Så ble det jaggu nedtur på Stadion nok en gang. Heller ikke dette var mot et av de antatte lagene i den absolutte toppen. Men det kan godt være at Sogndal likevel blir det i denne uforutsigbare divisjonen. Sogningene er nok en outsider i racet om opprykk.

Likevel føles det som tap å bare klare uavgjort mot lillebror fra det opphørte Sogn- og Fjordane fylke. Og følelsen av tap blir ikke mindre av at de hvit- og sortkledde spillere og supportere så ut til å feire poenget som en seier.

Vi har ikke akkurat overbevist i de tre siste kampene. Og i løpet av disse har det vært noen gjentagende problemer:

For eksempel har vi en spillemessig veldig svak periode i hver kamp, der motstanderen har dominert klart. Ikke det at jeg forventer at Brann skal valse over alle lag i samfulle nitti minutter og aldri slippe motstanderne til sjanser. Men lag man forventer på de nederste to tredeler av tabellen i OBOS-ligaen (i den grad det er mulig å dele 16 på tre og få et helt tall av det) skal ikke herje med oss i vesentlige sekvenser av kampene.

Åsane styrte for to uker siden i en god periode av første omgang mot oss på vårt eget Stadion og det var lite å si på at det stod uavgjort til pause. Skeid kjørte over oss i starten av andre omgang tredje påskedag. Nå ble vi overkjørt av Sogndal i de første tyve minuttene på Stadion og vi var uhyre nære på selvmål og at fruktbøndene fra fjorden tok ledelsen.

De dårlige periodene blir lengre og lengre. Men kanskje motstanden også har blitt bedre og bedre. Uansett var vi heldige som ikke fikk baklengsmål i noen av de nevnte periodene av disse tre kampene. For scoringene feil vei så langt har tvert imot kommet når vi selv har hatt taket på kampen.

I de to siste kampene har vi gitt fra oss ledelsen totalt tre ganger. Denne gang var det riktignok ikke fullt så ille å gjøre det, da vi tross alt var redusert til ti mann. Men vi skulle jo ha avgjort kampen før det!

For vi var best. Igjen. Jeg talte ti angrep med avslutninger i feltet til Brann. Tre til Sogndal. Likevel fikk vi ett baklengs og bare ett poeng. Mot Skeid viste tilsvarende statistikk 16-3 til Brann, vi fikk to baklengs på de tre avslutningene i eget felt, men vi fikk som kjent reddet seieren med et nødskrik nesten seks minutter på overtid. Altså har vi sluppet inn tre mål på de seks siste avslutningene imot inne i sekstenmeteren.

Mot Åsane vant vi "avslutninger-i-feltet"-statistikken 10-4. Der endte ingen av Åsanes avslutninger i sekstenmeteren i mål (scoringen deres kom på langskudd), men likevel var det en kamp der vi var klart best uten å få tre poeng som belønning.

Brann halter videre. Brann sliter fremdeles med å omsette sjanseovertak i trepoengere og slipper inn altfor mange mål i forhold til det motstanderne faktisk skaper mot oss. Og som nevnt har vi en spillemessig meget svak periode i hver kamp nå.

Men, sammenlignet med tidligere sesonger på nivå to, ser det likevel ikke så ille ut: Vi har nå åtte poeng etter fire kamper. Da Brann rykket opp i 2015, hadde vi bare fem poeng (1-2-1). Da vi rykket opp gangen før - i 1986, hadde vi i likhet med i år (omregnet til tre poeng for seier) åtte poeng etter 2-2-0 i de fire første. Og da vi rykket opp i 1984, ville vi bare hatt fem poeng (1-2-1) med dagens poengberegning. De tre siste opprykksesongene startet altså ikke bedre enn årets. Vi må helt tilbake til 1982 for å finne sist vi startet bedre på nivå to. Den gang ville vi hatt ti poeng med tre poeng for seier (3-1-0).

Og litt av vanæren i å bare klare ett poeng hjemme mot Sogndal kan vi dele broderlig med dommeren som delte ut et meget strengt andre gule kort til Mathias Rasmussen. Brann måtte dermed spille de siste 21 minuttene med en mann heiende fra dusjen.

