Gå til sidens hovedinnhold

Enkel norsk seier i VM

Artikkelen er over 2 år gammel

Anders Mol og Christian Sørum hadde ingen problemer med å ta seg videre fra 16-delsfinalen i VM.

Hamburg: Anders Mol (22) fra Strandvik og makkeren Christian Sørum (23) er gullfavoritter i sandvolleyball-VM. Etter tre strake seiere i gruppespillet, møtte de det tyske paret Philipp Arne Bergmann og Yannick Harms i 16-delsfinalen torsdag ettermiddag.

Det ble en ny komfortabel seier for den norske duoen, som har vist meget lovende takter hittil i mesterskapet.

- Det var helt nydelig! De spilte kjempebra til teknisk time out, men da dro vi ifra i begge settene og det ble stillere og stillere på stadion. Det er et godt tegn, sa Mol i pressesonen etter kampen.

Slik var kampen

Anders Mol viste nok en gang at han er blant verdens aller beste blokkspillere, og stanset tyskerne gang etter gang i det første settet – til de tyske spillerne og publikum sin frustrasjon. Lagene fulgte hverandre tett i starten, men Norge sikret en 9-7-ledelse da Sørum servet via nettet og ned i sanden på tyskernes side.

Mol/Sørum var naturligvis forhåndsfavoritter i kampen, og utover settet ble det enorm forskjell på lagene. Mol sin blokk, Sørum sine smasher og svært få feil ga Norge en komfortabel 21-13-seier i første sett.

- Jeg vet at Anders er god til å blokke, men han overrasker meg likevel. Jeg er glad han er på min side av nettet, sier Sørum om Mol sitt blokkspill.

Kontrollert seier

Den norske duoen klarte ikke å få forsprang på tyskerne i starten av det andre settet. Tyskerne hang med til 11-11, men så satte Mol/Sørum inn et ekstra gir og gikk opp i ledelsen 16-12.

Mol/Sørum spilte som vanlig med et høyt bunnivå og svært få feil, og sikret sin fjerde strake seier i verdensmesterskapet.

Andre sett vant de 21-13. Dermed vant de kampen 2-0.

Møter Latvia på fredag

Fredag venter 8-delsfinale for den norske duoen. Der møter de Martins Plavins og Edgars Tocs fra Latvia (nummer 12 på verdensrankingen).

- Det blir en tøff kamp. Vi er gode venner med dem og vet hva som venter. Jeg tror det er fullt mulig å slå det laget, men også fullt mulig å tape. Vi har veldig lyst på en kvartfinale, sier Mol.