Politiet ber nå vitner som kom til stedet før nødetatene om å melde seg.

– Vi ønsker å komme i kontakt med personer som observerte brannen i en tidlig fase, og da spesielt personer som har observasjoner av brannen før nødetatene kom til stedet. Observasjoner, foto og video av brannen i en tidlig fase vil være til stor hjelp i arbeidet med å etterforske hvor i bygget brannen startet, skriver Vest politidistrikt i en pressemelding.

Robot fra Forsvaret

For det har vist seg å bli en vanskelig oppgave å få tilgang til det utbrente byggets egne videoopptak. Nå har politiet bedt om hjelp fra Forsvaret.

– Forsvaret skal bistå med å hente ut utstyr hvor kameraovervåkning av bygget var lagret. Forsvaret skal bistå med robot idet det ikke er tilrådelig å gå inn i bygget på grunn av skadene på bygget, skriver kommunikasjonsleder Arne Lutro.

– Dersom Forsvaret lykkes i å hente ut utstyr hvor kameraovervåkning er lagret, vil politiet undersøke om det fortsatt er mulig å gjenskape innholdet. Videre vil det bli gjort undersøkelser for å avklare om videoovervåkningen har vært fjernlagret, skriver han videre.

Det er allerede innhentet videoopptak fra Shellstasjonen, som er nærmeste nabo til Lonemarka botiltak.

Søker etter brennbar væske

Tirsdag ankom også Kripos med brannhund som søker etter tegn på brennbar væske.

– Den er opplært og godkjent til å kunne søke etter og påvise ett eller flere definerte «luktbilder». Hundefører er opplært i blant annet åstedsmetodikk og sporsikringsmetoder for de aktuelle sportypene, forklarer kommunikasjonsrådgiver Axel Wilhelm Due i Kripos.

Politiet vil imidlertid ikke gå ut med opplysninger om hva hunden skulle gjøre av markeringer eller funn.

Ukjent årsak

24 personer ble evakuert fra det brennende bygget, til alt hell uten fysiske skader. De 23 leilighetene, i tillegg til kontoret, ble alle fullstendig utbrent i flammehavet natt til lørdag.

Tre personer fikk status som mistenkt under avhør på stedet brann-natten, men ifølge Bergh skyldes dette formaliteter og ikke nødvendigvis at de står bak brannen.

Årsaken til brannen er foreløpig ukjent.

– Vi undersøker om det kan ligge straffbare forhold bak, eller om det er en naturlig forklaring, sier politiadvokaten.

Dersom du har opplysninger i saken, kan du varsle politiet på https://tips.politiet.no/vest, eller ringe telefonnummer 47696060.