Beltekontroll

– Lurer på korfor det aldri er kontroll på bruk av belte på bussane i Bergen? Så vidt eg veit er det påbode med setebelte, men ingen bruker det.

Helsing Odd Inge Matre,

Loddefjord


Svar: Hei. Alle busser skal ha synlig informasjon om at det er påbudt med bruk av belte når man sitter i en buss. Vi gjennomfører kontroll av belte i buss jevnlig.

Med hilsen

Jan Rune Presttun,

kontorsjef Statens vegvesen


Trafikant og Kjøretøy

Håpløst

– Hvorfor plage livet av folk?

Jeg har fått SMS-melding om innkalling på helsenorge.no.

Logg deg på dittens foran dattens krøllalfa dot dum, tast 11 siffer fødselsnummer, finn kodebrikke, tast, passord, tast, tast. Tastet du feil i allerede i fødselsnummeret? Ha-ha, så gøy, gjør alt om igjen. Flott, let deg frem mellom alt mulig, og er du heldig finner du kanskje vår hemmelige melding til deg. Personvern, skjønner du!

Vi forutsetter selvsagt at du har datamaskin, kunnskap og ikke minst tid og tålmodighet. For å gjøre livet mest mulig surt for deg, vil svar til denne adressen ikke bli behandlet. Du kan heller ikke komme i kontakt med oss på annen måte.

PC-en min har sagt takk for seg, dårlig hørsel har jeg fra barnsben av, så det evinnelige «bare ring» funker ikke. Hva gjør en da? Jo, en kler seg og reiser til fastlegen. – Nei, det er ikke her du har time. «Kan dere sjekke hvor og når jeg skal møte?» – Vi har undersøkt deg, henvist deg videre, men vi har ikke lov å sjekke hvor og når du skal møte! Du får nok krav på betaling for ubenyttet time og må stå i kø for ny time neste år! Ønsker deg alt godt!

Ingen som skjems?

Dersom du som leser dette er ansatt på et røntgeninstitutt, kan du da vennligst sjekke for meg om det er hos dere jeg har time og sende meg en sms eller brev i posten? Du trenger ikke tenke personvern, Trump, Putin og Xi vet alt om meg.

Tusen takk for hjelpen.

Ragnhild Margreth Nordlund

Klassekamerater

– Ja, man kan undre seg mange ganger over dette navnet eller ordet. Når jeg gikk på skolen i ung alder brukte jeg så vidt jeg husker ikke dette navnet. Når jeg skulle omtale en jeg gikk i klasse med, sa jeg bare «en i klassen». Jeg var på mange måter heldig som gikk på Nordnes skole i oppveksten. Mye kan sies om behandlingen noen av oss fikk av den gangs lærerstand. Men jeg var umåtelig heldig med alle dem jeg i dag kaller «klassekamerater» som gikk i min klasse fra høsten 1954 til avslutningen sommeren 1961.

To av mine klassekamerater trommet sammen til tyveårssammenkomst i 1981. Siden har vi hatt klassefester hvert femte år til glede for oss alle som kommer. Vi var mange første gangen, også en klassekamerat som kom helt fra Canada, men etter som årene har gått har det avtatt en del. Når noen har gått bort, har vi samlet sammen til en blomst, samt en del har møtt opp i begravelsen for å vise vår store sympati.

Nå er vi blitt så gamle etter hvert at hvert femte år ikke er nok. Nå møtes en del av oss klassekamerater på Tollbodallmenningen på Nordnæs og Republikkens store dag tredje mai, der Bataillon skal hylles. Når de fremmøtte korps har overlevert sine gaver og hilsninger og det nærmer seg slutten, da går vi klassekamerater samlet til en plass der vi kan få ett glass øl og prate om livet og tiden som var. På bildet kan man se at vi var en del som treftes på Tollbodallmenningen inklusiv fotografen som er vår klassekamerat Gunnar Staalesen. Jo, navnet klassekamerat klinger godt i mine ører.

Dag-Geir Bergsvik Knudsen

Løperhjul

– Et spørsmål til de ansvarlige: Er det dette som skal være

regelen i fremtiden?

Karsten Oddvar Ellingsen

Funnet

– Hvem har mistet et kamera på Ulriken? Ta kontakt på

telefon 990 05 625.

Hilsen Tore Lie

Favoritten

– Når vi er i Bergen liker vi å shoppe. Favorittbutikken er Normal. Der kjøper vi godteri og energidrikk.

Eirik og Magnus

fra Halsnøy

Les flere summetoner her: Torget er Bergens sjel og varemerke