Vi sliter åpenbart på hjemmebane og har nå kun én seier på de siste syv Stadion-oppgjørene i serien (1-4-2).


(Fortsetter under bildet)

Kampen:

Fra forrige kamp mot Skeid var det gjort ett bytte i startelleveren: Matchvinneren fra den kampen, Vegard Leikvoll Moberg, var kommet inn for formsvake Niklas Jensen Wassberg.

Sogndal åpnet friskest og allerede før minuttet var gått hadde Sondre Ørjasæter herjet med både Svenn Crone og Fredrik Pallesen Knudsen før han ga til Valdimar Ingimundarson som via en Brann-spiller skjøt over fra atten meter. Ingen god start.

Og bedre skulle det heller ikke bli på en stund. Bortelaget var klart mest på fra starten og kom seg til innlegg på innlegg fra vår høyreside. Vi for vår del kom ikke nærmere enn et elendig Mathias Rasmussen-skudd fra tyve meter og en Aune Heggebø-heading som spratt inn til keeper.

Etter tretten minutter holdt det på å bli farlig da Kristoffer Nessø slo inn mot navnebror Hoven, men Mathias Dyngeland fikk heldigvis en hånd på innlegget. Nå levde vi farlig her!

Og det skulle bli enda farligere og enda nærmere 1-0 til Sogndal. Ja det var helt utrolig at ikke de hvite og svarte tok ledelsen etter 14 minutter da ballen traff Ruben Kristiansen en meter fra målstreken og gikk i stolpen. Per-Egil Flo klarte heldigvis ikke å treffe returen på to meters hold, men Vegard Leikvoll Moberg klarerte rett ut til nettopp Flo som fikk avslutte fra syv-åtte meter. Heldigvis omtrent rett på Dyngeland!

Nå ble vi rundspilt. Helt håpløst! Men etter de første tyve, kom vi endelig inn i kampen igjen. På vårt eget stadion mot lille Sogndal...

Etter 22 minutter fikk vi en stor sjanse da Castro fikk ballen på 14 meters hold og fikk både tid og rom, men et uheldig mottak gjorde at han måtte løpe etter ballen og to Sogndal-spillere la seg ned for å blokkere da han skjøt.

Noen minutter senere brente vi også en stor mulighet da Castro og Heggebø var alene foran mål mot Flo og keeper Fij, men Børsting slo et elendig innlegg som havnet hos bortelagets hanskemann.

Brann hadde endelig tatt over og blant annet måtte Fij helt nede ved stolperoten for å slå vekk et tyvemetersskudd fra Crone, samt at Andreas Skovgaard kom til en ikke helt vellykket heading fra åtte meter som spratt utenfor.

Vel åtte minutter før pause tok vi endelig ledelsen, men ikke helt uten flaks. Castro la inn fra venstre og rett utenfor femmeteren raget Moberg høyest og stanget til. Ballen gikk rett på Sogndals keeper som ikke klarte å holde den, og så spratt den over streken og i mål. Litt heldige der, men uansett 1-0!

Tre minutter før pause var Moberg uhyre nære på å gi oss 2-0 da han fra skrått hold nesten ute ved sekstenmeteren sendte ballen i tverrligger. Lagene gikk til pause med 1-0 til oss.

Fem minutter etter pause fikk vi corner. Men før vi fikk tatt den, kjørte Sogndal-fansen på med konfetti som landet rundt hjørneflagget. Man kan jo lure på hvordan de kom på denne geniale idéen, ettersom tiden gikk - og det så definitivt ikke i deres favør... Det gikk et minutt til vår fordel der. Likevel fikk stuntet applaus fra de andre hvitkledde på tribunene.

Castro ble uansett ikke mer satt ut av dette enn at han slo en ganske god corner som Sivert Heltne Nilsen headet en meter utenfor.

Et drøyt kvarter ut i omgangen fikk Castro en stor mulighet etter at et fremspillsforsøk ble brutt og chileneren fikk ballen nesten alene utenfor sekstenmeteren. Men han valgte å drible i stedet for å skyte, og da avslutningen først kom, fikk keeper slått den vekk. Et par minutter senere skjøt Moberg utenfor fra ti meter.

