Gå til sidens hovedinnhold

Fare for apotekstreik fra tirsdag

Artikkelen er over 2 år gammel

Farmasøyter i Vitus-kjeden kan gå ut i streik tirsdag, om ikke meklingen med Norsk Medisinaldepot AS (NMD) og arbeidsgiverforeningen Spekter fører fram.

Mandag møtes partene hos Riksmekleren.

Dersom Norges Farmaceutiske Forening (NFF) og Sammenslutningen av akademikerorganisasjoner i Spekter (SA) blir enige med arbeidsgiversiden, har går 29 farmasøyter ved ti apoteker ut i streik fra tirsdag morgen, skriver Fri Fagbevegelse.

Hele 487 farmasøyter er omfattet av oppgjøret og kan bli tatt ut i streik etter hvert om en eventuell konflikt blir trappet opp.

Kravet til de ansatte er høyere lønn.

– Etter flere år med lave lønnsoppgjør til tross for store overskudd hos Vitusapotek ser vi oss nødt til å sette ned foten, sier leder Rønnaug Larsen i NFF i en pressemelding.

Om ikke farmasøytene får gjennomslag for lønnskravet, tar de ut medlemmer i streik ved fem Vitusapotek i Oslo, to i Bergen, ett i Time i Rogaland og ett på Nesodden i Akershus.

Kommunikasjonssjef Ingvild Dahl Dørnes skriver i en e-post til FriFagbevegelse at de ser frem til en konstruktiv mekling, hvor målet er å komme frem til løsninger både for både ansatte og virksomheten.

Kommentarer til denne saken