Nedbørssommeren 2022 regner det klubbrekorder og førstedivisjons-bestenoteringer for lange tider over Brann.

Det ble enda en seier mot Kongsvinger. Nærmest selvfølgelig kan vi si - eplekjekke som vi er nå. Men dette ble en av de mer seige. Imidlertid viser det seg gang på gang at vi etter hvert klarer å byte motstanderne ned, bare vi har tålmodighet nok til å vente.

Det ble tre meget velfortjente poeng til Brann i en kamp der vi dominerte det meste av tiden. Likevel skulle det ta en del tid før vi kom til skikkelige sjanser og tok ledelsen. Og puste helt ut kunne vi i grunn ikke før det gjenstod kvarteret. Men Brann lar seg ikke vippe av pinnen. Selvtilliten er enorm. Det skader nok heller ikke at vi med dagens kjempeforsprang ikke vinne for enhver pris heller. Det gir behagelig lave skuldre i spillertroppen.

Man "vet" at de nødvendige målene for en trepoenger antagelig vil komme. Når har man tidligere kunnet gå på seriekamper med Brann med den følelsen? De færreste lag i denne divisjonen klarer å la demningen holde unna i nitti minutter. Presset blir for massivt til slutt. Slik ble det også for laget fra nesten Sverige. Glåmdølingene var heller aldri noen reell trussel.

At Brann spiller i 1. divisjon i 2022 er i utgangspunktet en ydmykelse. Men jaggu har vi det gøy likevel, og når vi først er der så kan vi like godt gjøre noe positivt ut av det. Som f.eks. å sette rekorder. Både klubbrekorder og rekorder for hele 1. divisjon. Og det er akkurat det vi holder på med nå. Opprykket kommer etter alle solemerker. Kanskje allerede før det har gått to måneder. Med fare for å sette ny jinxerekord; det mest spennende nå er egentlig hvilke rekorder vi kan klare å sette før vi sier farvel - forhåpentligvis for godt i seriesammenheng - til lag som Grorud, KFUM og Stjørdals-Blink.

Bare spillerne selv ikke tror jobben er gjort allerede...

Branns rekordkjør - en oppdatering:

- Vi har for første gang i klubbhistorien spilt 16 seriekamper fra sesongstart uten tap. Den gamle klubbrekorden var 15.

- Vi er det første laget på 31 år i 1. divisjon som står ubeseiret etter 16 kamper.

- Vi er fortsatt inne i vår lengste ubeseiret-rekke i både serien og obligatoriske kamper på 40 år.

- Vi har tatt flere poeng etter 16 seriekamper enn vi har gjort noen gang før.

- Vi har tatt flere poeng etter 16 kamper enn noe lag har gjort i 1. divisjon på 22 år.

- Vi har scoret flere mål etter 16 seriekamper enn vi har gjort på 60 år.

- Vi har scoret flere mål etter 16 kamper enn noe lag har gjort i 1. divisjon på 14 år.

- Vi har sluppet inn færre mål etter 16 seriekamper enn vi noen gang har gjort før.

- Vi har aldri vært i nærheten av å ha så god målforskjell etter 16 seriekamper tidligere.

- Vi har den beste målforskjellen etter 16 kamper noe lag har hatt i 1. divisjon på 30 år.

(Se for øvrig under «Statistikkbonanza» lenger nede)

Kampen:

Det ble ikke gjort noen endringer i startelleveren fra 5-0-seieren over Raufoss forrige uke.

Brann dominerte i starten, men kom ikke til de store sjansene. Både Kasper Skaanes sitt skudd fra tretten meter, Frederik Børstings heading fra åtte meter og Mathias Rasmussens skudd fra 23, gikk godt til side for mål.

Skaanes hadde en slags stupheading etter tyve minutter som gikk rett på keeper og etter 27 minutter headet Rasmussen over fra syv meter. Da halvtimen var spilt skjøt Bård Finne høyt over fra sytten.

Gjennomgangsmelodien den første drøye tredelen av kampen var at vi dominerte i banespill, men aldri kom til virkelig store muligheter - og at avslutningene aldri var i nærheten av å gå inn.

