– Vi har stålkontroll

Artikkelen er over 5 år gammel

Tre personer ble sendt fra Tysnesfest til arresten i Bergen natt til lørdag.

DEL

Lensmannen i Fusa og Tysnes lensmannsdistrikt er godt fornøyd med hvordan Tysnesfest har fortonet seg så langt.

– Natt til lørdag gikk det veldig fint. Vi hadde mellom 5500 og 6000 mennesker inne på konsertområdet, så godt som uten problemer i det hele tatt, sier lensmann Lorentz Lunde.

Han sier at de problemene som oppstod, skjedde i Våge sentrum.

– Det var noe slossing, og totalt var det vel tre stykker i går som ble transportert til arresten i Bergen. Men på campingen hvor vi hadde litt å gjøre torsdag, var det helt stille i natt. Totalt sett er jeg svært fornøyd med hvordan arrangementet har gått, sier han.

INNBRUDD

To av dem som ble transportert til Bergen, hadde vært i slagsmål eller opptrådt aggressivt.

– Klokken 2113 falt en mann i 20-årene i sjøen, og var beruset og aggressiv da han kom opp igjen. Snaut to timer senere var det en mann som sloss med en dame i 20-årene. Begge disse to ble tatt med til arresten i Bergen, opplyser operasjonsleder Inger Myrtvedt i hordalandpolitiets logg.

Lorentz Lunde forteller at den tredje som ble sendt til arresten i Bergen, hadde begått innbrudd i et bolighus.

– Han var svært beruset, og jeg tror ikke han hadde noen særlig tanker om hvorfor han hadde brutt seg inn i huset, sier Lunde.

– Mannen skal ha blitt truende da han ble oppdaget av eierne av huset. Bolighuset lå vis a vis festivalområdet, opplyser Myrtvedt.

TIl sammen måtte politiet ta seg av syv berusede personer natt til lørdag.

– GOD BEREDSKAP

Lunde forteller at han er godt fornøyd med sikkerheten på Tysnesfest.

– Politiet har ekstrabemanning, og i tillegg patruljerer kystvakten med to båter i havnen. Der ligger det mellom fire- og fem hundre båter, sier han.

Også Redningsselskapet og politibåten er innom havnen. I tillegg har politiet et tett samarbeid med vaktselskapet og de frivillige på arrangementet.

– Inne på konsertområdet har vi stålkontroll, og vi har i tillegg god brannberedskap i havnen. I tillegg er det godt med sivile vakter, både fra vaktselskap og frivillige, i Våge sentrum også etter at konsertene er slutt.

– Hvilken plan har dere for lørdagskvelden?

– Vi har planlagt det nøye sammen med arrangøren, og har en bemanning jeg tenker skal holde, sier Lunde.

I kveld spiller blant annet Marit Larsen, Aqua og CC Cowboys på Tysnesfest.

Artikkeltags