Vest politidistrikt mottok lørdag en anmeldelse fra en eldre kvinne. Hun fortalte at hun var blitt oppringt av en person som presenterte seg som politibetjent.

En person er mistenkt i saken. Politiet ønsker ikke å kommentere dennes alder eller bosted.

– Vi ser alvorlig på slike hendelser. Etterforskningen pågår, og jeg kan av hensyn til dette ikke gi nærmere detaljer, sier politiadvokat Sigrid Sulland til BA.

Politiet bekrefter at det har dukket opp en lignende sak med samme modus i en annen del av landet. Det er for tidlig å si om de to sakene kan settes i sammenheng.

Banken tok affære

Den fornærmede skal ha blitt svindlet for store summer.

– Totalt sett er det snakk om nærmere 500.000 kroner. Banken har lyktes med å stanse deler av beløpet, bekrefter den jourhavende.

Ifølge BT skal ikke kvinnen ha vært et tilfeldig offer, fordi den falske politimannen kjente konkrete opplysninger om henne.

Lørdag gikk Vest politidistrikt ut på sin Twitter-konto og advarte mot den utspekulerte svindelmetoden.

– Vi går ut med denne saken for å advare folk, sa operasjonsleder Tatjana Knappen til BA.

Lurte til seg opplysninger

Den falske politimannen sa at han «hadde registrert mistenkelig aktivitet på kontoen» til kvinnen. Svindleren bad deretter om personopplysninger og informasjon om kodebrikken til offeret.

– Det fremsto for kvinnen at det ble ringt fra et ekte politinummer. Hvis hun ringte tilbake, ville hun komme til politiet, forklarer politiadvokat Sigrid Sulland.

Politiet ser ikke bort fra at det kan være flere ofre. Hvis noen har blitt utsatt for noe slikt må de snarest ta kontakt med politiet på 02800.

Politiet understreker at de aldri ber om noens kontoopplysninger eller bank-ID over telefon.