Nakenbilder

– Falske nakenbilder er kjempefint! Jeg mener det! Hvis noen får bildene sine spredt på nett så kan de bare si: «Jeg hater AI (kunstig intelligens). Bildene er falske».

Eirik

Som fortjent

– Arbeiderpartiet i Bergen trikset seg til vedtaket om Bybanen over Bryggen. Bergens befolkning er ikke dumme. Dette så de. De har nå talt. Det kan vi lese av valgresultatet for Industripartiet og partiet til Trond Tystad. Nå venter vi på neste episode av Bybanen over Bryggen og utfallet av Arbeiderpartiets tragiske valgresultat.

T. Dahl, Eikås

Valget

– Handler dette valget kun om Bybanen? Har ikke hørt at noen av partiene er opptatt av eldreomsorg, vedlikehold av skoler, bygninger og veier eller bompenger.

Alf E. Lambrechts

Studentbyen Bergen

– Det bør bygges flere studentboliger. Det var skikkelig vanskelig å få tak i en hybel i Bergen. Fowsia fra Oslo

Korridordans på Haukeland

– Så var dagen kommet for min årlige sjekk på Medisinsk poliklinikk på Haukeland sykehus. Pasientreise bestilt og kom som den skal et kvarter til og fra. Ettersom jeg skulle ta blodprøve to timer før legetime, utstyrte jeg meg med bok og BA og puttet mobilen også med. Vel fremme ble jeg varmt tatt imot på mobilen som ba meg registrere meg via lenken under. Så gjort. Så kom «Du skal til Sentralblokken, ventesone D9». Så til heisen. Der ble jeg bedt om å trykke etasjen på en skjerm. Synes å huske at det var 2., så jeg trykket det, og fikk anvist heis som stoppet i 1. og gikk rett til 3. Ingen knapper inni heisen. Så der sto jeg utenfor og skulle en etasje ned. Men det hadde jo vært en rulletrapp ned for et år siden. Tok sjansen og under over alle under. Jeg fant den nesten i enden på en lang korridor. Og kjente igjen rommet der blodprøven skulle tas. Ny registrering på skjerm med person- og mobilnummer. Fikk en kode som kom opp på en annen skjerm, med påheng «Vent». Det var jeg jo vel vant til der, å vente på opprop. Men så kom mobilen igjen med «Gå til Rom D808 2.et.» Ja, jeg var jo i 2. etasje stadig vekk. Og ettersom D er lenger bak i alfabetet, gikk jeg ut fra at det måtte være lenger vekk fra resepsjonen, og gikk dit. Men der var intet D808. Så tilbake for å oppdage at D808 lå ved siden av den, slik døren dit hadde vært gjennom alle årene.

Etter stikket skulle jeg til legen og det var jo på motsatt side med en ny resepsjon. I stedet sto en skjerm for registrering. Men etter litt leting fant jeg jo resepsjonen og et menneske å spørre etter Medisinsk poliklinikk. Og det var bare rett frem et stykke og så til høyre, merket D2. Jeg stavret av sted og fant D2, en lang korridor uten noen ventesone som tidligere. Passerte en tverrkorridor og gikk tilbake dit. Da oppdaget jeg at det satt noen mennesker midt i korridoren. Endelig en stol å sette seg på. Et kvarter før legetimen. Nå vente på å bli vist inn. Det kom på mobilen: «Gå til Rom D202, 2.et.» Det fant jeg og etter fem minutter hos legen, sa jeg at jeg måtte ha pasientreise. «Snakk med de i resepsjonen», var svaret. Men hvor var nå den? Omsider fant jeg både den og rulletrappen ned til Pasientreiser stavrende med stokken min som et vrak. Men tenk hvis jeg ikke hadde hatt mobilen med. Noe jeg ikke alltid har.

Helga Kleiva Pedersen

forfatter, tidligere journalist og redaktør

Svar: Hei Helga. Det er helt essensielt at brukerne våre finner frem og at vi har gode og effektive løsninger, blant annet ved å ta i bruk digitale hjelpemidler. Vi har forståelse for at noen av de nye tekniske løsningene kan virke kompliserte for enkelte. Derfor skal det i tillegg være godt skiltet i publikumsområder. Husk at du også alltid kan spørre våre ansatte eller få hjelp av de frivillige i de røde vestene. Takk for at du deler din opplevelse. Slike tilbakemeldinger er viktige for at vi kan bli enda bedre.

Vennlig hilsen

Erik Vigander,

kommunikasjonsdirektør,

Haukeland

universitetssjukehus

Les flere summetoner her:

Les også

Hvordan skal man tolke politikernes uttalelser?