

111

60

99

405

-

379

26

393

8

Viking


270

103

70

97

385

-

379

6

379


Siste 10 sesonger hjemme - topp 8:K

S

U

T

Mål


Bak

+/-

P

1

Rosenborg


150

103

32

15

341

-

141

200

341

2

Molde


150

104

23

23

347

-

147

200

335

3

Godset


150

89

35

26

306

-

179

127

302

4

Odd


150

84

34

32

263

-

171

92

285

5

Hauges.


150

72

41

37

257

-

188

69

257

6

VIF


150

72

40

38

255

-

174

81

256

7

Brann


135

70

30

35

215

-

135

80

240

8

Viking


135

65

34

36

223

-

162

61

229


Siste 10 sesonger borte - topp 8:K

S

U

T

Mål


Bak

+/-

P

1

Rosenborg


150

70

42

38

244

-

169

75

252

2

Molde


150

69

33

48

239

-

195

44

240

3

Odd


150

50

33

67

184

-

231

−47

182

4

VIF


150

44

35

71

196

-

253

−57

167

5

Hauges.


150

45

32

73

171

-

238

−67

167

6

Godset


150

39

42

69

198

-

252

−54

159

7

Brann


135

41

30

64

190

-

244

−54

153

8

Viking


135

38

36

61

162

-

217

−55

150


Siste 5 sesonger - topp 4:K

S

U

T

Mål


Bak

+/-

P

1

RBK


150

87

37

26

276

-

145

131

298

2

Molde


150

88

24

38

310

-

180

130

288

3

Brann


150

65

40

45

210

-

180

30

235

4

Odd


150

66

30

54

207

-

203

4

228


Siste 5 sesonger hjemme - topp 5:K

S

U

T

Mål


Bak

+/-

P

1

RBK


75

53

15

7

172

-

67

105

174

2

Molde


75

53

10

12

176

-

68

108

169

3

Odd


75

46

13

16

127

-

81

46

151

4

Brann


75

37

22

16

113

-

68

45

133

5

VIF


75

36

23

16

125

-

78

47

131


Siste 5 sesonger borte - topp 5:K

S

U

T

Mål


Bak

+/-

P

1

RBK


75

34

22

19

104

-

78

26

124

2

Molde


75

35

14

26

134

-

112

22

119

3

Brann


75

28

18

29

97

-

112

−15

102

4

Hauges.


75

24

18

33

89

-

110

−21

90

5

Glimt


60

21

19

20

96

-

93

3

82Siste 3 sesonger - topp 6:K

S

U

T

Mål


Bak

+/-

P

1

Molde


90

59

12

19

212

-

103

109

189

2

RBK


90

48

24

18

154

-

100

54

168

3

Glimt


90

47

26

17

199

-

111

88

167

4

Kr.sund


90

36

27

27

144

-

127

17

135

5

Odd


90

39

18

33

136

-

129

7

135

6

Brann


90

36

26

28

117

-

117

0

134


Hjemme: Over de siste tre sesonger har Brann bare vært det 8. beste hjemmelaget med 69 poeng på 45 kamper. Vi er slått av Molde (112 p), RBK (101), Glimt (97), Odd (92), VIF (83), Kr.sund (81) og Haugesund (74).

Borte: Over de siste tre sesonger har Brann vært det 4. beste bortelaget med 65 poeng på 45 kamper. Vi er slått av Molde (77 p), Glimt (70) og RBK (67).Siste 2 sesonger - topp 10:K

S

U

T

Mål


Bak

+/-

P

1

Bodø/Glimt


60

41

12

7

167

-

76

91

135

2

Molde


60

41

7

12

149

-

67

82

130

3

RBK

60

29

17

14

103

-

76

27

104

4

Odd


60

28

11

21

97

-

91

6

95

5

Viking


60

25

16

19

109

-

94

15

91

6

VIF


60

23

20

17

90

-

77

13

89

7

Kr.sund


60

23

20

17

98

-

86

12

89

8

Stabæk


60

19

22

19

79

-

81

−2

79

9

Hauges.