Med 21 minutter igjen kom en sannsynligvis kampavgjørende vurdering av dommer Magnus Nicolai Koløy da Rasmussen taklet på ballen mot Sogndals stupende Ulrik Mathisen. Kamplederen mente Rasmussen kom inn med "stor kraft og strakt bein", beskrev det som en "hensynsløs takling" og mente at han traff leggen. Sørlendingen fikk dermed et strengt idømt andre gule kort og Brann måtte spille resten av kampen med en mann over bord.

Med kvarteret gjenstående fikk vi kveldens to eneste Brann-bytter da Kasper Skaanes og Felix Horn Myhre kom inn for Castro og Moberg.

Da drøyt ti minutter gjenstod, var det slutt moroen. For tredje gang på to kamper ga vi nemlig fra oss ledelsen da Jónatan Ingi Jónsson ble sendt fri av Peter Godly Michael og fikk avslutte fra åtte meter. Ballen gikk inn ved stolpen bak Dyngeland og håpet om å slepe inn tre poeng med ti mann fikk seg en kraftig knekk.

Noe Sogndal-stormløp elleve mot ti, ble det heldigvis ikke. Syltetøy-gjengen var mer saftige og fruktbare de første tyve minuttene elleve mot elleve enn de siste tyve minuttene elleve mot ti.

Fem minutter før slutt kom Myhre til avslutning, men keeper reddet. Og tyve sekunder på overtid headet Skaanes utenfor fra åtte meter. Det eneste det fulltallige Sogndal kom til etter utligningen var et frispark som gikk i muren, samt noen cornere.

Så var kampen over. Den endte 1-1 og en ny sur hjemtur etter en Stadion-kamp.

(Fortsetter under bildet)

-

Publikum:

10768 tilskuere. Det er for såvidt ganske bra, men det må understrekes at 1000 fikk gratisbillett og at det var 761 bortesupportere. Så i ren netto var det rundt 9000 Brann-supportere som betalte for billetten til denne kampen. Og det er greit nok i 1.divisjon.

Som jeg har vært inne på før; trøkket og koket på Store Stå og feltene rundt har blitt bedre enn på lange lange tider. Sogndal-kampen var intet unntak. Veldig bra! Men for oss som står øverst på ståfeltet var det litt irriterende med masse blussrøyk midt under kampen, som gjorde det umulig å se noe i et par minutter. Heldigvis gikk en del av den tiden bort i venting på et frispark som skulle tas. Men hva om Brann hadde scoret på et nydelig angrep akkurat da?

Klarer vi 16000 på 16. mai, trenger vi 9297 i snitt på de tolv siste for å klare 10000 i snitt denne sesongen. Det er vel ikke umulig? Det kommer jo noen interessante oppgjør mot lag som Stabæk, Start Fredrikstad og Mjøndalen - og avslutningen av sesongen kan jo også by på noen avgjørende kamper.

Etter de to første hjemmekampene i vår forrige OBOS-sesong, hadde vi et snitt på 7902. I år har vi 11217 i snitt. Riktignok er kanskje årets motstand til nå (Åsane og Sogndal) gjerne mer interessant enn de to første i 2015 (Strømmen og Ranheim).

(Fortsetter under bildet)

-

Rim og regler:

Sommer i april

og nå stod Syltetøy for tur

Ja, Sogndal, som de heter,

kunne gjøre kvelden sur

Vi slet jo selv mot Åsane

og Skeid, det sier sitt

skuffelse var mulig,

selv om Brann var favoritt

*

Og kampens første tjue

eller kanskje tjuefem

var Sogndal faktisk best

ogBrann kom nesten ikke frem

Da var vi helt elendige

og heldige som klarte

å unngå baklengsmål

Når hadde Brann så tenkt å starte?

*

Det kom seg etter hvert

og så fikk Vegard Moberg gålle

Et hodestøt som keeper

faktisk ikke klarte holde

Ved pause var det ledelse

og Brann var best i andre

til dommeren fant ut

at det fikk jaggu han forandre

*

Rasmussen ble utvist,

tjue-en minutt med ti.

