Gå til sidens hovedinnhold

Endelig er fergene satt i drift

Artikkelen er over 2 år gammel

De har vært ventet på lenge, men nå er de nye fergene på Halhjem-Sandvikvåg i drift.

– Dette er noe vi har ventet på en stund, så det er veldig godt at det har ordnet seg nå, sier driftssjef i Torghatten-Nord, Fredrik Moe.

Både MF «Huftarøy» og MF «Samnøy» har vært på strekningen en stund, og mannskapet har blitt lært opp til å drifte de nye fergene.

– Natt til torsdag satte vi «Huftarøy» inn i normal drift på ruten, og torsdag formiddag ble «Samnøy» faset inn i ruten. Nå er begge i normal drift, sier Moe.

Mangler fremdeles to

Det har tatt en del lengre tid enn Torghatten-Nord først hadde håpet. I januar skulle fergene vært i drift på strekningen, men de har latt seg vente på fra produsenten i Tyrkia. Heller ikke i dag oppfyller sambandet anbudet, da de to siste fergene som skal inn i år, ikke er kommet ennå.

– Det skjer veldig snart. MF «Flatøy» venter vi på, og har fått positive signaler om at den nærmer seg. Det har vi også fått fra produsenten i Tyrkia om den siste fergen derfra. Men jeg vil ikke si noen dato før jeg er helt sikker, sier Moe.

Han forteller at med de to nye fergene, som skal gå på rute én og rute tre, så regner han med at forsinkelsene blir mindre.

– Vi har hatt litt problemer med å holde ruten med Bastøy II. Denne blir nå tatt ut av daglig drift, og jeg tror ikke vi skal ha problemene videre, sier Moe.

180 biler om bord

De nye fartøyene skal gjøre ruten mer effektiv.

– De har bare ett dekk i stede for to, så da går av- og påstigning raskere. Nå vil vi også kunne gå med en høyere fart når det er nødvendig, for å ta inn eventuelt tid vi har tapt, sier Moe.

«Huftarøy» og «Samnøy» har begge plass til 180 personbiler på dekk.

– Vi forventer at de går som normalt nå. Det er en veldig god følelse å ha fått fergene i drift, sier Moe.

Kommentarer til denne saken