Underlig

– Dovendyret går igjen i Coop Prix sine matannonser hele tiden. Er det ikke feil å bruke et hårete dyr i en matannonse?

Sverre

Svar: Hei Sverre. Hvis du googler dovendyr og pels så har du nok rett i at dette er et dyr vi ikke nødvendigvis hadde sluppet levende inn i butikken, de har jo nærmest et helt økosystem lagret i pelsen. Men som maskot i en reklame for Coop Prix har den blitt superpopulær blant kundene, og er et sjarmerende dyr vi gjerne vil assosiere oss med.

Harald Kristiansen

kommunikasjonssjef

for Coop Norge

Byutvikling

– Når man bygger ut Dokken, bør man passe på at boligene ikke bare blir for folk med mange penger. Kanskje man bør ha et pristak for leilighetene eller flere kommunale utleieboliger?

Leon M. Ommundsen (18)

Ikea

– Ikea har veldig tungvinte selvbetjente kasser. Det går fint å skanne alle varene. Men når du skal betale med bankkort, må du gjennom syv spørsmål før du får betalt med kortet. Det går faktisk fortere med en betjent kasse. Her må de gjøre noe!

Tommy Nilsen

Svar: Hei Tommy, hos Ikea jobber vi kontinuerlig med å gjøre kundereisen enklere. Selvbetjeningskassene er ett av disse tiltakene. Vi har også noe vi kaller Skann og Betal. Her kan du som kunde laste ned en app og skanne varene mens du handler. Enkelt og greit, og du har sam­tidig full oversikt over det du handler og prisen. På slutten av handleturen går du i en egen kasse hvor du skanner en QR-kode og betaler direkte. Kanskje dette kan være et alternativ? Hvis ikke er du hjertelig velkommen til våre betjente kasser.

Hilsen oss i Ikea

Kraft

– Bølgekraftverk som lager energi og strøm kunne erstatte vindmølleparken langs kysten.

Jill Røssevold

Hva skjer rent praktisk?

– Kan noen som har peiling og er nøytral fortelle hva som vil skje rent praktisk dersom vi bare skroter hele bybaneprosjektet? Fordeler/ulemper/økonomisk vinning/tap?

Hilsen en som lurer

Sjakk

– Hvorfor er det egne herre-

og dameklasser i sjakk?

Undrende summer

Svar: Hei, det stemmer at det er en kvinneklasse i sjakk, men det finnes ingen herreklasse. Den andre klassen heter åpen og er for alle kjønn.

Hilsen Kristine Marie Ganz,

Generalsekretær

Norges Sjakkforbund

Gamal?

– Les i BA at forfattar Ingvar Ambjørnsen meiner at han er ein gamal mann og snart er ferdig. Ambjørnsen er 66 år. Dette var då ei pessimistisk innstilling til livet! 66 år er då ingen alder og ifølge Wenche Myhre kan ein no gjere kva ein vil! Minner om at president Joe Biden er 80 år og har to år att som president. Stiller kanskje endåtil til attval. Nyleg avgått leiar av Representanthuset i USA, Nancy Pelosi, er snart 83 år. Nei, 66 år er ikkje «gamalt» og dei aller fleste har mange gode og innhaldsrike år framfor seg. Stå på alle 66+!

Beste helsing

Odd Inge Matre (66)

For ungdom

– Vi savner steder å henge. Et sted som er åpnet alle hverdager, med mat og en sofa, der man kan spille Playstation og drive parkour (bevegelsesidrett). Helst i Åsane.

Hilsen Mathias, Daniel og Matheo (alle 15)

Les flere summetoner her: Forsøker Bir å være morsom?