Da halvparten var gått,

så var vår ledelse forbi

Da scoret de fra bygden,

det stod 1-1, det var trist

For selv med en mann ute,

var vi best mot dem, såvisst

*

Det endte med poengdeling,

det bør det ikke være

Staddaen mot Sogndal,

skal vi fra det med ære

Poengfangsten er åtte,

det er strengt tatt så som så

Men sist vi var i OBOS,

var det fem, så det får gå

*

Vår neste kamp er Kåffa

og revansje skal vi ha!

Mot Skeid så brøt forbannelsen

i Oslo by, så da

skal bortekamp-poengfangsten

fra Kåffa være full

det bør den også bli

skal det bli OBOS-liga-gull!


*

--

Kuriosa:

* Brann har seks seriekamper på rad uten tap (3-3-0). Siste serietap kom 28. november da vi tapte 0-1 for Molde på Stadion. Forrige gang Brann tok minst tolv poeng på seks seriekamper var i eliteserien sommeren 2019 (3-3-0). Forrige gang vi hadde minst seks strake seriekamper uten tap var i eliteserien i september og oktober i fjor (2-4-0).

* Brann har nå tre strake hjemmekamper i serien uten tap (1-2-0). Siste tap på Stadion kom da Molde slo oss 1-0 28. november. Forrige gang vi fikk minst tre hjemmekamper på rad i serien uten tap var i juni til august da vi fikk fire (1-3-0). Vi har bare én seier på de siste syv hjemmekampene i serien (1-4-2).

* Dette var vår sjette strake seriekamp med scoring. Sist vi ikke scoret i serien var da Molde slo oss 1-0 på Stadion 28. november. Forrige gang vi scoret i minst seks strake seriekamper var fra juni til oktober da vi gjorde det i 13.

* Brann har nå scoret i tre hjemmekamper på rad i serien. Sist vi ikke scoret hjemme var da Molde slo oss 1-0 28. november.

* Vi har sluppet inn mål i 25 av de 26 siste seriekampene. Unntaket var 4-0-seieren over Ranheim borte 3. april. I obligatoriske kamper mot lag fra de to øverste divisjonene har vi nå baklengs i 27 av de 28 siste kampene.

* Dette var vår 14. strake hjemmekamp i serien med baklengsmål. Sist vi klarte å holde nullen hjemme var da vi slo Godset 3-0 30. mai. Før det hadde vi ytterligere 16 strake hjemmekamper i serien med baklengs, slik at vi nå har sluppet inn mål i 30 av de 31 siste seriekampene på Stadion.

Brann innbyrdes mot Sogndal i serien:


Ka

Vu

Ua

Ta

Mål

Bakl.

Bergen

20

15

3

2

45

16

Sogndal

19

4

4

11

22

33

Totalt

39

19

7

13

67

49

* Brann hadde før lørdag vunnet begge de to siste og tre av de fire siste (3-1-0) seriekampene mot Sogndal.

* Brann har nå seks strake seriekamper mot Sogndal uten tap (3-3-0). Siste tap mot dem kom 21. juni 2015 da vi tapte 0-4 for dem. Tar vi med cupen har vi syv strake tellende kamper mot dem uten tap (4-3-0).

* Brann hadde før lørdag vunnet begge de to siste hjemmekampene i serien mot Sogndal. Vi står med seier i åtte av de ti siste (8-1-1) og tolv av de femten siste (12-1-2) hjemmekampene i serien mot Sogndal. Unntakene var 0-4-tapet i 1.divisjon 2015 og 2-3-tapet i 2002. Dette var den første uavgjort-kampen mot Sogndal i serien på Stadion siden 2-2 i 1992.

* Brann har scoret i de tre siste seriekampene og fire siste obligatoriske kampene mot Sogndal. Sist vi ikke scoret mot dem var da det ble 0-0 på Fosshaugane 1. oktober 2016.

* Brann har scoret i 15 av de 16 siste hjemmekampene mot Sogndal i serien. Unntaket var 0-4-tapet mot dem i 2015.

