Mor (41) og to døtre (9 og 14 år) er bekreftet omkommet etter brannen i Ytrebygda, opplyser politiet tirsdag.

Det er besluttet obduksjon av den døde niåringen, forteller politiet i en pressemelding mandag ettermiddag. Det er blitt foretatt en rekke avhør i saken, men foreløpig ikke av familien.

Saken fortsetter under bildet

Prøvde å redde familien

Familien er syriske flyktninger som har bodd i Norge i tre-fire år. Faren skal ha kommet til Norge i 2015, mens familien flyttet etter en tid senere, ifølge venner av familien.

Mange fra det syriske miljøet i Bergen har møtt opp på Haukeland sykehus for å støtte familien etter tragedien.

Nødetatene rykket ut til brannen lørdag morgen klokken 0630. Da var det full fyr i huset.

BA har tidligere fortalt at faren og en voksen sønn klarte å komme seg ut av huset. En yngre bror var ikke i huset da brannen startet.

Ifølge talsmann Ibrahim Mustafa sov faren i andre etasje. Han våknet av at alarmen gikk, og han kjente røyklukt.

– Faren åpnet først vaskerommet, hvor det brant. Så tok han seg inn i sønnens rom i andre etasje. De to prøvde å ta seg videre oppover i huset, men en gipsplate falt ned fra taket og de kom seg ikke opp i tredje etasje hvor de fire andre befant seg, forteller Mustafa.

Saken fortsetter under bildet


Knuste ruter

Etter å ha kommet seg ut av huset, skal far og sønn ha forsøkt å komme seg inn via taket til vinduene i tredje etasje. Far skal ha brukt et brannslukningsapparat i et forsøk på å knuse ruter, men det gikk ikke, forteller Ibrahim.

På baksiden av huset er takrennen smeltet, og det er sot oppover veggen. Det sto mandag en stige langs veggen oppover mot taket, som vitne om dramaet som utspant seg.

Da nødetatene kom frem, fant de far og sønn på utsiden av huset. Da brant det i andre etasje.

Røykdykkere fikk etter en stund hentet kvinnen og de tre døtrene ut fra tredje etasje, og det ble gitt livreddende førstehjelp. Alle de fire var på dette tidspunktet bevisstløse.

– Brannen startet trolig inne

Både på Aurdalslia og Ytrebygda skole var det elevsamlinger mandag. Bergen kommune har nedsatt kriseteam og innkalt ekstra personell for å håndtere hendelsen.

En av teoriene er at brannen startet i kjellerleiligheten, men dette er ikke bekreftet. Kripos er koblet inn for å etterforske brannårsaken.

Da BA var ved branntomten mandag, arbeidet krimteknikere og Kripos på stedet. BKK elsikkerhet var også med på undersøkelsene.

Leiligheten har tidligere vært utlånt, men sto nå ubrukt og låst.

– Vi har en formening om hvor brannen startet, men det er ikke noe vi går ut med nå. Det er for tidlig. Men det er åpenbart at brannen har startet innvendig. Vi vet hvor det brant, og det har brent flere steder, sier enhetsleder ved Bergen Sør Politistasjon, Torgils Lutro til BA.