Etter 36 minutter skulle vi endelig skape noe skikkelig. Og da ble det også mål! Finne vant ballen fra Tobias Bjørnebye like utenfor feltet, sendte frem til Svenn Crone, fikk ballen tilbake og skjøt fra tolv meters skrått hold. Ballen gikk inn helt borte ved stolpen! 1-0! Endelig! Dette var hans fjerde scoring på tre seriekamper.

Vi fortsatte presset etter scoringen, men kom ikke nærmere enn et Sivert Heltne Nilsen-skudd fra sekstenmeteren som gikk en meter over. Dermed stod det 1-0 til pause etter stor Brann-dominans, men likevel få store sjanser.

I andre omgang gikk vi rett i angrep, men Frederik Børstings avslutning fra spiss vinkel ble ikke vanskelig for Kongsvinger-keeper August Strömberg.

Før fem minutter var gått av andre akt kom Skaanes til skudd fra skrått hold etter et pent Brann- angrep, men Strömberg fikk reddet til corner.

To minutter senere fikk Finne en svær sjanse da han ble spilt fri av Sivert, men skuddet fra femmeterhjørnet ble reddet av en hanske. Der skulle det stått 2-0, og sekunder etterpå fikk Finne en ny mulighet; men også dette skuddet fra åtte meters spiss vinkel ble reddet av hanskemannen.

Vårt første bytte kom i det 62. minutt da Ole Didrik Blomberg kom inn for Frederik Børsting.

Like etterpå trodde alle at Sivert hadde økt til 2-0 da Strömberg ikke klarte å holde ballen på en heading fra Wolfe på en corner. Sivert satte den i mål, men dommer Daniel Higraff mente Kongsvingers bakerste mann hadde hendene på ballen da Sivert sparket til den.

Det ble en del gåfotball i en periode nå. Brann hadde enormt mye ball inne på Kongsvingers banehalvdel, men det ble fortsatt få sjanser.

Med et drøyt kvarter igjen kom våre to neste bytter: Felix Horn Myhre og Aune Heggebø kom inn for Kasper Skaanes og Bård Finne. Og det første som skjedde etter byttet var at Heggebø headet rett på keeper fra ni-ti meter på en corner. Minuttet etter skjøt Niklas Castro utenfor fra sytten meter da han stormet fremover.

Men da det gjenstod 13 minutter kom endelig det som måtte være punkteringen av kampen i en såpass enveiskjørt forestilling: Sivert slo inn i feltet, det ble headet vekk av Victor Grodås - og fra femten meter skjøt Rasmussen på direkten. Ballen gikk via stolpen og i mål. 2-0! Hans niende mål i årets serie. Nå måtte da seieren være i boks!

Syv minutter før slutt hadde faktisk Kongsvinger et bra skudd da Sander Marthinussen skjøt fra femten meter og Dyngeland måtte ut i full strekk for å avverge det til corner. Like etter skjøt Grodås over fra 22 meter. Bortelaget hadde altså yppet seg litt etter 2-0.

Men så kom noen kjempesjanser for Brann: Først skjøt Heggebø i tverrligger fra tre meter på en cornersituasjon. Returen fra Andreas Skovgaard gikk rett på keeper.

Videre hadde Myhre et skudd fra ti meter som ble blokkert, og to minutter på overtid ble Heggebø spilt alene igjennom av Rasmussen, chippet ballen over keeper - men i stolpen. Synd, for det hadde blitt et pent mål.

To og et halvt minutt på overtid ble Myhre frispilt av Rasmussen, han rundet Daniel Lysgård og avsluttet fra tolv meter - mellom beina på keeper og i mål. 3-0! Så ble det jaggu meg akseptable sifre også denne gang! Dette var for øvrig Myhres første seriemål for oss, og nå stod vi også med flere scoringer enn etter samtlige 30 kamper forrige gang vi var nede i OBOS!

3-0 ble også sluttresultatet - det endte som i «Ut i vår hage»-sketsjen fra 2008 og vi har fortsatt elleve poeng ned til lagene bak oss.

