Ikke bare elendighet på Askøy om dagen, øyens største seilforening gikk altså til topps i den første eliteserierunden i seiling, som ble avsluttet i havnebassenget i Oslo mandag.

– Vi stilte med et relativt stort og tungt mannskap, noe som betød at vi kunne ri båten godt ned og seile med fullt trykk i seilene. Det ga oss god fart i båten og et aldri så lite fartsoverskudd til de fleste konkurrentene. I tillegg til det hadde vi gode starter, noe som er veldig viktig på så korte baner som benyttes i seilsportsligaen, sier Stian Soltvedt på Askøy-laget til Norges Seilforbund.

Aldri seilt sammen

Laget vant syv av elleve seilaser, men til tross for denne seiersrekken var det kamp til siste slutt mot laget til Ålesunds Seilforening. Ålesunds 2.-plass, kun to poeng bak, må sies å være rundens største overraskelse. På tredjeplass endte forhåndsfavorittene fra Åsgårdstrand.

På det seirende laget fra Askøy seilte foruten Stian Soltvedt også Nils Olav Handegard, Chris Skogen og Håvard Espeseth.

– Vi har alle seilt mye hver for oss, men vi har aldri seilt sammen før vi startet her i Oslo. Du kan vel si vi seilte på «gammel rutine».

– Likevel gikk samarbeidet som smurt og vi gjorde få feil, noe det ikke er rom for å gjøre i så tette felt som det er i seilsportsligaen. Da ligger man bak i feltet med en gang, sier Stian Soltvedt, som er den på laget som har mest erfaring fra seilsportsligaen av de fire etter å ha seilt samtlige runder i seilsportsligaen de to siste årene.