– Hvis han vinner i dag kommer han jo ikke tilbake til Rema, gliser Sigrun Myrdal idet hun kommer inn på grendehuset til Elvenes borettslag.

Her hadde borettslagets styreleder, Catherine Hafstad, og Anette Mjelva stelt ordentlig i stand for kveldens «The Voice»-finale, med norske flagg, storskjerm og noe godt i glasset.

De har nemlig en lokal sanger med i konkurransen, bergenser og fanagutt André Askeland Hagen - og det skal selvfølgelig ikke gå ubemerket hen.

– Ordentlig stolte

Til vanlig er Askeland Hagen å se bak kassen på Rema 1000 på Elvenes. Etter at han ble med på «The Voice» har kollegene hengt opp plakater hver fredag og heiet ham frem.

– Vi har gjort en heftig innsats! Det har vært veldig gøy å se ham på TV, vi blir jo ordentlig stolte, sier kollega Mjelva.

Da BA pratet med Askeland Hagen selv i begynnelsen av sangkonkurransen, la han ikke skjul på at han var veldig nervøs før «blind audition».

– Jeg tenkte «nå dør jeg». Men det gikk heldigvis fint etter de tre første sekundene hadde gått, sa en lettet 21-åring.

Det å stå på en scene var nemlig ikke hans favorittaktivitet. Fanagutten var vant til å synge til følgere på TikTok, noe som sto i stor kontrast til å fremføre i beste sendetid på TV 2.

Siden den gang har han imidlertid blitt varmere i trøyen, og fredag etter fredag har han sunget seg inn i de norske hjem med gamle og nye klassikere.

Fikset lokale

Både eldre og yngre kom til grendehuset for å se sin favorittbergenser på storskjermen fredag kveld.

Catherine Hafstad forteller at borettslaget mistet TV 2 da de brøt avtalen med Altibox, noe som har gjort det utfordrende for flere å følge med på årets sesong av «The Voice».

Derfor var det ekstra fint å kunne se årets siste episode sammen fredag kveld.

– For en stund siden sa jeg at hvis han kommer helt til finalen, så skal jeg ha et lokale klart, forteller Hafstad.

Det gjorde han, og lokale ble det.

– Tror dere han kommer til å vinne i kveld da?

– Nå må det gå «all the way», sier Mjelva selvsikkert.

– Beste hittil!

Sammen med André Askeland Hagen på scenen fredag var også finalistene Jørgen Dahl Moe, Tara Bloch-Vere og Niklas Jung Hansen.

Sendingen startet klokken 2000 på TV 2 og TV 2 Play, og bergenseren sang «Under the Surface» av Marit Larsen til svært god respons fra publikum og mentorer.

– Jeg har elsket å jobbe med deg og elsket å se utviklingen din. Jeg synes at i kveld, det var det beste hittil. Jeg er så hinsides stolt av deg, skrøt 21-åringens mentor, popartist og låtskriver Ina Wroldsen.

Før pausen klokken 2100 ble det imidlertid klart hvem som gikk videre til den såkalte «superfinalen». Det ble Tara Bloch-Vere og Jørgen Dahl Moe, og Askeland Hagens «The Voice»-reise endte dermed der. Dahl Moe gikk av med seieren.

– Dette har vært en utrolig flott opplevelse. Jeg har fått venner jeg aldri trodde jeg kom til å få, og jeg har utviklet meg, så jeg er veldig fornøyd, sa bergenseren selv.

– For oss har han vunnet uansett, fastslår fanklubben på Elvenes.