-

Tabellsituasjonen:

Vi har elleve poeng ned til de to lagene rett bak oss. Ett av disse kan oppnå 73 poeng, men da kan i så fall det andre maksimalt få 70. Spiller Ranheim og Ulf uavgjort innbyrdes og vinner alle sine andre kamper, vil begge lagene få 71 poeng. Brann mangler dermed 30 poeng på å avgjøre opprykket selv. Det får vi med 10-0-4, 9-3-2 eller 8-6-0 på slutten. Fortsetter Ranheim og Ulf å ta 1,94 poeng pr kamp, slik de har gjort til nå, vil de ende opp med omtrent 58 poeng. Blir det da disse lagene som kommer nærmest oss, betyr det at vi trenger 17 poeng til (f.eks. 5-2-7 fra nå).

Her er det oppdaterte budsjettet for at vi skal vinne divisjonen med nød og neppe: (Tallene for hver kamp er budsjettert poengfangst) Stabæk er byttet ut med Ulf. Dette er altså ikke et tips for hvordan kampene ender, men et budsjett for hva som må til.

Bør kunne gå dette, vel?

nå ->

Brann

42 p

|

Ranheim

31 p

|

Ulf

31 p

17.r.

Bryne b

3

|

Stjørd. h

3

|

Raufoss b

3

18.r.

Start h

1

|

Skeid b

3

|

Sogndal h

3

19.r.

Stabæk b

1

|

Mjønd. h

3

|

Skeid h

3

20.r.

Raufoss h

3

|

Fredriks. b

3

|

KFUM b

0

21.r.

Sogndal b

1

|

Bryne h

3

|

Stjørd. h

3

22.r.

Ranheim h

0

|

Brann b

3

|

Mjønd. b

3

23.r.

Åsane b

1

|

Grorud b

3

|

Start h

3

24.r.

Grorud h

3

|

Åsane h

3

|

Fredriks. b

3

25.r.

Ulf b

0

|

Sogndal b

3

|

Brann h

3

26.r.

Stjørd. h

3

|

Ulf h

1

|

Ranheim b

1

27.r.

Mjønd. b

1

|

Kongs. h

3

|

Grorud h

3

28.r.

Skeid h

3

|

Stabæk b

0

|

Kongs. b

3

29.r.

Fredriks. b

3

|

Raufoss h

3

|

Stabæk h

3

30.r.

KFUM h

3

|

Start b

3

|

Bryne b

3

TOTALT:


68 p

|


68 p

|


68 p

Fra nå:

7-5-2


|

12-1-1


|

12-1-1


I budsjettet over er det altså forutsatt at Brann får bedre målforskjell enn Ranheim og Ulf. Med resultatene over får vi det eksempelvis hvis

- våre syv seire blir på ett mål hver og de to tapene blir på to mål hver. Da får vi +41 i målforskjell.

- Ranheim får ti seire på tre mål, en seier på to mål, en seier på ett mål - og det ene tapet blir på ett mål. Da får de +40 i målforskjell.

- Ulf får én seier på fire mål, ti seire på tre mål, én seier på to mål - og det ene tapet blir på ett mål. Da får også de +40 i målforskjell.

Ender vi opp med 68 poeng, bør også Stabæk og Sogndal tape tre poeng (minst to) til denne sesongen, mens Mjøndalen må gå på minst ett poengtap. Ingen andre lag kan oppnå 68 poeng.

---

Publikum: 9370 betalende er slett ikke ille i OBOS en regntung juli-mandag mot et lag fra nedre halvdel av tabellen. Snittet vårt til nå i år er 10770. Skal vi klare 10000 i snitt for hele sesongen, trenger vi 9120 i snitt på de syv siste. Skal vi tangere OBOS-snittet vårt fra 2015 ( 10123), trenger vi 9386 i snitt på resten. Begge deler kan gå! Det reelle oppmøtet på mandag var nok likevel noen tusen under antallet betalende som ble oppgitt.

Stemningen var grei nok, men vi har ikke klart å gjenskape trøkket – eller stilt like mange på Store Stå – som vi gjorde i april og mai. Vi får skylde på sommerferie. For øvrig skapte det en del reaksjoner da noen trodde det ble slått på tromme på Store Stå. Imidlertid var det hopping som laget den vage dunkelyden.

-

Rim og regler:


Kongsvinger på Stadda,

jo det måtte vel gå greit!

