Fredag morgen våknet vi til nyheten om at Bergensbanen hadde frosset fast på Myrdal stasjon. Frosset fast. Bom stopp. Det høres nesten litt komisk ut, men hendelsen er på ingen måte udramatisk. Den føyer seg også inn i rekken av problemer på togtraseen fra 1909.

Selv kvapp jeg til da jeg hørte nyheten. Det er ikke få ganger jeg har sittet eller prøvd å sove i et av disse togsettene, som plutselig stopper, blir flere timer forsinket og som til slutt ender opp i en buss på vei mot det opprinnelige målet.

Men dette var langt mer alvorlig.

Passasjerer har fortalt om toaletter som etter hvert ble skrudd av. Folk frøs og det manglet tepper.

Se for deg at toget ikke frøs fast på Myrdal stasjon, men på eller annet forblåst sted på høyfjellet, langt vekke fra folk og fe. Se for deg at snøen forhindret hjelpen å komme til. Se for deg at toget sporet av eller ble truffet av et snøras.

Da kunne det virkelig blitt dramatisk.

Husk også på at dette var ettermiddagstoget fra Oslo på vei mot Bergen. At det skulle bli uvær på denne kanten av landet, på nettopp dette tidspunktet, var ingen stor overraskelse.

Heldigvis har det gått bra med alle involverte, men jeg stusser over beredskapen.

Til mat og drikke ble det utdelt noen mellombarer og en flaske vann, til det som ble et stopp på vel 12 timer. Passasjerer har fortalt om toaletter som etter hvert ble skrudd av. Folk frøs og det manglet tepper. – Noen fikk derfor tepper som minnet mer om bomullslaken, sa Martin Taranger til BA, og la til: – Vi er et reisefølge på fem personer, så vi har diskutert litt mellom oss hvordan beredskapen er på togene dersom slike situasjoner oppstår på vinterstid.

Spørsmålet er betimelig. Det hele vitner ikke akkurat om noe solid beredskapslager.

Hendelsen er nok en påminnelse om at Bergensbanen er offer for utfordrende natur. Iallfall slik standen er på traseen i dag. Det er også en påminnelse om at liv og helse kan komme i fare, og det er en kraftfull vekker til Vy.

Det er også en enorm dose flaks at toget frøs fast på Myrdal. Neste gang kan det bli verre, for det er ikke siste gang at Bergensbanen får problemer.