BA fortalte skjærtorsdag om en fem år gammel gutt som kom bort fra familien sin da de var på påsketur på Fløyen. Gutten ble sist sett ved restauranten i 16-tiden, og ble meldt funnet rundt to timer senere. Han ble funnet på en lekeplass 14 kilometer unna.

Mange har reagert og kommentert på saken BA har delt i sosiale medier. Flere lurer på om andre personer enn den fem år gamle gutten var involvert - og om han fikk hjelp til å komme seg ned fra Fløyfjellet og helt bort til Slettebakken. Det avkrefter politiet.

– Vi har ikke mistanke om at der er andre involverte eller at han har fått hjelp av noen til å reise, sier operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen.

Uredd femåring

Flere har uttrykt sin bekymring for om ikke det lå noe mer ondsinnet bak guttens forsvinning fra familieturen.

Politiet på sin side, forteller om et inntrykk av en kontaktsøkende, uredd og oppsøkende gutt. De mistenker at han har kommet seg på både Fløibanen og Bybanen selv.

– Vi snakket mye med moren som var med oss i patruljebilen. Hun har heller ikke hørt noe om at han kan ha fått hjelp av andre til å komme seg på banene, sier Dahl-Michelsen.

Politiet har selv ikke snakket stort med gutten, men er likevel trygge på morens konklusjon om at dette er noe femåringen har klart selv.

Ikke sak

Politiet kommer ikke til å følge opp saken videre, med mindre det faktisk dukker opp opplysninger om at noen andre har vært involvert i femåringens reise. De har dermed heller ikke videre planer om å snakke med gutten.

– Nå skal vi la denne situasjonen roe seg, og så får moren ta seg en prat med ham, nikker operasjonslederen.

Dahl-Michelsen er glad det endte godt i denne saken. Politiet har flere ganger takket for alle tips som kom inn, som til slutt førte til at gutten ble funnet i god behold.