Sant å si så gjør de det ikke til vanlig heller. Alle spillerne vet hva de skal gjøre til enhver tid på den måten trener Alexander Straus ønsker at de skal spille, nærmest uansett motstand. Og det er ferdigheter i laget til å få planen til å gå fra teori til praksis ute på banen.

Men så var det Avaldsnes, da. Ikke bare skal kampen spilles på en middels dårlig gressbane sent på høsten, sannsynligvis i middels dårlig vær. Avaldsnes har også vært veldig ustabile denne sesongen.

I tillegg har det vært turbulens med trenerbytter – og de har mistet lagets kanskje største talent, Olaug Tvedten, til Vålerenga. I tillegg ble oddingen Anna Jøsendal utelatt fra landslagsuttaket nå sist på grunn av skade.

På tross av dette har Avaldsnes yppet seg i det siste. De tapte kun 0–1 for Rosenborg i forrige hjemmekamp. Mot LSK i forrige runde ledet de hele 3–0, før de kollapset på slutten og tapte 3–4.

Så akkurat nå er det ikke godt å si hva som møter Sandviken på søndag. Men det er all grunn til å tro at Rosenborg slår Klepp lørdag, og da gjør Sandviken det lurest i å vinne mot Avaldsnes for å holde trønderne unna gullet.

Jeg er sikker på at Sandviken slår Klepp i nest siste serierunde, men de bør unngå å dra til LSK-hallen i siste serierunde med kniven på strupen. Det kan bli litt for svett!

Sandviken har i mange kamper vært før målet til slutt har kommet, og må fort være det nå også. Da er det bra at Kennya Cordner er tilbake fra skade. Et godt innhopp og scoring mot Stabæk sist bærer bud om at dribleren kan være med og avgjøre kamper nå i innspurten. Vi tar gjerne et innhopp rundt 70 minutter, når Avaldsnes har løpt seg tomme. Da bør det være bakrom for ballsikre Sandviken å slå i, der Cordner kan gi gass.