Åsane Arena: Tirsdag ettermiddag startet Åsane fellestreningene etter juleferien. På årets første trening - for øvrig gjennomført med én meter avstand - var det tre prøvespillere:

Kristoffer Nesse Stephensen spilte i Åsane fra 2015 til 2017. Før den tid hadde han flere Eliteserie-kamper for Sogndal. I starten av 2020 signerte han for Mjøndalen, men han har ikke spilt for bruntrøyene.

Lars Oskar Kilen er en offensiv kantspiller som har gjort sine saker bra for Sotra SK i 2. divisjon de siste sesongene. Han er nå uten kontrakt og kan dermed signere gratis for Åsane.

Henrik Nyland. Den sentrale midtbanespilleren har vært kaptein på Sotra de siste årene. Også han er uten kontrakt.

Håper på kontrakt

Begge de to Sotra-spillerne føler seg klar for å ta steget opp til 1. divisjon.

– Det hadde vært veldig spennende å prøve seg i Åsane, så får vi se hvilke signaler de og Sotra gir. Det hadde vært gøy å prøve seg et nivå opp, jeg synes jeg fortjener det, sier Kilen.

– Hvis jeg får et tilbud om kontrakt og Åsane har lyst til å bruke meg, så... Det har vært veldig kjekt å være med her nå og det er en veldig fin gruppe. Enhver fotballspiller vil spille på høyest mulig nivå, og det gjelder meg også, sier Nyland.

Nesse Stephensen ønsket ikke å snakke med BA i forbindelse med treningen.

To nye prøvespillere senere i uken

Senere i uken kommer enda to prøvespillere:

Jefferson de Souza spilte seks kamper for Viking i 2020-sesongen. Den offensive spilleren har et stort potensial, men har slitt med skader de siste årene. Han spilte for Egersund (2. divisjon) og Brodd (3. divisjon) forrige sesong.

– Han besitter mange Åsane-egenskaper, og vi tror han kan passe inn i vår spillestil. Vi må se om vi kan få ham opp på det nivået han var på tidligere, og gjerne enda et steg videre, sier Åsanes assistenttrener Remi Natvik.

Angrepsspiller Youssef Chaib har scoret 7 mål på 38 kamper for Strømmen de siste sesongene. Også det er en kantspiller med masse fart og stort potensial.

– Han har noen spissegenskaper som er veldig spennende. Han har en rå evne til å dra seg forbi motspillerne og avslutte, sier Natvik.

Ingenting bestemt

Åsane skal bruke de kommende dagene til å bli bedre kjent med de fem spillerne. Ingenting er avklart om hvem som eventuelt får kontraktstilbud fra oransjetrøyene.

– Vi ser etter spiss, kant og midtbanespiller. Det er primært det vi ser etter. Så det er ikke tilfeldig hvem vi har inne på prøvespill, sier assistenttrener Natvik.

Fra forrige sesong har Geir André Herrem og Håvard Foldnes forlatt Åsane, mens keeper Idar Nordby Lysgård har blitt hentet fra Mjøndalen.