Gå til sidens hovedinnhold

Eva er Tertnes' nye skuddvåpen

På 14 år har treneren aldri hatt en slik spiller

Artikkelen er over 2 år gammel

Tore Johannessen er inne i sin 14. sesong med Tertnes, men han har aldri hatt en spiller som Eva Moen (19).


Før denne sesongen tok Moen steget fra Gneist og til Tertnes, og den 1,88 meter høye spilleren bet fra seg allerede i lokalderbyet mot Fana i første serierunde. 19-åringen scoret fire mål, men beholder bena godt plantet på bakken.

– Det var en veldig fin start for meg, så vil fortsettelsen vise om det bare var flaks, eller om jeg virkelig kan bidra, sier Moen.


Den nye dimensjonen


– Jeg har tross alt ikke all verdens erfaring. Forrige sesong fikk jeg mye spilletid i 1. divisjon med Gneist, men det er den sesongen jeg har på det nivået. Nå er det enda et nivå opp, så får vi se, legger hun til.

Treneren var i hvert fall fornøyd med debuten, for selv om Johannessen har trent laget i 14 sesonger, har han aldri før hatt en skytter av Moens kaliber.

Les også

Tertnes er fortsatt storesøster i Bergen

– Vi har hatt skyttere før, men aldri en slik som Eva. Hun har en høyde som kan gi spillet vårt en ny dimensjon. Bare fordi motstanderne er nødt til å ta hensyn til henne. De må lengre ut i banen, og da åpner det seg nye muligheter for oss, mener Tertnes-treneren.

– Er det en spillertype du har følt at dere har manglet?

– Vi har egentlig ikke sett etter det, men vi har fulgt med på hva Eva har gjort i Gneist. Det siste året har hun hatt en enorm utvikling, mener treneren.


Tryggest i forsvar


Han tror nykommeren med en fortid fra Kringlebotn, Bjarg og altså Gneist er klar for nye steg.

– Skuddet til Eva er allerede bra, selv om teknikken ikke er så bra som den kan bli. Vi må også få henne enda mer inn i spillet, men det grunnleggende er der. Både i forsvar og angrep, mener Johannessen.

– Jeg føler at jeg lærer noe nytt på trening hver dag. Tore er veldig flink til å jobbe med små detaljer, ting som jeg ikke engang har tenkt på selv. Så ser jeg at det gir resultater, og da blir jo bare motivasjonen enda større, slår 19-åringen selv fast.

Og selv om det er skuddene hennes treneren snakker mest om, er det faktisk en annen del av spillet Moen selv liker best.

– Jeg liker veldig godt forsvarsspill. Der vet jeg at jeg har stor rekkevidde, og føler trygghet. Jeg er mye mer usikker i angrep, avslører hun.

Tertnes tar imot Gjerpen til seriekamp i Haukelandshallen onsdag klokken 18.30. Kampen kan du se på BA.no.


Kommentarer til denne saken