Mysteriet Lisa

Artikkelen er over 14 år gammel

– Ja, jeg er et mysterium også for meg selv. Jeg tenker ofte: Hvorfor gjør jeg det jeg gjør, sier Lisa Nilsson – svensken som er blitt norsk allemannseie.

DEL

Det skyldes den fabelaktige suksessen hun har hatt med Bjørn Eidsvåg. Duetten «Mysteriet deg» blir nå lansert over hele Norden.

– Singelen er allerede en hit i Danmark. I sommer skal den ut i Sverige hvor forhåndsresponsen er god (den er med på hennes dobbeltalbum som oppsummerer karrieren).

– I Finland må jeg klare meg uten Bjørn; der har jeg gjort den med en finsk sanger. Norsk ble for vanskelig for finnene, sier 32-åringen.

Hun er elegant fra topp til tå der hun sitter. Det er ikke bare stemmen som får en til å tenke på en klassisk sangerinne. Hun utstråler varme og personlighet.

FLERE DUETTER

Lisa Nilsson prøvde å trekke seg tilbake fra rampelyset. Fant veien tilbake til barndomsplassen og Tyresö som ligger utenfor Stockholm, i den svenske skjærgården.

Men nå er hun tilbake i den svenske hovedstaden. Karrieren går igjen på skinner. Hun har filmdebutert (med flotte kritikker som resultat) og er i ferd med å skrive stoff til neste plate.

– Jeg fikk spille en skikkelig bitch i filmen som bygger på en Liza Marklund-krim. Det er en motsatt karakter av det jeg selv er. Selv skal jeg alltid gjøre alle til lags. Her fikk jeg gjøre en figur som bokstavelig talt går over lik, smiler Lisa.

Hun gjør gjerne flere filmroller om bare rollen er interessant. Hun gjør også flere duetter med Bjørn Eidsvåg dersom de finner en oppfølger.

– Bjørn er fascinerende fordi han er ekte i alt han gjør. Han har et stort hjerte, sier hun.

Lisa liker å veksle mellom jazz, viser, soul og pop.

– Bare låten er god, kan jeg synge nær sagt hva som helst.

GÅR RUNDT I BERGEN

Med den klassiske profilen hennes er det ikke så rart at hun trekker frem sangere som Billie Holiday, Dinah Washington, Joni Mitchell og Stevie Wonder. Hun har også sansen for Eva Cassidy og unge Norah Jones, men kan styre seg for Diana Krall.

– Jeg finner ingen sjel hos henne. Mennesker jeg stoler på og som jeg liker, må ha sjel, sier Lisa Nilsson.

– Hvorfor er melankolien på mange måter blitt din signatur?

– Jeg tror vi som bor i Skandinavia, gjør det motsatte av finner: Vi innrømmer ikke at vi har det dårlig iblant. Derfor denne melankolien som preger oss. Mørket og vintertid gjør noe med oss.

I dag tar hun en fridag i Bergen.

– Jeg har hørt så mye om denne byen, alle mine favorittblomster finnes her og i dag skal det bli sol og fint vær. Dessuten kommer jeg tilbake i oktober, lover Nilsson.

Artikkeltags