Gå til sidens hovedinnhold

Gratis bysykler under Festspillene

Artikkelen er over 5 år gammel

I 15 dager blir det plassert ut 200 sykler i Bergen, til fri disposisjon.

Festspillene går av stabelen fra 25. mai til 8. juni, og alle som ønsker kan benytte seg av gratistilbudet.

– Festspillene stolte av å kunne tilby bergenserne og tilreisende bysykler under årets festival. Å oppleve en festspillstemt by fra sykkelsetet blir garantert en fin opplevelse, sier festspilldirektør Anders Beyer, i en pressemelding.

Gratis for alle

For å hente ut en sykkel, må man registrere seg på nettet. Syklene blir fordelt på 12 sykkelstasjoner, som hovedsakelig skal plasseres på festspillarenaer. Festivalen er i dialog med blant annet Grieghallen, Håkonshallen, DNS, Bergen Offentlige Bibliotek og Universitetet i Bergen.

– Vi er glade for å kunne bidra til at bergenserne nå kan prøve ut en grønn og smart ordning, som Oslo har gode erfaringer med. For oss var dette et naturlig prosjekt å gå inn i, ettersom vi er Festspillenes hovedpartner på miljø, sier Mads Arild Eidem i DNV GL, tidligere Norske Veritas.

Les også: Superstjerne klar for Festspillene

Takknemlig festspilldirektør

DNV GL tok initiativ til bysykkelprosjektet, mens Urban Infrastructure Partner (UIP), som driver Oslo bysykkel, stiller med sykler.

– Vi er veldig takknemlige for at DNV GL tok initiativ til dette og at UIP låner oss deler av sin sykkelpark i noen uker. Jeg oppfordrer alle bergensere til å oppleve byen på en ny måte i år, enten de skal på festspillforestilling eller ikke, sier festspilldirektør Anders Beyer.

Les også: a-ha-medlem blir styreleder i Festspillene