Gå til sidens hovedinnhold

Evakuerte 120 beboere på sykehjem

Artikkelen er over 1 år gammel

Sterk gasslukt førte til at gamle og syke måte evakueres fra Fyllingdalen Sykehjem onsdag ettermiddag.

– Vi fikk en høy gasskonsentrasjon med sterk lukt inne på sykehjemmet. Først kom lukten i ene delen av senteret, men det spredte seg fort videre. Vi besluttet derfor å evakuere hele senteret, sier innsatsleder Caspar Kaland i politiet.

Det var gassen styren som spredte seg rakst gjennom ventilasjonsanlegget. Denne gassen ble brukt i forbindelese med at kommunen reparerer avløpsrør i nabolaget.

Politiet: – Mulig dårlig planlegging

Gassen har kommet inn i kjelleren eller ventilasjonsanlegget på Fyllingsdalen sykehjem, og spredt seg derfra.

Denne gassen avgir en intens lukt og kan være helseskadelig i store konsentrasjoner.

– Det er muligens dårlig planlegging som er skyld i dette, opplyser Kaland.

Personalet satt og spiste julelunsj sammen med frivillige og gjester da den sterke og fremmede lukten spredte seg fra demensavdelingen til de andre lokalene.

– Vi hadde ikke driftspersonell på plass da dette skjedde, så vi ringte Bergen brannvesen som kom med fullt mannskap og helsepersonell, og selvsagt politiet som nå er innsatsleder, forteller enhetsleder ved sykehjemmet, Magny Nordtveit.

Følte seg kvalme

De sykeste er blitt tatt vare på av ambulansepersonell, mens de andre eldre er plassert rundt om i andre lokaler. Dem det ikke var plass til der, har sittet i en buss som kom til stedet.

– Noen av de ansatte klager over kvalme etter møtet med gassen, men foreløpig er det ingen som vi vet har tatt noen skade. Vi har mange syke og svært syke pasienter, men heldigvis skjedde dette på dagtid så vi hadde mange leger til stede, sier Nordtveit.

Artikkelen fortsetter under bildet

Rundt kl 17.00 var pasientene ved korttidsavdelingen på plass på rommene sine igjen. Da BA snakket med Mangy Nordtveit like etterpå, ble også pasientene på demensavdelingen flyttet tilbake til sine rom.

Kommentarer til denne saken