Gå til sidens hovedinnhold

– Er nødt å stenge før tiden

Artikkelen er over 6 år gammel

– En solskinnshistorie. Formann Stein Sivertsen prøver sette ord på det han har vært med på i 30 år. Arna Sportsfiskarlag er kort og godt en eventyrlig fiskehistorie.

I øyeblikket står laksen i kø i Storelva i Arna. Jubileumssesongslutt den 15. er derfor fremskutt.

– Vi stenger fra og med i morgen!

Formannen blant sportsfiskerne i Arna har hele tiden fiskens ve og vel i tankene. Med lite vann i elven er faren overhengende for at redskap skal skade fisken.

– Sporten er borte med slike forhold.

Men aldri så mye lørdagsstengt, er 2015-sesongen den nest beste sesongen gjennom historien.

– Bare 2012 med 2,4 tonn er bedre enn årets to tonn.

Det gode kultiveringsarbeidet gir flotte utslag i elven.

– Nå får vi se hva vi gjør etter stengetid. Tredve prosent av all laks som fanges, er Vossolaks som vi vil prøve å luke bort. Noen har allerede blandet seg med Arnalaksen, uten at jeg ser det helt store problemet med det, sier formannen.

Sesongens største fisk ble på elleve kilo, mens rekorden i Storelva fortsatt er ruggen på 15 kilo som John Røkenes fikk på makk i juli 2012.

Én av dem som stått langs Storelvas bredder siste tiden er Erlend Vivelid Nilssen – askøyværingen med den enkle filosofien «jobbe litt, fiske mye».

Innlandsfiske etter harr og ørret og mye reising med det norske VM-laget i fluefiske, preger tiden til Erlend.

I Storelva har det blitt noen laks av en viss størrelse, men og halvkilos fisk.

– Det var en kamerat som dro meg med til Arna og Storelva forleden. En grei avveksling fra det fisket jeg er vant med. Har litt liten erfaring fra laksefiske, men noen besøk i finnmarkselver er det blitt, forteller han – og legger til:

– Det sto utrolig mye fisk i elven nå, og det er virkelig moro å kunne ha en lakseelv av dette kaliberet omtrent «på dørstokken» så nær byen. Sportsfiskerne i Arna har gjort en kjempejobb.

Snart vender Erlend tilbake til det fisket han mestrer best av alt, og da gjelder det nye fluekast som ledd i forberedelsene til neste års VM i USA.

Og da sammen med nevøen Cato René Monsen og Erlends storebror Cato som er kaptein for landslaget.

Kommentarer til denne saken