Kinoen vil servere øl og vin

Foto:

Artikkelen er over 13 år gammel

Ny luksussal klar på Engen i løpet av året.

DEL

Bergen Kino skal bygge en luksuskino til syv millioner kroner med muligheter til øl- og vinservering.

- Salen vil få den beste standard, sier styreleder Trond Tystad til BA.

Bergen Kino har to store byggeprosjekter som skal realiseres i løpet av året.

Det mest omfattende er etableringen av en luksuskino i det gamle Engen-bygget, der KP12 og KP 14 i dag ligger.

- Dette er den gamle Engen-resepsjonen der det i sin tid ble laget to midlertidige kinosaler, som ble permanente. Salene, som til sammen har plass til 110 publikummere, er utdaterte, mener Tystad.

Derfor tenker kinostyret offensivt. Nå har de laget skisser til en ny og større sal, med 130 seter, som skal erstatte KP 12 og KP 14.

- Salen vil få en høy standard, med bredere seter og bedre komfort. Salen vil også få en egen inngang utenfra, så vi vil legge til rette for at det kan skjenkes alkohol her. Dette blir en sal som vi skal kunne bruke til det lille ekstra, sier Tystad.

NYE KAFEDEL
Byggeplanene her er kalkulert til cirka syv millioner kroner, som Bergen Kino vil dekke inn over eget budsjett.

- Nå må vi få de nødvendige tillatelser fra Bergen kommune for å videre med planene. Målet er å komme i gang i løpet av året, sier Tystad.

Planene stopper ikke her. Bergen Kino vil også ruste opp glasshusfoajeen i Konsertpaleet. Dette vil koste ytterligere fire millioner kroner.

- Vi skal bygge en ny etasje over halve foajeen. Her blir det egen balkong ut mot gaten. Det er viktig for kinoen å ruste opp fellesarealene. Vi vil gjerne at folk kommer til oss en stund før forestilling.

- Som betyr bedre mat og drikke?

- Vi oppgraderer kvaliteten, ja. Her blir det sitteplasser rundt bord til 80 personer. Vi skal ha et velfungerende kinosenter. Men vi kommer ikke til å søke om å få alkoholservering. Til det er det for mange barn på kinoen, mener Tystad.

Artikkeltags