Gå til sidens hovedinnhold

Et år med muligheter

Dette er den beste tiden til å sette alle tankene på plass. Det tar tid, tid som vi aldri har ellers.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

2020 var et vanskelig år. Forandringer skjedde raskt og uventet. Jeg måtte venne meg til håndsprit og hjemmeskole.

Vi hadde mange videomøter. Noen ganger var leksene vi fikk absurde, det føltes som om vi fikk lekser bare for å ha noe å gjøre på. Vi fikk også mye å lese. Faktisk er det veldig koselig å lese, men det fikk meg til å sovne hele tiden.

Når vi var på skolen måtte vi gå ut hvert friminutt. Det kan høres fint ut med en liten luftetur etter timen, men når det regner, hagler eller snør, blir denne lufteturen noe man bare må overleve. For meg var det en seriøs test, for siden barndommen har jeg dårlig immunforsvar og blir lett syk. Hadde jeg blitt forkjølet måtte jeg ha hoppet over en hel skoleuke. Det ville vært umulig for meg å ta igjen det tapte.

Generelt fløy skoleåret forbi. Jeg tenkte mye, prøvde hundrevis av ting, til og med å dyrke blomster! Men mest av alt likte jeg å lese og tegne. For meg var det to nye måter å rydde tankene mine på. Det startet ikke så bra, men hver dag tegnet jeg flere tegninger, og som et resultat hadde jeg allerede på slutten av sommerferien mange tegninger som jeg kunne være stolt av. Så for meg var dette året en mulig tid for å oppdage nye interesser og talenter.

I prinsippet var ikke alt så ille, man kan bli vant til alt over tid. Savner jeg kommunikasjon, er det lett å finne mennesker på internett som er akkurat som meg, med samme interesser, drømmer og problemer.

Dette er den beste tiden til å sette alle tankene på plass. Rett tid til å forstå hva man virkelig vil. Det tar tid, tid som vi aldri har ellers.

  • Hvordan har det siste året vært for deg? Send ditt innlegg til debatt@ba.no