Å ikke slå den gjengen

ville være ganske teit

I formensom vi er i

- det ble 5-0 siste uke

Og ned til andreplass

så var det blitt en kjempeluke

*

Men Vinger la seg lavt

Så det ble søren ikke lett

Og nesten hele første

holdt de jaggu potte tett

Men var Finne lei,

for det var tid for Brann å lede

Han peilet siktet inn og skjøt

og gjorde noe med det

*

I andre tok det tid før Brann

fikk kampen helt punktert

Vi hadde en ball inne,

men det ble jo annullert

Men cirka et kvarter før slutt

fikk Rasmussen satt inn

vårt andre mål for dagen

Det var ingen til de hin

*

Og traff Aune Heggebø

i stolpen ganger to

før Felix satt det tredje inn

med overlegen ro

dermed ble det 3-0,

og til andreplass et hav

Hvis dette her går galt,

så havner hele Brann på NAV!

*

-

STATISTIKKBONANZA:

Kamper uten tap:

* Dette var vår 18. strake seriekamp uten tap (14-4-0). Sist vi tapte en seriekamp var da det ble 0-1 for Molde på Stadion 28. november. Forrige gang vi hadde en så lang rekke med seriekamper uten tap var da vi satte klubbrekord fra september 1981 til august 1982 med 21 strake (15-6-0). Da er ikke kvalik regnet som seriekamper. Seks av kampene den gang (4-2-0) var i den øverste divisjonen.

* Dette var vår 19. strake obligatoriske kamp uten tap (16-3-0). Sist vi tapte en tellende kamp var 12. mars da KFUM slo oss 1-0 i Oslo i cupen. Forrige gang vi hadde en så lang rekke med obligatoriske kamper uten tap var da vi satte klubbrekord fra oktober 1981 til august 1982 med 21 strake (17-4-0). Ingen av kampene den gang var på øverste nivå, men én var i kvaliken.

* Hjemme: Dette var vår niende strake hjemmekamp i serien (6-3-0)- og tiende strake obligatoriske hjemmekamp (7-3-0) - uten tap. Sist vi tapte hjemme var 28. november da Molde vant 1-0. Forrige gang vi fikk ni strake hjemmekamper i serien uten tap var fra oktober 2016 til juli 2017 da vi også fikk ti (7-3-0). Forrige gang vi fikk ti strake obligatoriske hjemmekamper uten tap var i de tolv første i 2016 (9-3-0).

* Dette var vår 16. strake seriekamp uten tap fra starten av sesongen. Det er den lengste rekken vi har hatt fra seriestart noen gang. Den gamle klubbrekorden på 15 var fra nivå to i 1982 (11-4-0). Det forrige laget som hadde så mange ubeseirede kamper fra seriestart på nivå to i Norge var Ham-Kam som gikk uten tap i de 19 første (14-5-0) i 1991.

Scoringer:

* Vi har nå 18 strake seriekamper med Brann-scoring. Sist vi ikke scoret i serien var da Molde slo oss 1-0 på Stadion 28. november. Forrige gang vi scoret i så mange strake seriekamper var fra august 2008 til august 2009 da vi hadde 29 strake.

* Vi har nå scoret i 19 strake obligatoriske kamper. Sist vi ikke scoret i tellende kamp var da KFUM slo oss 1-0 i cupen 12. mars. Forrige gang vi scoret i så mange tellende kamper på rad var fra oktober 2017 til mai 2018 da vi gjorde det i 20 strake.

* Hjemme: Dette var vår niende strake hjemmekamp i serien - og tiende strake obligatoriske hjemmekamp - der vi scoret. Sist vi ikke scoret hjemme var da vi tapte 0-1 for Molde 28. november. Forrige gang vi scoret i ni strake hjemmekamper i serien - eller ti strake obligatoriske hjemmekamper - var fra mai til oktober i fjor da vi scoret i ti strake.

Baklengsmål:

* Vi har nå holdt nullen i to strake seriekamper. Det hadde vi ikke klart serien siden 6. og 7. runde, som begge gikk hjemme. Forrige gang vi klarte det i to strake seriekamper - hvorav minst én borte, var i 6. og 7. runde(!) i fjor. I obligatoriske kamper var forrige gang vi holdt nullen i to strake da vi slo Grorud 2-0 i serien og Fredrikstad 6-0 i cupen i slutten av juni.

