Frøbibliotek

– Jeg har hørt at man kan låne frø på biblioteket. Er det virkelig sant?

Hilsen en hobbygartner

Svar: Hei! Ja, det stemmer! Vi har frøbibliotek på Åsane bibliotek og på Loddefjord bibliotek. Det fungerer slik at du låner frø på biblioteket og sår dem hjemme. Når høsten kommer, sanker du frø fra plantene du har dyrket. Frøene leverer du tilbake på biblioteket slik at andre kan låne dem året etter. Våre frøbibliotek er et samarbeid med Åsane hagelag og Laksevåg hagelag.

Beste hilsen

Julie Andersland, direktør,

Bergen Offentlige Bibliotek

Deprimerende

– Vi er godt inne i den første vårmåneden, mars. Den 9. mars her jeg bor våknet vi opp til 13 kuldegrader! Det er så deprimerende at det er til å bli syk av. Er det ingen vår i sikte? Det ser ikke lovende ut på yr.no fremover heller.

Anne

Hvorfor gå?

Til summeren som vil at syklister skal gå av sykkelen når de skal over gangfelt, selv om bilene senker farten!

Hvorfor vil du det? Er det ikke bedre at syklisten ruller kjapt og greit over, enn at du må stå og vente på at de skal gå på beina? Jeg tenker nå det viktigste er at syklistene passer på at de er sett, og på at bilene sakker farten før de sykler over.

Christer

Vær obs!

– Jeg sjekker alltid kassakvitteringen før jeg går ut av forretningen. Stemmer ikke prisen så ber jeg den som sitter i kassen om å gå og se på plakaten. Det blir da ordnet opp, men jeg tror at det er flere som blir «lurt» ..

K.R.

Har du Bergen i ditt hjerte?

– Er du bergenser er du også patriotisk til det meste innenfor de syv fjell. Buekorps, Brann, Hansa og ikke minst «Nystemten». Feiringen av 17. mai er jo en tradisjon som det går rykter om langt utenfor Bergen og Norge.

Alle disse tingene og sikkert flere, har røtter svært langt tilbake. Man skal lete lenge i historien for å finne endringer, og ikke minst personer, som torde å foreslå noe slikt. Da er det jo litt merkelig at ingen, eller få, har bemerket 17. mai-feiringen i forbindelse med bybane over Bryggen. Morgenprosesjonen går fra Mariakirken gjennom Øvregaten, ned Vetrlidsallmenningen, over Torget og videre gjennom sentrum til Festplassen. Hovedprosesjonen og Flaggtoget går begge over Torget og Bryggen fra og til Koengen.

Så mitt lille spørsmål er: Hvor skal disse prosesjonene gå under arbeidet med bybanen og når bybanen er kommet i drift?

I tillegg har vi Dreggens, Mathismarken, Fjellets og Skansen bataljoner som skal gjennom byen til Festplassen for å delta i Flaggtoget.

– Til slutt et hjertesukk: Hvorfor blir bergenserne beskyldt for å være kranglevoren i saken om bybane over Bryggen? Her må vi rette baker for smed. Det er politikerne som er kranglevorne. Vi bergensere har avgitt stemme ved valg på de partiene som ønsker bybane i tunnel. Alle husker valget i 2015 og 2019. Ta en titt på hvilke partier som hadde fremgang og se hvorfor de fikk dette.

Vennlig hilsen Jan Erik Hanøy

Les flere summetoner her: Husk myntapparat!