60

20

19

21

83

-

88

−5

79

10

Brann


60

19

19

22

72

-

86

−14

76

Hjemme: Over de siste to sesongene er Brann kun det 12. beste hjemmelaget med 38 poeng. Kun Godset (36) har tatt færre hjemmepoeng av lagene som spilte i Eliteserien i begge sesongene. Vi er slått av Glimt (79), Molde (78), RBK (69), Odd (65), VIF (57), Viking (56), Kr.sund (53), Stabæk (43), S08 (42), Haugesund (42) og Mjøndalen (39). Ingen av lagene som spilte i Eliteserien i begge sesongene har scoret så få hjemmemål i løpet av 2019 og 2020. Vi scoret 35. Nest færrest scoret Mjøndalen og S08 med 38.

Borte: Over de siste to sesongene er Brann det 3. beste bortelaget med 38 poeng. Kun Glimt (56) og Molde (52) tok flere.

SPILLERSTATISTIKKEN:


Tallene for hver viser antall minutter spilt. Tykke tall indikerer startet kamp. Start = antall startede kamper. Tabellen kan scrolles til siden.

mot ->

Hau

Vik

Aal

Ros

S08

B/G

San

Odd

IKS

Kri

God

Vål

Mol

Mjø

Stb

God

Vål

B/G

Kri

Mol

Mjø

Stb

San

Hau

Ros

Aal

Vik

S08

IKS

Odd
h/b

-b

-h

-b

-h

-b

-b

-h

-b

-h

-h

-b

-h

-b

-h

-b

-h

-b

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-


Total

Kamp

Start

Mål

Gule


Acosta

43

90

90

26

36

45

451290

15


492

10

4


3

Acosta

Ahamada

90

90

90

90

90

90

90

90

9090
900

10

10


1

Ahamada

Bamba

85

69

72

63

80

90

83

90

90

90

66

70

79

90

90

90

90

90

90

90

63

90

90

90

87

83

90

90

89

90


2519

30

30

10

2

Bamba

Barmen

67

69

45

90

54
24

27

90

90

90

11

45

72

90

90

90

90

90

90


90

90

90

90

90

90

45


1899

26

21

3

4

Barmen

Blomberg
30

45
90

90

60

90

90

90


585

8

7Blomberg

Eide

1212

1
Eide

Fjóluson90

90

90

90

90

90

90

59


90

90

90


959

11

11


2

Fjóluson

Forren

47


72

64

80

59

90

90

90

78

45

90

90

90

90

90

45

75

90

90

90

90

90

90

90

90


2005

25

25


4

Forren

Grøgaard2431

90

9

9020

33

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

81

90

45

90


1773

24

19

1

1

Grøgaard

Haugen

5

21

66

4590

45

90

85

90

31

73

79

45

1837

90


90

90

8330

26
1229

21

12

1

1

Haugen

Hustad

5

21

18

27

10


7

21

13

5

24

20

17
59

15

15


277

3

1


315

19


1

2

Hustad

Kolskogen

85

73

18

90

90

4590

90

90

90

90

90

51

90


90

90

90

90

90
31

90

1653

21

19


3

Kolskogen

Koomson

90

69

90

90

81

90

90

69

88

90

90

90

73

90

90

90

311401

17

17

8

3

Koomson

Kristiansen

90

90

90

90

90

59


81


90

90

70

57
45

90

90

88

45
90

90

90


45

45


1615

21

18


2

Kristiansen

Kvinge
21

7899

2

1Kvinge

Mehnert


4


5

1

142


3

2*
31

7
Mehnert

Opdal


90

90

90

90

90
90

90

90

90

90

90


90

90

90

90

90

90


1530

17

17


1

Opdal

Ordagic

90

90

45

45

90

76

75

90

66

63


90
820

11

11


4

Ordagic

Pedersen

90

90

90

85


90

90

90

90

90

