Operaforestillingen «Sun & Sea» vant den prestisjetunge Gulløven under Veneziabiennalen i fjor.

I år topper forestillingen programmet på Borealis- en festival for eksperimentell musikk. For stykkets anledning kommer KMD (Fakultetet for kunst, musikk og design) til å fylles opp med 30 tonn sand 7.-8 mars.

På innendørs-stranden kan publikum fra fugleperspektiv se sangerne deige seg på en "vanlig" sandstrand med hunder og parasoller, der livet er lett. Lettheten og den problemløse tilstanden til badegjestene går underveis i forestillingen fra dagdrømming i sanden til bekymring og angst for klimakrisen, og menneskets ferd mot verdens undergang beskrives gjennom teksten og musikken.

Leter etter gode ideer

Hva de skal gjøre med sanden etterpå, er ikke festivalen helt sikker på, forteller kommunikasjonsansvarlig for Borealis Irem Müftüoglu.

Men den må ut rett etter forestillingen, slik at rommet kan tas i bruk igjen av alle studentene ved KMD.

De ønsker at sanden skal komme byens borgere til gode.

- Om det er noen som har en tanke om hva vi kan gjøre med den, tar vi gjerne i mot forslag, sier Müftüoglu.

Daglig leder for Borealis-festivalen, Tina Rude mener det er mye gøy som kan gjøres med de 30 tonnene med finkornet sand.

- Vi håper noen lokale har gode ideer, og vi ønsker å finne en samarbeidspartner eller ildsjeler som gjør at vi kan holde sanden i Bergen- fremfor å sende den tilbake, hvis du ønsker 30 tonn sand sier Rude.

I fjor var det Tall Ship Races og Ferieklubben som satt igjen med 60 tonn sand etter å ha laget strandklubb. De valgte etter flere henvendelser å gi sanden bort til Bergen og omegn friluftsråd (BOF) som laget en sandvolleyballbane på Tysnes.