* Hjemme: Dette var første gang siden cupkampen mot FFK 30. juni som vi vant 6-0 (i serien første gang siden 7-0 over Mjøndalen 30. mai) at vi holdt nullen på Stadion. I mellomtiden slapp vi inn mål i to hjemmekamper.

Sesongen til nå:

* Brann har 42 poeng. Omregnet til tre poeng for seier alle sesonger er det det meste vi har hatt etter 16 kamper noen gang. Den gamle klubbrekorden var 37 poeng (11-4-1) på nivå to i 1982. Da vi var i 1. divisjon i 2015 hadde vi 27 poeng på denne tiden. 42 poeng er det meste noen har hatt etter de 16 første kampene i 1. divisjon siden Lyn hadde 43 i 2000. Rekorden for en hel 1. divisjonssesong med 30 kamper er Aalesunds 79 poeng i 2019. Matematisk ligger vi an til 78,8 poeng. Skal vi sette ny poengrekord tåler vi bare fire tapte poeng (to uavgjorte) resten av sesongen.

* Brann har 18 poeng hjemme. Det er det meste vi har hatt etter åtte hjemmekamper siden vi hadde det samme på nivå én i 2017. Da vi var i 1. divisjon i 2015 hadde vi 17 på denne tiden.

* Brann har scoret 47 mål i årets serie. Det er det meste vi har hatt etter 16 kamper noen sesong siden vi hadde 50 i gullsesongen 1961/62. Da vi var i 1. divisjon i 2015 hadde vi 22 på denne tiden. 47 mål er det meste noen har hatt etter de 16 første kampene i 1 divisjon siden Odd hadde 50 i 2008. Rekorden for en hel 1. divisjonssesong med 30 kamper er Glimts 83 mål i 2017. Matematisk ligger vi an til 88,1 mål i år.

* På hjemmebane har Brann scoret 21 mål i årets serie. Det er det meste vi har hatt etter 16 kamper siden vi hadde 22 i 2017. Da vi var nede sist, hadde vi 13 scoringer de første åtte hjemmekampene.

* Brann har sluppet inn 9 mål i årets serie. Det er det minste vi noen gang har hatt etter 16 kamper. Den gamle klubbrekorden var ti på nivå to i 1986 og på nivå én i 1970. Da vi var på nivå to i 2015 hadde vi 22 etter 16 kamper.

* På Stadion har vi sluppet inn 4 mål i år. Det er det minste vi har hatt etter åtte hjemmekamper siden vi hadde det samme i 2017. I OBOS-sesongen 2015 stod vi med ni baklengs etter åtte hjemme.

* Brann har 38 plussmål. Det er det i særklasse beste vi noen gang har hatt etter 16 kamper. Den gamle klubbrekorden var på +23 i 1961/62. Da vi var i 1. divisjon i 2015 hadde vi pluss null etter 16 kamper. 38 plussmål er det beste noen har hatt etter de 16 første kampene i 1. divisjon siden Glimt hadde +39 i 1992. Rekorden for en hel 1.divisjonssesong med 30 kamper er Aalesunds +51 i 2002. Matematisk ligger vi an til +71,3 i målforskjell i år.

* På Stadion har vi 17 plussmål i årets serie. Det er det beste vi har hatt etter åtte hjemmekamper siden vi hadde +18 i 2017. Ingen lag har hatt bedre målforskjell etter de åtte første hjemmekampene i 1. divisjon siden Glimt hadde +19 i 2013. Da vi var i 1. divisjon i 2015 hadde vi +4 etter åtte hjemmekamper.

-

Brann innbyrdes mot Kongsvinger i serien:

Sted

Ka

Vu

Ua

Ta

Mål

Bakl.

Bergen

17

8

4

5

26

18

Kongsvinger

17

7

5

5

28

27

Totalt

34

15

9

10

54

45

* Brann har syv strake serieseire mot Kongsvinger og tretten strake mot dem uten tap (10-3-0). Siste poengtap mot dem kom da det ble 2-2 på Kongsvinger 19. april 1998. Siste tap mot dem i serien kom da de slo oss 1-0 på Kongsvinger 30. april 1995.

