I fjor hadde WT Os Internasjonale Filmfestival cirka 3 000 besøkende. I år håper arrangør Frode Sirevåg på et like stort publikum.

- Det ville vært en fin bekreftelse om det kommer så mange i år også. Vi har et godt program der det vil være underholdning for alle og enhver. Kvaliteten på filmene har økt, og dermed også publikumsvennligheten, sier Sirevåg til BA.no.

INGEN KONKURRANSE FRA BIFF: Det hele startet da Sirevåg sammen med to andre kompiser, Vidar Bratlund Mæland og Kjetil Fossåskaret, hadde lyst å finne på noe gøy for en del år tilbake. I år arrangerer de sin niende filmfestival.

BIFF var ferdig i Bergen 24. oktober. Sirevåg tror likevel det er riktig tidspunkt for å arrangere en filmfestival i nabokommunen.

- Ja så absolutt. Vår festival er veldig annerledes enn BIFF. Det har aldri vært snakk om konkurranse mellom oss. Det har ikke vært et tema i det hele tatt, slår han fast.

I fjor fikk filmfestivalen på Os tilsendt 1800 filmer. I år har de rettet seg etter Cannes-standarder, og antallet har blitt redusert til 700.

- Kortfilmene kan ikke vare lenger enn 15 minutter. I fjor fikk vi inn veldig mange novellefilmer – en sjanger som egentlig ikke egner seg så bra til festival, sier Sirevåg.

MANGE KVINNER: På programmet står 88 filmer fra bortimot 30 ulike land, de fleste fra Europa.

- Det er et høyt nivå på filmene. De er både narrativt og teknisk gode, men likevel ikke mainstream. Vi har veldig mange kvinnelige regissører med i år, det synes vi er gøy, sier programkoordinator Bjørn Terje Bøe.

- Og hva er favorittene dine?

– Hvis jeg skal anbefale tre filmer, må det bli "I'm through with white girls", en romantisk komedie av Jennifer Sharp, kortfilmen "Wigald" fra Tyskland og den finske animasjonsfilmen "Tango Finlandia".

GLAMOUR: WT Os Internasjonale Filmfestival er den eneste festivalen i Norge som er gratis.

- Hvordan er det mulig?

- Jeg vet faktisk ikke helt. Det går nok litt på engasjement og entusiasme. Vi prøver selvfølgelig å skaffe penger til festivalen. Men får vi ikke nok, gjør vi det beste ut av det vi har, sier Sirevåg.

Bortsett fra film lokker Sirevåg også med en fin biltur til "landet" og mye frisk luft på Os.

Men filmfestivalen på Os er ikke bare en filmfestival, den er også en glamourfestival. Lørdagen avsluttes, som tidligere år, med gallashow og prisutdeling.