45

59

90

90

90

90


90

53
90

90
1592

19

19

2

3

Pedersen

Pettersen90

90

90270

3

3Pettersen

Rasmussen

90

62

557

9

64

45

45


377

8

6Rasmussen

Rismark


1710

31

45

9045


11


39

288

8

1Rismark

Rolantsson


21

3


9

45

3228

12

7

13

18

9

26

90313

13

1Rolantsson

Strand

23

90

90

90

90

90

15

80

77

63

45

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


2463

30

27

5

3

Strand

Svendsen

45

62

78

68

77

72

60

64

1

89


616

10

8

1


Svendsen

Taylor

90

86

87

90

89

90

58

69

77

27

87

60

17

90

90

90

90

75

75

90

45

28

35

22

90

90

81

90

90

90


2188

30

24

6

3

Taylor

Teniste

90
90

45

58

45


90

55


33

16

4

526

10

7


1

Teniste

Tveita32

10

13


35

30

57

74

86

90

90

90

90

60

90

90

90

8330


45

45


1230

20

12

2

1

Tveita


Hau

Vik

Aal

Ros

S08

B/G

San

Odd

IKS

Kri

God

Vål

Mol

Mjø

Stb

God

Vål

B/G

Kri

Mol

Mjø

Stb

San

Hau

Ros

Aal

Vik

S08

IKS

Odd


Tot

Kam

Sta

Mål

Gul


h/b ->

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-b-

-h-

-b-

-h-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-
Poeng ->

-3-

-3-

-1-

-0-

-3-

-0-

-3-

-0-

-1-

-1-

-0-

-0-

-3-

-0-

-3-

-1-

-0-

-0-

-1-

-0-

-0-

-1-

-1-

-0-

-3-

-3-

-0-

-1-

-1-

-3-
Resultat ->

2-1

3-0

2-2

1-2

1-0

0-5

3-1

0-1

1-1

1-1

1-3

1-2

2-1

0-1

2-0

1-1

1-5

1-3

1-1

1-2

0-2

1-1

3-3

1-2

3-2

3-1

0-2

1-1

1-1

2-1
Flest kamper: Daouda Bamba, Petter Strand og Robert Taylor; 30.

Flest kamper fra start: Daouda Bamba; 30.

Mest spilletid: 1) Daouda Bamba 2519 min., 2) Petter Strand 2463 min., 3) Robert Taylor 2188 min.

Flest scoringer: 1) Daouda Bamba 10 mål (nr. 13 i Eliteserien). 2) Gilbert Koomson 8 mål, 3) Robert Taylor 6 mål. (Flest i Eliteserien: Kasper Junker, Glimt med 27).

Flest gule kort: Kristoffer Barmen, Vegard Forren, Amer Ordagic; 4 (nr. 37 i Eliteserien). (Flest i Eliteserien: Niklas Gunnarsson, Godset med 9).

-

MÅLSTATISTIKKEN:


Tallene for hver kamp viser antall scoringer. Tabellen kan scrolles til siden.

mot ->

Hau

Vik

Aal

Ros

S08

B/G

San

Odd

IKS

Krs

God

Vål

Mol

Mjø

Stb

God

VIF

B/G

Kri

Mol

Mjø

Stb

San

Hau

Ros

Aal

Vik

S08

IKS

Odd


Total


h/b

-b

-h

-b

-h

-b

-b

-h

-b

-h

-b-

-b

-h

-b

-h

-b

-h

-b

-h

-b

-h

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-
Bamba


1

2
1
1

1

1

3


10

Bamba

Barmen
1


1


1
3

Barmen

Grøgaard


1


1

Grøgaard

Haugen1

1

Haugen

Hustad


1


1

Hustad

Koomson


1


1

1


2


1

1

1

8

Koomson

Pedersen

1
12

Pedersen

Strand
1

1


1

1

15

Strand

Svendsen

11

Svendsen

Taylor

1


1
1
1


1

1


6

Taylor

Tveita

1

1


2

Tveita

Kilder:

Grunnlaget for statistikkene er hentet fra nifs.noifs.no , brann.no , vglive.no og soccerstats.com


Fjorårets evaluering


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken