Hvilket fjell?

– I BA mandag er det et flott bilde fra Syvfjellsturen, men det står ikke hvilket fjell det er. Vi gjetter på Lyderhorn, men det kan kanskje være Ulriken?

Hilsen Sissel

Simpelt tyveri

– Jeg har i flere år hatt tegninger fra kjente steder i Bergen hengende i gangen i Lyder Sagens gate 10 for å kunne ha det litt hyggelig. Men natt til søndag 22. mai var det noen klåfingrede som fjernet fire bilder. Tidligere ble det også tatt et bilde. Så nå har tyven hele samlingen. Håper du som har forsynt deg med bildene har glede av bildene og god samvittighet hver gang du ser på dem.

Eilif Didriksen

Overdrivelser

– Jeg vil si at folk overdriver veldig når de sier byen var fylt av ravende fulle folk, og de sier at byen på dagtid 17. mai ikke var et sted for unger å være. Jeg har snakket med mange folk som var i byen hele dagen og de sier de ikke så noen fulle folk. Jeg tror folk er litt opphengt av at media blåser dette stort opp. – At media kaller det fyllefest på 17. mai blir helt feil. Noen ungdommer oppførte seg ikke bra og de ble tatt. Men det blir helt feil å skylde på serveringen på utestedene.

BA-leser

Skostredet

– Som 11 år gammel avisgutt gikk jeg og trakket i dette strøket.

Den gang var vi ikke modne nok til å sette pris på de vakre omgivelsene. Vi visste ikke at det var Bømlo-stein vi gikk og trakket på. – Et stykke historie som var skrevet på Bømlo, meislet ut av fjell, bearbeidet av flittige never, lastet om bord på sjekter, seilt inn til byen, losset på land på Torget, lastet på hestekjerre og kjørt til Skostredet.

I Skostredet ble de tatt hånd om av fagfolk av Sankt Olavs orden, lagt møysommelig ned med tette fuger, 1/3 overband i fin bærbar profil. Der lå bømlingene i 130 år. For hvert år ble de slipt av føtter, sko, hestehover og kjerrehjul. De ble blankere, vakrere og til slutt endte de opp som den bergenske juvel, og når det regnet i Bergen var det fest, ja, det var fest hver eneste regnværsdag. Og det å gå gjennom Bergens Bømlo-gater, det var en attraksjon for bergensere. De gikk og trakket i floss og var så glad at de var til, ja, det var ikke så rart at de ble breikjeftet.

Noe måtte roe dem ned, så kom graveklubben. Nå skulle alt bli så mye bedre, de hadde oversikt og skulle koordinere, subtrahere og dividere og det endte opp med at bømlingene ble dividert vekk, og siden har ingen sett eller hørt om dem. Kanskje bymiljøetaten kan få bømlingene tilbake igjen, få Bergen til å skinne igjen og lage fest og glede? Skape et vakkert Bømlo-miljø, ingen ting er vel vakrere en blankslitte bømlinger på en regnværsdag? En større miljøgevinst får du ikke.

Gammel brolegger

Heia Brann!

– I morgen spiller Brann mot Kongsvinger. Da må de kjøre samme kampplan som de har hatt i det siste, offensiv angrepsfotball. For angrep er det beste forsvar.

Brann-supporter

Ren by

– Gatene i Bergen er mye renere enn gatene i Kristiansand, hvor vi kommer fra. Det er slett ikke så ille til å være midt i byen!

Erlend Lien, Vetle Hannestad og Jakob Hornnes

Ringen

– Jeg er jublende glad, ringen ble funnet på toalettet på Hotel Norge 17. mai!

Jeg ble oppringt den 21. av en dame som hadde funnet den. Hun hadde lest min etterlysning i BA. Tusen hjertelig takk! Ps. Jeg har lovet meg selv å ikke ta ringen av meg neste gang på et utested.

Hjertelig hilsen med god klem fra Hilde Lindtner

Bortkastet energi?

– Det er helt bortkastet energi å sende noen forslag om forandring på noen bussruter til Skyss. Folk rundt om ser at det hadde vært en fordel med noen ruteforandringer, men det går ikke, for Skyss vil ikke forandre noen ruter. De er fastlagt for all fremtid. Helge

Svar: Hei Helge! Det er leit å høre at du har et slikt inntrykk. Kunder kontakter oss året rundt, for eksempel om tilbud de savner eller der bytte mellom transportmidler ikke klaffer, og der det er mulig, justerer vi etter hvert. To-tre ganger i året samler vi kundeinnspill for å gå gjennom hva vi kan forbedre. Vi endrer også tilbudet når terrenget forandrer seg, som endringer i veinett, trafikkmengde eller andre forhold. Hvert år spør vi alle kommunene i Vestland til råds, og hovedendringen av rutetilbudet skjer hvert år i august. Men siden det er dyrere å drive kollektivtransporten enn billettinntektene dekker, er det ikke mulig å dekke alle reisebehov. Pengene setter derfor grenser for hvilke ønsker vi kan etterkomme, og vi må da veie ulike behov opp mot hverandre og prioritere.

Vennlig hilsen Ingrid Dreyer, pressekontakt i Skyss

Les flere summetoner her: Hva er de 100 kronene som blir trukket på parkeringsappen?