* Brann har sluppet inn mål i de tre siste seriekampene og fire siste obligatoriske kampene mot Sogndal. Sist vi holdt nullen mot dem var i 0-0-kampen på Fosshaugane 1. oktober 2016.

* Brann har sluppet inn mål i fire av de fem siste seriekampene på Stadion mot Sogndal. Unntaket var da vi slo dem 2-0 23. april 2016.

Hendelsene:

00:50 - Sogndal: Sondre Ørjasæter lurer av både Svenn Crone og Fredrik Pallesen Knudsen på vår høyreside. Han slår å tvers, litt utover til Valdimar Ingimundarson som skyter fra 18 meter. Det går via en Brann-spiller og over.

04:20 - Brann: Niklas Castro forsøker et innlegg på direkten, men det går inn i favnen til Sogndal-keeper Renze Fij.

05:27 - Sogndal: Per-Egil Flo kommer til innlegg fra venstre dødlinje, men Mathias Dyngeland tar det.

06:34 - Sogndal: Flo slår frem til Kristoffer Hoven som er alene, men heldigvis offside.

08:30 - Brann: Mathias Rasmussen trekker innover fra høyresiden og skyter fra tyve meter. Det går seks-syv meter til side for mål. Elendig!

10:01 - Brann: Ballen går frem og tilbake i Sogndal-feltet mellom Frederik Børsting og Svenn Crone. Til slutt legger sistnevnte inn, men Aune Heggebø kommer for sent til å nå frem på femmeteren.

11:11 - Brann: Crone slår et godt innlegg fra høyre og Heggebø rager i været over Andreas van der Spa og header fra ni meter. Ballen spretter inn til keeper.

Brann hadde kommet litt mer med nå etter en rufsete start.

13:23 - Sogndal: Kristoffer Nessø fosser oppover på deres høyreside og kommer til innlegg. Der inne ved femmeteren er Kristoffer Hoven, men Dyngeland får akkurat fistet ballen over ham og Crone får gitt til corner.

14:23 - Sogndal: Nessø kommer til innlegg fra dødinjen, ballen treffer Ruben Kristiansen en meter fra målstreken og går i stolpen. Flo treffer heldigvis ikke ballen to meter fra mål, men Vegard Leikvoll Moberg får ikke klarert skikkelig og ballen havner likevel hos Flo som skyter fra syv-åtte meter. Heldigvis omtrent rett på Dyngeland!

17:50 - gult kort, Brann: Fredrik Pallesen Knudsen når han stanser Ulrik Mathisen med ulovlige midler i en overgang.

19:04 - Sogndal: Nessø med frispark fra 22 meter - rett i muren.

20:21 - Sogndal: Ingimundarson skyter fra tyve meter. Det triller tolv meter utenfor!

22:06 - Brann: Castro får en god mulighet fra fjorten meter, men mottaket er litt dårlig og to Sogndal-spillere blokkerer avslutningen når han må løpe etter ballen for å skyte fra elleve meter.

25:13 - Brann: Crone med et høyt innlegg som Fij kommer utenfor femmeteren for å bokse vekk.

25:25 - Brann: Børsting kommer til innlegg og har både Castro og Heggebø med seg alene mot Flo utenfor femmeteren, men slår en elendig pasning som havner hos Fij.

26:33 - Brann: Crone skyter fra drøyt tyve meter. Fij må ned ved stolpen for å slå skuddet vekk.

27:06 - Brann: Crone er i returrommet etter corner og slår inn mot bakerste hvor Andreas Skovgaard ikke får skikkelig treff fra åtte meter og headingen spretter utenfor.

29:23 - Brann: Vi er i full fart fremover og Børsting skyter fra 23 meter. Martin Ove Roseth blokkerer et par meter unna.

31:06 - Brann: Castro skyter fra skrått hold vel fem meter utenfor feltet, men det spretter inn til keeper.

32:21 - Brann: Castro får ballen på fjorten meter, men velger å sentre mot en dekket medspiller.

37:11 - 1-0, SCORING BRANN; VEGARD LEIKVOLL MOBERG: Børsting sender ut til Castro som slår inn fra siden av sekstenmeteren. Rett utenfor femmeteren går Moberg i været og header rett på Fij, men Sogndals sisteskanse klarer ikke å holde ballen og den spretter over streken. 1-0!

