Det er noen måneder siden franske Annabelle Bonnéry satte sine ben på bergensk jord som teatersjef for dansekompaniet Carte Blanche. Men hun har allerede rukket å bli godt kjent med byen, dansemiljøet og de som betaler billett for å se Carte Blanche i aksjon.

Bodd her før

Det er imidlertid ikke første gang Bonnéry har bodd i Bergen. I over tre år, fra 2011, arbeidet hun som prøveleder for kompaniet.

– Jeg ble godt kjent med byen da, sier teatersjefen entusiastisk. Tidligere hadde familien base i Grenoble. Nå har barna og ektemannen flyttet sammen med henne.

– Jeg hadde aldri gjort dette uten dem. De ble med på flyttelasset, sier hun.

Barna går på norsk skole, og ektemannen har åpnet galleri midt i sentrum.

– Det var et stort sprang å ta med seg hele familien til Bergen?

– Ja, og jeg er veldig lykkelig over at vi tok dette valget. Min ektemann er vant med at jeg drar verden rundt, men dette er den første store flyttingen for barna, forteller den franske teatersjefen.

Torsdag får teatersjefen sin debut med Carte Blanche under Festspillene.

– «Echo Flux» er en programmering jeg valgte på grunn av Festspillene. Jeg har hatt kontakt med Anders Beyer (sjef for Festspillene i Bergen) om å lage flere oppsetninger sammen, sier Bonnéry.

Frem til mars var det Hooman Sharifi, kompaniets avtroppende teatersjef, som tok seg av programmeringen. Nå er det franske krefter for alvor fremover.

Gjør seg tilgjengelig

Det var viktig for teatersjefen å bli kjent med både miljø og bergenserne da hun kom tilbake som sjef. Hun vil gjøre dansekompaniet tilgjengelig for enda flere av byens beboere, og det har hun gjort noe med umiddelbart.

– Lørdag 1. juni skal vi ha en familieforestilling av «Echo Flux». Det har vi planer om å gjøre på flere av oppsetningene våre, sier Bonnéry.

«Echo Flux» vises i Bergen i to uker, under Festspillene, før Bonnéry tar med seg stykket på Norges- og Europaturné til høsten.

– Neste år setter vi opp tre nye forestillinger, i tillegg til å turnere med tre andre, blant andre «Echo Flux». Det blir et hektisk år, sier Bonnéry.

Mens ektemannen, François Deneulin, åpnet KD Galleri, har Bonnéry vært opptatt med å bli klar med «Echo Flux» før premieren.

– Blir dere klare til premieren i morgen?

– Ja, men det er alltid noe å rette på, noe å fikse opp i. Det er alltid slik, men vi har kontroll på det meste nå, sier Bonnéry.

En sjef som gir ansvar

Hun definerer seg som en sjef som gir ansvar, men som har kontroll på at alle har det bra med sine oppgaver.

Da den nye teatersjefen tok over i august 2018, sa hun dette om ansettelsen:

«Carte Blanche bør oppfordres og ledes til å ta en større rolle i en internasjonal og nasjonal kontekst. Min ambisjon er å etablere Carte Blanche som ambassadør for dansemiljøet og den norske samtidsdansekulturen på den internasjonale arenaen, gi impulser til utvikling av nye muligheter i forholdet mellom publikum og selskapet, og å bidra til utviklingen av norsk samtidskunst.»