* Brann har seks strake hjemmeseire og syv hjemmekamper uten tap (6-1-0) mot Kongsvinger. Forrige poengtap mot dem på Stadion kom 15. oktober 1995 da vi spilte 1-1. Forrige tap mot dem på Stadion kom 8. mai 1994 da de slo oss hele 4-0.

* Brann har scoret i de tretten siste seriekampene mot Kongsvinger. Sist vi ikke scoret mot dem var da de slo oss 1-0 på Kongsvinger 30. april 1995.

* Brann har scoret i de syv siste hjemmekampene mot Kongsvinger i serien. Sist vi ikke scoret mot dem på Stadion var da de slo oss 4-0 i 1994.

* Brann hadde før mandag sluppet inn mål i de to siste seriekampene mot Kongsvinger. Sist vi holdt nullen mot dem var da vi slo dem 3-0 på Kongsvinger 4. juli 2010.

* Brann hadde før mandag sluppet inn mål i de to siste hjemmekampene mot Kongsvinger i serien. Forrige gang vi holdt nullen mot dem på Stadion var da vi slo dem 3-0 i 1998.

-

Hendelsene:

01:20 - Brann: Svenn Crone venter i returrommet etter en corner og forsøker å skyte, men det blir et mislykket treff som spretter ned i bakken. Bård Finne når bare nesten frem før ballen går ut over dødlinjen.

05:10 - Brann: Kasper Skaanes trekker innover på venstresiden av feltet og skyter fra kanskje tretten meters noe skrått hold. Det går mange meter utenfor lengste stolpe.

08:00 -KIL: Ruben Kristiansen hindrer et fremspill i å nå frem til Martin Vinjor som ellers ville vært alene med keeper. Det blir corner.

09:18 - Brann: Niklas Castro slår høyt inn mot bakerste hvor Frederik Børsting header fra et par meter utenfor femmeteren. Ballen spretter noen meter utenfor nærmeste stolpe.

16:31 - Brann: Etter et stort antall trekk langt inne på Kongsvingers banehalvdel uten at vi kommer til avslutning, skyter Mathias Rasmussen fra 23 meter. Det går høyt over.

17:06 - KIL: Adem Güven spilles frem og han skyter fra tolv meters relativt spiss vinkel. Det går høyt over.

19:10 - Brann: Finne skyter fra ti meters nesten død vinkel, men det blokkeres umiddelbart.

19:26 - Brann: David Wolfe legger inn fra venstre og Skaanes stuper frem på tolv meter og header. Rett på keeper.

23:24 - KIL: Martin Sjølstad skyter fra 23 meter, men Mathias Dyngeland får ikke for store problemer med å ta skuddet oppunder tverrliggeren.

26:58 - Brann: Castro slår inn fra venstre og fra syv meter header Rasmussen noen meter over. Dessverre kom han ikke høyt nok på den headingen.

30:11 - Brann: Finne skyter mange meter over fra 17 meter.

35:30 - Brann: Rasmussen får ballen fra Finne og skyter fra 23 meter. Det går lavt og rett på keeper.

36:30 - 1-0, SCORING BRANN; BÅRD FINNE: Finne vinner ballen fra Tobias Bjørnebye like utenfor sekstenmeteren, sender frem til Crone som gir tilbake - og så avslutter Finne fra tolv meters skrått hold. Ballen går langs bakken og inn ved lengste stolpe!

39:08 - Brann: Skaanes legger inn fra dødlinjen og er nære på å finne Finne på nærmeste, men bortelaget får klarert til corner.

40:35 - Brann: Skaanes får kjempet seg frem til en avslutning fra femmeterhjørnet, men det blokkeres umiddelbart av Kristian Jahr.

41:40 - KIL: Wolfe hindrer ballen i å nå frem til Vinjor som ellers ville kommet alene med Dyngeland.

44:30 - gult kort, KIL: Kristian Jahr når han legger Finne i bakken på midtbanen.

45:00 + 0:38 - Brann: Rasmussen gjør forarbeidet og legger ut til Sivert Heltne Nilsen som skyter fra sekstenmeteren. Det går en meter over og til side for mål.