39:09 - gult kort, Brann: Mathias Rasmussen når han legger Hoven over ende rett utenfor Brann-feltet.

40:19 - Sogndal: Andreas Hoven skyter et frispark fra like utenfor feltet, kun et par meter fra hjørnet av det, og høyt over.

42:03 - Brann: Heggebø går fremover og inn i feltet, men snur seg og gir tilbake til Moberg som skyter fra skrått hold en meter innenfor feltet. Det treffer tverrligger ved nærmeste kryss!

43:12 - Brann: Castro med en blanding av skudd og innlegg fra skrått hold like utenfor feltet, men det heades vekk.

45:00 + 1:34: Pause. 1-0-ledelse etter 5-1 til Brann i antall angrep med avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

47:50 - Brann: Crone med et innlegg som forandrer retning og dermed havner i fanget til Fij.

48:54 - Brann: Castro skyter fra 25 meters ganske skrått hold. Det går over og utenfor.

49:50 - Brann: Castro på vei mot dødlinjen for å slå inn fra høyre, men Roseth blokkerer.

51:46 - Brann: Castro slår en corner fra høyre og på åtte-ni meter vinner Sivert Heltne Nilsen på hodet. Headingen går en meter utenfor.

57:13 - Sogndal: En uheldig klarering på corner ender hos van der Spa som avslutter fra åtte meter, men det går rett i en Brann-spiller. Så havner til slutt ballen hos Ingimundarson som skyter over fra 21 meter.

61:18 - Brann: Rasmussen skyter fra 27-28 meter. Den treffer Børsting på eget lag og ballen går langt utenfor.

61:47 - Brann: Et fremspillsforsøk fra Sogndal brytes og ballen havner hos Castro som nesten er alene utenfor sekstenmeteren. Men han velger å drible i stedet for å skyte og får flere spillere mellom seg og målet når han skyter fra tolv meter. Keeper slår skuddet vekk.

62:30 - Brann: Crone står klar i returrommet etter en corner og skyter på direkten fra tyve meter. Det stoppes av van der Spa.

63:07 - Sogndal: Bortelaget kontrer, men Nessøs skudd fra skrått hold utenfor feltet går en meter over.

63:55 - Brann: Børsting kommer forbi van der Spa, til dødlinjen og legger 45 grader ut til Moberg som skyter fra ti meter. Det går like utenfor.

65:21 - Brann: Ruben Kristiansen utfordrer Ingimundarson og legger inn mot bakerste hvor Heggebø kommer, men Flo bryster tilbake til keeper.

67:16 - Brann: Skovgaard legger inn, Heggebø header ned til Moberg som ikke får kontroll på ballen og bortelaget får klarert til corner.

68:40 - gult og rødt kort, Brann: Mathias Rasmussen for en takling på Ulrik Mathisen, hvor han ser ut til å treffe ballen og ikke motspiller. Dommer Magnus Nicolai Koløy mener antagelig at han kommer inn med stor fart og bedriver farefullt spill.

69:25 -> bytte Sogndal: Peter Godly Michael inn for Kristoffer Hoven.

70:27 - Brann: Heggebø skyter fra 26-27 meters skrått hold, men det blokkeres med en gang av Roseth.

72:45 - Sogndal: Hvittrøyene kontrer og Michael avslutter fra like utenfor feltet, men ballen treffer Pallesen og går inn i en bue til Dyngeland.

74:18 -> bytte Brann: Kasper Skaanes inn for Niklas Castro.

74:35 -> bytte Brann: Felix Horn Myhre inn for Vegard Leikvoll Moberg.

75:16 -> bytte Sogndal: Jónatan Ingi Jónsson inn for Hördur Ingi Gunnarsson. Et rent Ingi-bytte der altså.

79:29 - 1-1, SCORING SOGNDAL: JÓNATAN INGI JÓNSSON: Jónsson slår til en feilvendt Michael på sekstenmeteren. Jónsson går på løp og får ballen tilbake mellom Sivert og Skovgaard - og på åtte meter får han avsluttet på direkten når ikke Pallesen eller Crone når frem i tide. Ballen går inn bak Dyngeland og inn ved stolpen.

