Det er alltid prestisje og litt ekstra nerve når Fana og Tertnes møtes. For to sesonger siden var Tertnes storesøsteren som alltid satt lillesøster Fana på plass. Men nå har lillesøster fra søndre bydel vokst over hodet til jentene fra nord i Bergen. De siste lokaloppgjørene har Fana vært best.

– Alle kamper er viktige, men det er klart at det betyr ekstra mye å sende Tertnes i garderoben med tap. Men rett skal være rett; det var noen minutter i andre omgang hvor jeg trodde de skulle ta oss igjen, sier Fanas beste spiller, Oda Mastad.

Kampfakta

Tertnes – Fana 27-32 (14-20)

Eliteserien, damer. Åsane Arena

Tilskuere:1191

Dommere: Tim-Nicolai Fjellvang og Christoffer Fjeldskår

Tertnes: Josefine Gundersen Lien – Eli Skogstrand (keepere), Avril Frei 11 (6 str), Henriette Eggen 5, Henrikke Kjølholdt 3, Eva Moen 3,Thea Skarstein-Storeng 3, Martine Knutsen 1, Emma Holtet 1.

Toppscorer Fana: Oda Mastad 8

Utvisninger: Tertnes 4x2 og Fana 2x3

Velkjent melodi for Tertnes sin trener

Tertnes-trener Tore Johannessen liker ikke at laget hans ikke har fått det til i år. Selv om Tertnes til tider spiller god håndball, blir det flere mål bakover enn framover på banen.

Og til tross for at Avril Frei scorer imponerende elleve mål mot Fana, holdt det ikke. 19-åringen spiller både på Åsane i 2. divisjon og Tertnes. Nylig skrev hun under kontrakt med Tertnes for neste sesong.

Men selv ikke Freis superkamp, fikk smilet fram hos Johannessen.

– Vi trenger alle de poengene vi kan få. Nå går det mot tøffe kvalikkamper for å overleve i eliteserien. Kampen mot Fana var en årets sesong i komprimert form; vi spiller delvis bra, men det blir bare nesten. Og det blir det selvsagt ikke poeng av. Vi var sjanseløse mot et godt og samspilt Fana-lag i dag. Men vi gjør dem bedre enn det som er nødvendig. Det handler om mot, og selvtillit til å gripe sjansene vi får. Det skiller ofte et lag på øvre halvdel av tabellen og oss som roter nede i bunn av tabellen, sier en skuffet Tertnes-trener, Tore Johannessen til BA etter kampen.

Han tror det blir kvalikkamper på tertnesjentene.

– Det blir en tøff avslutning på sesongen. Alt er opp til oss selv nå. Vi har ikke tenkt å rykke ned, sier han.

Vi beholder roen

På den andre trenerbenken er Erlend Lyssand i bedre humør. Det har han stort sett vært hele sesongen. Fana har spilt bedre enn i fjor, og har stabilisert seg blant de fire-fem beste i serien.

– Vi styrer kampen i dag, men blir litt «opp og ned». Der har vi litt å gå på. Men i dag gjør vi en stort sett god kamp, og vinner lokaloppgjøret. Det synes vi alltid er gøy. Samtidig var dette en viktig kamp å vinne for oss. Vi har lyst på en fjerde-femteplass i år. Med tap mot Tertnes, kunne lagene bak oss ta innpå. Og det skal vi ikke ha noe av, smiler Lyssand.