Facebook snur om omstridt bilde

Hele forsiden på Aftenposten 9. september er viet sjefredaktør Espen Egil Hansen og hans brev til Facebook og Mark Zuckerberg hvor de kristiserer Facebook for sensur. 
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Hele forsiden på Aftenposten 9. september er viet sjefredaktør Espen Egil Hansen og hans brev til Facebook og Mark Zuckerberg hvor de kristiserer Facebook for sensur. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

San Francisco (NTB-AFP): Facebook snur etter protestene fra Erna Solberg, Aftenposten og andre og tillater deling av Nick Uts berømte bilde fra Vietnamkrigen.

DEL

– På grunn av dets status som et ikonisk bilde med historisk betydning, oppveier verdien av å tillate deling, verdien av å verne samfunnet ved å fjerne det, skriver en talsperson for Facebook i en epost til AFP.

– Vi har derfor bestemt oss for å gjeninnsette bildet på Facebook, hvor vi er klar over at det har blitt fjernet, tilføyer den ikke navngitte talspersonen.

Facebooks sensur av det historiske bildet av napalmjenta fra Vietnamkrigen har skapt stor debatt. Fredag fikk saken betydelig internasjonal oppmerksomhet da Aftenposten ryddet hele forsiden til et refsende og personlig brev fra avisens sjefredaktør til Facebooks-sjef Mark Zuckerberg. (©NTB)

Artikkeltags