45:00 + 1:36: Pause. Brann leder 1-0 etter 8-1 til samme lag i antall angrep med avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

45:09 - Brann: Vi går rett i angrep og Børsting skyter fra 13 meters spiss vinkel. Keeper redder greit.

46:08 - Brann: Finne spiller fint igjennom til Skaanes som er offside.

49:37 - Brann: Et fint Brann-angrep ender med at Skaanes skyter fra 13 meters ganske skrått hold. Keeper får en hånd på skuddet og ballen går utenfor til corner.

50:20 - Brann: Rasmussen får et slags treff fra åtte meter på corneren, men det klareres to meter fra mål.

52:10 - Brann: Nilsen sender igjennom til Finne som avslutter fra femmeterhjørnet når han bare har keeper mellom seg og hele målet, men hanskemannen får en hånd på skuddet. Men Finne får en ny sjanse bare sekunder senere og også da redder bortelagets sisteskanse - denne gang på en avslutning fra åtte meters spiss vinkel.

61:36 -> bytte Brann: Ole Didrik Blomberg inn for Frederik Børsting.

61:53 -> bytte KIL: Daniel Lysgård inn for Kevin Egell-Johnsen

62:10 -> bytte KIL: Sander Marthinussen inn for Tobias Bjørnebye

62:10 -> bytte KIL: Mathias Bringaker inn for Adem Güven

64:11 - Brann: Keeper Strömberg klarer ikke å holde ballen på en heading fra Wolfe i en cornersituasjon og Sivert setter den i mål fra én meter. Det annulleres for angrep på keeper.

65:15 - Brann: Blomberg kontrer og sender akkurat litt for langt frem til at Rasmussen kan nå ballen.

67:05 - KIL: Bringaker skyter fra fem meter inne på Branns halvdel, helt ute ved sidelinjen, men Dyngeland - som er langt ute - har full kontroll.

68:30 - Brann: Vi blir snytt for en soleklar corner.

71:26 - KIL: Martin Hoel Andersen skyter fra 21 meter og ballen triller et par meter utenfor.

72:24 - Brann: Crone skyter fra tolv meters spiss vinkel. Det stoppes i femmeteren.

74:20 -> bytte Brann: Felix Horn Myhre inn for Kasper Skaanes.

74:20 -> bytte Brann: Aune Heggebø inn for Bård Finne.

74:32 - Brann: Heggebø kommer til heading fra ni-ti meter på en corner, men den spretter inn til Strömberg.

75:24 - Brann: Castro stormer fremover og skyter fra 17 meter. Det går til side for mål.

76:39 - 2-0, SCORING BRANN; MATHIAS RASMUSSEN: Sivert slår inn i feltet, det heades vekk av Victor Grodås, og så skyter Rasmussen fra femten meter. Ballen går inn via venstre stolpe.

76:48 - gult kort, KIL: August Strömberg, antagelig for protester.

80:11 -> bytte KIL: Ludvig Langrekken inn for Martin Sjølstad.

82:11 - KIL: Sivert får såvidt klarert til corner foran Hoel Andersen i femmeteren.

83:07 - KIL: Marthinussen skyter fra 15 meter og Dyngeland må i full strekk for å slå til corner.

83:32 -> bytte KIL: Per-Magnus Steiring inn for Kristian Jahr.

83:48 - KIL: Grodås skyter over fra 22 meter.

84:57 - Brann: På en cornersituasjon skyter Heggebø i tverrligger fra tre meter. Returen header Andreas Skovgaard rett på keeper fra samme distanse.

86:37 - gult kort, KIL: Mathias Gjerstrøm når han feller Felix Horn Myhre som er på vei igjennom på midtbanen.

87:30 - Brann: Myhre tråkler seg frem til skudd fra ti meters skrått hold, men det blokkeres.

90:00 + 1:45 - Brann: Rasmussen spiller igjennom Heggebø som kommer alene med keeper. Fra vel tolv meter chipper sistnevnte over Strömberg, men ballen går i stolpen.

90:00 + 2:36 - 3-0, SCORING BRANN; FELIX HORN MYHRE: Rasmussen gir til Myhre som får ballen 22 meter fra mål. Sistnevnte kommer inn i feltet, lurer av Daniel Lysgård og avslutter fra tolv meter. Ballen går mellom beina på Strömberg og i mål!