82:10 - gult kort, Sogndal: Jónatan Ingi Jónsson for en felling av Skaanes når sistnevnte er på vei i en overgang. Kunne kanskje også fått en annen farge?

85:08 - Brann: Myhre kommer på merkelig vis til en avslutning fra 13-14 meters skrått hold. Fij må slenge seg, men redder greit.

85:39 - gult kort, Brann: Svenn Crone når han river ned Ørjasæter rett utenfor feltet.

87:15 - Sogndal: Michael med frispark fra skrått hold rett utenfor feltet. Det går i muren og til corner.

90:00 + 0:19 - Brann: Ruben slår inn fra venstre og Skaanes header fire meter utenfor fra åtte meter.

90:00 + 3:10: Kampen er slutt. Det ender 1-1 etter 10-3 til oss i angrep med avslutninger i feltet.

---

Kampfakta:

Brann–Sogndal 1–1 (1–0)

Mål: 1–0: Vegard Leikvoll Moberg (37:11), 1–1: Jonatan Jonsson (79:29)

OBOS-ligaen, 4.. runde. Brann Stadion. Tilskuere: 10.768. Dommer: Magnus Nicolai Koløy, Bjørndal IF. Gult kort: Fredrik Pallesen Knudsen, Svenn Crone, Brann. Rødt kort: Mathias Rasmussen (to gule, ut fra 69.).

Brann (4-3-3): Mathias Dyngeland – Svenn Crone, Fredrik Pallesen Knudsen, Andreas Skovgaard, Ruben Kristiansen – Mathias Rasmussen, Sivert Heltne Nilsen, Vegard Leikvoll Moberg (Felix Horn Myhre fra 75.) – Frederik Børsting, Aune Heggebø, Niklas Castro (Kasper Skaanes fra 75.).

Sogndal (4-4-2): Renze Fij - Hördur Ingi Gunnarsson (Jónatan Ingi Jónsson fra 76.), Andreas van der Spa, Martin Ove Roseth, Per-Egil Flo - Andreas Hoven, Ulrik Mathisen, Valdimar Ingimundarson , Sondre Ørjasæter - Kristoffer Hoven (Peter Godly Michael fra 70.), Kristoffer Nessø

-

Kampstatistikk:

Avslutninger: 14-12 til Brann (VG Live og NTB)

Avslutninger på mål: 6-4 til Brann (VG Live og NTB)

Angrep med avslutninger i feltet: 10-3 til Brann (mine tall). 1. omg.: 5-1 til Brann. 2. omg.: 5-2 til Brann.

-

Spillerstatistikk:


Tallene for hver kamp viser minutter spilt.

TOTAL = totalt antall minutter spilt.

KAMP = kamper spilt.

START = kamper startet.

GULE = gule kort

GUL-RØD = to gule kort og utvisning

DIR. RØD = direkte røde kort.

Stjerne ved minutt-tallet = innbytte


mot ->

Ran

Åsa

Ske

Sog

h/b ->

b

h

b

h


TOTAL

KAMP

START

MÅL

GULE

GUL-RØD

DIR. RØD

Blomb.


10*
10

1


Børst.

90

62

79

90


321

4

4


2Castro

20*

28

90

74


212

4

2

Crone

90

90

90

90


360

4

4

Dynge.

90

90

90

90


360

4

4

Finne

70

80

11*161

3

2

Hegge.

85

67

90

90


332

4

4

1
Knuds.

90

90

90

90


360

4

4

1
Kristia.

90

90

90

90


360

4

4

Moberg

5*

23*

37*

74


139

4

1

2
Myhre

90

80


16*


186

3

2

Nilsen

84

90

90

90


354

4

4

1

1Rasmu.

90

90

90

90


360

4

4

2


1


Skovg.

90

90

90

16*


16

1


Wassb.

6*

10*

53

90


360

4

4

-


Linker:

BA

NTB Live

BT

VG Live

TV2

brann.no