Terningkast 5: Kristin Asbjørnsen

Kristin Asbjørnsen (16.12.2008).

Kristin Asbjørnsen (16.12.2008). Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Med en fabelaktig stemme og nydelige låter, sto Kristin Asbjørnsen for en storartet åpning av årets Nattjazz.

DEL

Asbjørnsen har gjennom grupper som Krøyt og Dadafon og sterke soloalbum, fått et stadig større publikum. Folk sto da også nærmest som sild i tønne på Sardinen onsdag - og fikk oppleve den kanskje beste konserten Asbjørnsen har levert i Bergen.

Med et repertoar som i stor grad var hentet fra årets dempete og sterkt personlige «The Night Shines Like The Day», ble konserten en ren oppvisning i musikalsk nærvær og sterke sanger, Asbjørnsen har - i samarbeid med sine eminente medmusikere på plate og scene - skapt et høyst eget lydbilde, med sanger med distinkt særpreget, samtidig som de henter fra gospel, blues og verdensmusikk.

I tillegg har hun en suveren teknisk kontroll over stemmen, som skifter fra det glassklare og lyse til det hese og intense.

Konserten onsdag kveld besto i hovedsak av rolige, sarte melodier som nakne og nydelige «Moment» fra «The Night Shines?». Men hun hentet også sanger fra det storselgende spiritual-albumet «Wayfaring Stranger». Og et av høydepunktene ble en omarrangert og fantastisk versjon av Dadafon-låten My Brother's Comeback - der rytmen og den umiddelbart medrivende melodien sørget for en nesten hypnotiserende effekt.

Bandet - bestående av pianist Tord Gustavsen, gitaristene Jostein Ansnes og Olav Torget, bassist/cellist Svante Henryson og perkusjonist Knut Aalefjær - ga Asbjørnsen rom, samtidig som de krydret med smakfulle detaljer og elegant porsjonert energi.

Konserten ble da også langt på vei en triumfferd - ikke brautende, men med ydmykhet - og vakker, vakker musikk.

Artikkeltags