I Florø, Austevoll, Oslo, Farsund, Salten og på Toten blant annet har Liverpool-supporterne samlet seg til egne Liverbirds avdelinger for lengst. I kveld var det endelig Bergen sin tur til å få sin egen lokal undergruppe for klubbens supportere i Norge.

  • Fotball

I forkant av oppgjøret mellom Liverpool og Manchester City møttes stiftelsesgjengen på et utested på Bryggen.

– Jeg satt på nettet og så etter en slik avdeling i Bergen. Det var på en haug med andre småplasser, men ikke her. Det overrasket meg litt, men samtidig var det bare å sette i gang med å lage en avdeling, sier initiativtaker Trond Helge Hanssen.

I kveld gikk drømmen i oppfyllelse da omkring 70 lokale Liverpool-supportere samlet seg til stiftelsesmøte for Liverbirds Bergen.

For å inspirere Liverbirds Bergen til å komme best mulig i gang, kom også sjefen for alle Liverpool-supporterne i Norge, Paul Møller, til stiftelsesmøtet.

– Vi vet at vi er ganske mange her som holder med Liverpool, og vi håper at vi skal vokse oss større og større med tiden, forteller Hanssen.

Liverpool-supporteren håper å få til en rekke arrangementer i løpet av året.

– Dette er veldig fersk, men jeg tenker at det å arrangere egne turer til Liverpool og lokale arrangement her i byen må være noe av oppgaven vår. Samtidig er det slike enkle ting som å kanskje finne en stampub der vi kan se kamper sammen også en oppgave, mener Hanssen.

Mandag kveld møter Liverpool Manchester City på Anfield. Følg kampen her.