90:00 + 4:04: Kampen er over. Det ender 3-0 til Brann etter 20-2 til Brann i angrep med avslutninger på mål.

--

--

Kampfakta:

Brann - Kongsvinger 3-0 (1-0)

1. divisjon, fotball menn. Brann Stadion. 9370 tilskuere.

Dommer: Daniel Higraff, Randaberg.

Gult kort: Kristian Jahr, August Strömberg, Mathias Gjerstrøm, Kongsvinger.

Mål: 1-0 Bård Finne (36:30), 2-0 Mathias Rasmussen (76:39), 3-0 Felix Horn Myhre (90:00 + 2:36).

Brann (4-3-3): Mathias Dyngeland – Svenn Crone, Ruben Kristiansen, Andreas Skovgaard, David Wolfe – Mathias Rasmussen, Sivert Heltne Nilsen, Kasper Skaanes (Felix Horn Myhre fra 75.) – Frederik Børsting (Ole Didrik Blomberg fra 62.), Bård Finne (Aune Heggebø fra 75.), Niklas Castro.

Kongsvinger (3-4-2-1): August Strömberg – Fredrik Holmé, Kristian Jahr (Per-Magnus Steiring fra 84.), Victor Grodås – Kevin Egell-Johnsen (Daniel Lysgård fra 62.), Tobias Bjørnebye (Sander Marthinussen fra 63.), Mathias Gjerstrøm, Martin Sjølstad (Ludvig Langrekken fra 81.) – Martin Vinjor, Martin Hoel Andersen – Adem Güven (Mathias Bringaker fra 63.).

-

Kampstatistikk:

Avslutninger: 21-4 til Brann (NTB)

Avslutninger på mål: 12-2 til Brann (NTB)

Angrep med avslutninger i feltet: 20-2 til Brann (mine tall). 1. omg.: 8-1 til Brann. 2. omg.: 12-1 til Brann.

-

Spillerstatistikken:

mot ->

Ran

Åsa

Ske

Sog

Kåf

Ulf

FFK

KIL

Mjø

Stj

Gro

Bry

IKS

Stb

Rau

KIL


b

h

b

h

b

h

h

b

h

b

b

h

b

h

b

h


TOTAL

KAMP

START

MÅL

GULE

GUL-RØD

DIR. RØD

Blomb.


10*28*

12*

4*

18*

20*

18*

34*

19*

31*

45

22*

29*


290

13

1

1
Børst.

90

62

79

90

85

90

90

89

90

72

74

71

59

27*

68

61


1197

16

15

2

2Castro

20*

28

90

74

90

86

86

81

70

89

56

72

79

90

90

90


1191

16

14

5
Crone

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

20*

90

90


1370

16

15

1
Dynge.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


1440

16

16


1Finne

70

80

11*


62

4*

4*

9*

21*

18*

56

19*

59

45*

68

74


600

15

7

8
Hegge.

85

67

90

90

90

90

90

81

69

72

89

71

31*

63

22*

16*


1116

16

13

4

1Hjort.

5*

5*14*


1*25

4


Knuds.

90

90

90

90

181*

12*

1*


4*

4*

45

11*456

12

6

1
Kristia.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


1440

16

16


1Moberg

5*

23*

37*

7411*150

5

1

3
Myhre

90

80


16*

62

9*

4*

17*

21*


16*

18*

31*

90

45*

16*


515

14

4

1
Nilsen

84

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

45

90


1389

16

16

4

3Rasmu.

90

90

90

67R


85

89

73

76

90

90

71

59

70

90

90


1220

15

15

9

1

1


Skaan.
16*1*

9*

69

30*

34*

90

90

45*

79

74


537

11

5

3
Skovg.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

79

90


1429

16

16

1

1Wassb.

6*

10*

53

90

28*

78

86

72


60


19*

11*

45
468

11

6

3
Wolfe

72*

81

86

90

78

90

90

86

86

45*

90

90


984

12

10


1--

Mediene om kampen:

BA

NTB Live

BT

VG

VG Live

TV2

brann.no