Gå til sidens hovedinnhold

Felleskjøpet skyter inn 20 millioner i Dyrekassen

Artikkelen er over 2 år gammel

Gründerne skapte en vekstbedrift gjennom salg av katte- og hundefôr på nett og levering på døren. Nå kjøper Felleskjøpet seg inn på eiersiden.

Felleskjøpet Agri SA går inn med 20 millioner kroner i en emisjon. Tilføringen av frisk kapital innebærer også at Felleskjøpet får en eierandel på 34 prosent i Dyrekassen AS, blir det opplyst i en pressemelding.

– Med Felleskjøpet på laget er ambisjonen både å ta en nummer-en-posisjon i Norge digitalt og å forberede Dyrekassen.no på en større utenlandssatsing, sier daglig leder Roger Holthe Olsen i Dyrekassen AS.

Han er en av gründerne som står bak Dyrekassen, i likhet med Øyvind Eriksen og Erik Høsteland Åland.

– Sterkere sammen

Bergensbedriften har opplevd sterk inntektsvekst siden oppstarten i 2015. Fra 2017 til 2018 økte omsetningen fra 8,2 millioner til 26,3 millioner.

– Den sterke veksten kombinert med dyktige mennesker i alle posisjoner, gjør oss sterke i troen på at Dyrekassen.no er klare for enda kraftigere vekst og etter hvert også internasjonalisering, sier Petter Hagfors.

Han er sjef for forretningsutvikling Retail Norden i Felleskjøpet Agri og ser på investeringen som strategisk viktig for å bygge Felleskjøpets posisjon ytterligere innen digital handel i Norden.

– Der Dyrekassen.no er sterk på digitalt salg og digitale kundereiser, er Felleskjøpet blant de beste i Norden på fysisk handel og produksjon og salg av egne merkevarer innen kjæledyrsegmentet. I stedet for å sitte på hver vår tue, tenker vi i stedet at vi sammen blir vesentlig sterkere og mer konkurransedyktig, kommenterer Holthe Olsen.

Første exit

Veksten i Dyrekassen har hatt sin pris. I 2016 og 2017 tapte selskapet totalt over fem millioner kroner på driften.

Nå har altså Dyrekassen fått tilført betydelig med vekstkapital til videreutvikling av selskapet.

Felleskjøpets aksjekjøp representerer også investorgrupperingen Connect BAN Bergens første exit.Connect BAN Bergen investerte i Dyrekassen.no første gang tilbake i2016, og har deltatt i flere investeringsrunder siden.