– Det er snakk om forsøk på voldtekt, sier jourhavende politijurist Ole Vallestad Emmerhoff til BA om etterforskningen politiet nylig startet.

Hendelsen han snakker om skal ha skjedd utendørs natt til lørdag 16. oktober.

Vest politidistrikt har en mistenkt i saken, som skal ha tatt samme buss som fornærmede. Bussen gikk fra Olav Kyrres gate til Olsvikåsen rundt klokken tre på natten.

– De skal ha gått av på samme stopp. Han skal ha gått med henne og vært pågående. Så skal han ha forsøkt å voldta henne, sier Emmerhoff.

– Alvorlig hendelse

Mannen skal ikke ha klart å fullbyrde voldtekten, og stakk fra stedet. Politiet går nå ut med en beskrivelse av den mistenkte.

–Det gjør vi fordi dette er en alvorlig hendelse. Vi ønsker av preventive årsaker å identifisere mistenkte så fort som mulig. Vi har ikke øyevitner til selve hendelsen, men det fremstår som en troverdig forklaring, sier Emmerhoff.

Mannen politiet ønsker å komme i kontakt med snakket tysk om bord på bussen, og antas av dem å være tysk statsborger. Han hadde mørk jakke med symbolet "HH" for Helly Hansen, mørke cargobukser og mørke sko med hvit såle. Han har slank bygning og antatt høyde rundt 180 centimeter.

Politiet ber vedkommende ta kontakt på 02800. De tar gjerne også i mot tips fra andre som drar kjensel på mannen, slik at politiet kan kontakte ham, enten på 02800 eller tips via politiet.no.