Refusert!

Kåre Conradi i «Inn i Mørket» blir ikke vist på kino i Bergen.

Kåre Conradi i «Inn i Mørket» blir ikke vist på kino i Bergen. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Denne filmen får du ikke se i Bergen.

DEL

Den norske spillefilmen «Inn I mørket» er blitt refusert av Bergen kino. De andre store byene – Oslo, Stavanger, Trondheim, Kristiansand og Tromsø – har alle filmen på plakaten.

Se trailer i bunnen av saken.

  • Puls

– Jeg har ingen tro på «Inn i mørket». Noe som understrekes av besøket i byene som viser filmen. Det er ingen automatikk i at norske filmer blir vist her hos oss , sier programsjef Stein Sørensen på Bergen kino til BA.no.

OVERRASKET

«Inn i Mørket» er regidebuten til Thomas Wangsmo og er et seriøst drama om to familier som rammes av en tragisk ulykke. I hovedrollene finner vi kjente skuespillere som Fridtjov Såheim, Ellen Dorrit Petersen, Kåre Conradi og Thorbjørn Harr. Oslo-pressen har trillet terningene til tre og fire.

– Jeg er overrasket over at Bergen kino ikke viser «Inn i mørket». Det er helt klart uheldig for filmen. Dette er en type film som det lages lite av i Norge. Kinopublikum har også etterlyst flere norske filmer for voksne, hevder Wangsmo til BA.no.

Han laget «Inn i mørket» på et minibudsjett, 1,6 millioner kroner. Likevel blir det trolig et økonomisk tap.

– Bergen kino satser heller på norske filmer vi har tro på, som «Thale». Og jeg både tror og håper på at «Kompani Orheim» blir en suksess. Generelt sett er det uheldig at mange norske filmer vises kinosjefene i siste liten, sier Sørensen.

Artikkeltags