Feilinformerte om seksuelt overgrep

Rektor Dag Rune Olsen har feilinformert om seksuell trakassering.

Rektor Dag Rune Olsen har feilinformert om seksuell trakassering. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

For to uker siden sa rektor Dag Rune Olsen at en ansatt hadde fått sparken på grunn av en alvorlig sak knyttet til seksuell trakassering. Det stemmer ikke. Personen jobber fortsatt ved Universitetet i Bergen.

DEL

Det skriver På Høyden som først meldte om saken.

22. august sendte Universitetet i Bergen (UiB) ut en pressemelding. En rapport avdekket at 37 ansatte ved UiB oppga at de hadde opplevd seksuell trakassering.

I følge rapporten oppga en ansatt ved UiB å ha blitt truet, presset eller tvunget til seksuell omgang i løpet av det siste året.

Rektor Dag Rune Olsen sa til BA den gangen at ledelsen hadde håndtert en sak av alvorlig karakter det siste året. Til BA ville ikke Olsen si om noen hadde mistet jobben som følge av denne saken, men at den var tatt hånd om.

Til På Høyden sa Olsen av vedkommende hadde fått sparken.

Det stemmer ikke, i følge På Høyden.

Nå to uker senere viser det seg at dette ikke stemmer. Personen som skal ha utført seksuell trakassering mot en annen ansatt, jobber fortsatt med UiB.

Ikke behandlet sak om oppsigelse

Rektor opplyser nå at saken har fått personalmessige konsekvenser, men at de ikke har behandlet en sak om oppsigelse.

Olsen sier at han har vært feilinformert. Han viser til at det er HR-avdelingen sammen med vedkommende sin leder som har håndtert saken.

— Jeg må orienteres bedre, eller så må jeg lese orienteringer bedre, sier han til nettstedet om hvordan han skal la være å gå ut med feilinformasjon flere ganger.

Olsen sier at UiB har gitt sanksjoner som står i forhold til kjernen i saken.

Rektoren har også tidligere feilinformert nettavisen om seksuell trakassering. I 2017 sa han til På Høyden at han ikke kjente til noen saker om seksuell trakassering ved UiB.

Senere skrev BT at det var behandlet elleve saker som seksuell trakassering de siste ti årene.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken