Finansbyråd Henning Warloe vil kvitte seg med Forum Kino. For leietaker Bergen Kino AS finner det ikke hensiktsmessig med videre drift.

– Forum kino har vært stengt siden påsken. Siden den gang har vi faktisk økt markedsandelen vår og besøket på Bergen kino. I Forum var det kun de aller største filmene som gikk bra, sier kinodirektør Stein Sandvik til BA.

– Vi håpet at Forum ville overleve ved siden av Magnus Barfot. Men det går ikke. Det er tungt å drive kinoer med kun en sal. Dessuten ligger Forum utenfor allfarvei, med dårlige parkeringsmuligheter, sier Sandvik.

NEI FRA DØSVIG: Siden bygget har vært stengt, har Bergen kino betalt noen hundre tusen kroner i leie.

Dette skal det nå bli slutt på.

For Henning Warloe innser problemet og vil nå at kommunen skal selge bygget på det åpne markedet, til dem som betaler mest.

– Jeg vil teste ut markedet. I utgangspunktet legger vi ingen føringer, sier Warloe til BA Dette ble også vurdert i 2002. Da var den antydede prisen fem-seks millioner kroner.

Stein Sandvik er ikke redd for at andre kinoaktører vil overta bygget.

– De profesjonelle kinoselskapene i Skandinavia vil aldri gå inn i et bygg der det er restriksjoner både innvendig og utvendig.

– Hva kan bygget brukes til?

– Jeg liker tanken fra Oslo, der filmmiljøet overtok Frogner kino og laget til filmrelaterte aktiviteter.

Religiøse foreninger kan sikkert også være interesserte. Det er jo selskapslokaler i bakre del av bygget, sier Sandvik.

FREDET

BA er kjent med at Riksantikvaren og Hordaland Fylkeskommune er midt i prosessen med å frede bygget. Det gir

eventuelt nye eiere begrensninger i forhold til ombygging og bruk.

– Jeg har sett på Forum kino. Det kunne ha vært interessant å linke det opp mot Turnhallen. Men nå har vi solgt der, så jeg tviler på om dette er noe vi vil gå inn på, sier investor Espen Galtung Døsvig til BA.

Frank Nes i Bergenfest synes ikke Forum kino fremstår som et fremtidig konsertlokale.

– Hvis salen hadde hatt et scenehus, kunne det vært en interessant arena. For stedet er flott. Men verdien som konsertlokale er liten, på grunn av begrensningene, mener Nes.