Barnas Festspilldag er den dagen under festspillene hvor det er barn og unge som er "festspillmusikere".

KOSTE SEG: Mange små og store hadde samlet seg på Torgallmenningen under åpningen i formiddag. Noen av publikummerne hadde planlagt turen, for andre var det mer tilfeldig at de fikk med seg forestillingen.

- Vi så det var fint vær ute i dag og bestemte oss for å dra til byen. Da vi rundet hjørnet på Sundt-huset, hørte vi at de introduserte Barnas festspilldag, sier Kjetil Kronen, ansatt i VAPPUS Øyrane barnehage i Arna.

- Da kjøpte vi oss god mat og drikke og satt oss ned her i solen, sier Kronen.

SKUESPILL OG DANS: Noe barna lot til å være svært godt fornøyd med. De fulgte spente med på det som skjedde fra scenen og på plassen foran den.

Sang, dans og spill gjorde det hele til en fargerik og musikalsk affære. Noen barn hadde danseoppvisning, kledd ut som krabber, blekkspruter og andre sjødyr, mens andre kulturskoleelever underholdt med spill fra scenen.

Selve åpningen av festspilldagen ble markert med middelalderspillet "Bergen 1281". Et skuespill i regi av Vestlandske teatersenter, som blant annet tolv barn fra Ladegården barnehage deltok i.

- FLOTT FORESTILLING: - De eldste hos oss var med der, utkledd som bakere i middelalderkostymer. Det var en utrolig flott forestilling, sier pedagogisk leder i barnehagen, Elin Vik.

Sammen med Mona Flæsland hadde hun med seg mange barn til byn i dag.

- Det var veldig kjekt å være med og delta, og kjekt å se på, sier til BA.no.

De hadde bare godord å komme med om arrangementet.

- Med så mye folk på Festplassen er det ikke lett å få plass til alle. Men i år var arrangementet veldig strukturert og fint. Det var en plakat med oppsatte klokeslett for de ulike tingene, og alle fant plass å sitte. Veldig behagelig, sier Vik.

Senere i dag er det duket for festforestillingen i Peer Gynt salen i Grieghallen. Her vil utvalgte barn og unge fra hele Hordaland delta.